• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.03.2024

22:05

Majka pred nestanak slikala devojčicu iz tri različita ugla! Slučaj male Danke pod velom misterije!

Shuterstock

Društvo

Majka pred nestanak slikala devojčicu iz tri različita ugla! Slučaj male Danke pod velom misterije!

Podeli vest

Četvrti dan potrage za malom Dankom, dvogodišnjom devojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u naselju Banjsko polje kod Bora, a Srbija još uvek vapi za istinom.

U potragu za malenom Dankom još u utorak krenula je cela Srbija. Uključile su se sve dežurne službe MUP i po prvi put je aktiviran sistem "Pronađi me". Informacija da je  nestala objavljena je na auto-putevima, sajtu MUP-a, na aerodromu "Nikola Tesla", železničkim i autobuskim stanicama... 

Hronologija događaja

- 26. mart - 13.45 - Mala Danka (2) nestala dok je sa majkom i bratom (3) bila u Banjskom Polju, odakle je Ivana rodom

- 26. mart - 14.45 - Aktiviran sistem "Pronađi me", što znači da su svi mediji bili u obavezi da obaveste javnost o Dankinom nestanku

- 26. mart - 15.15 - Pokrenuta opsežna pretraga Banjskog Polja i okoline

- 26. mart - 15.15 - Osim policije, u pretragu terena uključili se dronovi, psi i helikopteri

- 26. mart - 15.30 - Otac i majka nestale devojčice prvi put dali izjavu u policiji u Boru, nakon čega su pušteni

- 26. mart - 17.00 - Otac poligrafski ispitan

- 27. mart - 21.00 - MUP obustavio pretragu terena u Banjskom Polju, pošto je proveren svaki milimetar na površini od deset kvadratnih kilometara

- 28. mart - 10.00 - Bager počeo prekopavanje terena oko imanja gde je devojčica nestala

- 28. mart - 12.00 - Otac i majka nestale Danke ponovo pozvani u policiju, saslušali ih inspektori Uprave kriminalističke policije iz Beograda

- 29. mart - Stiglo dodatno pojačanje iz Beograda u potrazi za malenom Dankom

- 29. mart - Objavljeni rezultati poligrafa, na koji je podvrgnut otac male Danke

- 29. mart - Meštani počeli da otkrivaju svoje sumnje povodom ovog slučaja

- 29. mart - Rezultati veštačenja telefona majke Danke Ilić otkrili da je majka neposredno pred nestanak devojčice je slikala tri puta iz različitih uglova, kao i da je obrisala sve pozive i poruke

Foto: foto: društvene mreže

 

Trećeg dana ništa nije pronađeno: Pretraga obustvljena

Dejan Ševković iz Gorske službe spasavanja, koji je više od 20 sati učestvovao u potrazi za nestalom devojčicom kod Bora, rekao je za RTS da je situacija na terenu bila napeta, a uslovi otežani.

- Možemo reći da je veliki deo pretražen, ali uvek postoji pet do deset odsto verovatnoće za koje ne smemo da potvrdimo da dete nije tu- kazao je Ševković.

Branislav Ćurčin iz Gorske službe spasavanja rekao je da je veliki teren pretražen, samo drugog dana potrage 3 miliona kvadratnih metara je pretraženo od mesta gde je dete navodno poslednji put viđeno.

- Mi nismo pronašli apsolutno ništa. Nismo pronašli ni deo obuće, ni cuclu, apsolutno ništa - rekao je Ćurčin.

O novom uglu istrage govorio je specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak dr Ljubiša Božić. Konstatovao je da je istraga nestanka dvogodišnje devojčice promenila smer:

- Čini se da je fokus istrage i predistražnih radnji promenio tok i suštinu. U prvom trenutku se pošlo do primarnih izjava i podataka - da je dete bilo u blizini nečijoj i da ga od tog trenutka nema. Kada nemate drugi izvor informacija onda krećete od onoga što imate sve dok se ne uverite da je bilo tako ili nije bilo tako - kaže Božić.

Foto: informer.rs

 

Smatra da je razlog promene toka istrage najverovatnije informacija koju je policija dobila, ali je nije podelila sa javnošću.

Inspektori iznenađeni ponašanjem majke Danke Ilić: Ne pokazuje nikakve emocije!

Po nezvaničnim saznanjima našeg portala iz izvora bliskog istrazi, inspektore iznenađuje ponašanje roditelja, pre svega majke.

- Ponašanje majke je veoma čudno. Za nekoga čije dete je nestalo, previše je mirna. Nikakve emocije ne pokazuje i to je ono što čudi inspektore. Treba uzeti u obzir da je majka u drugom stanju, pa i to verovatno utiče na njeno ponašanje - rekao je za Informer izvor koji je odlično upućen u istragu.

Stariji brat Danke Ilić smešten u hraniteljsku porodicu

Tokom trećeg dana potrage interventna jedinica hitno se uputila u Banjsko polje. Vozila su projurila pored mesta koje obezbeđuje policija u Boru, na putu do kuće gde je nestala Danka.

Kako nezvanično saznajemo, starije dete porodice Ilić smešteno je u hraniteljsku porodicu.

Foto: Foto: Facebook

 

Penzionisani pas Zigi krenuo u potragu za Dankom

Kako je Informer saznao, policijski pas Zigi koji je otišao u penziju, a ostao voljen među našim sugrađanima, krenuo je u potragu za malenom Dankom.

Četvrtog dana stiglo pojačanje

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić.

Oglašavanje ujaka male Danke

Stefan Dragomirović, rođeni brat Ivane Ilić majke nestale Danke Ilić, devojčice iz Bora oglasio se o nestanku male Danke.

- Ivana je sa Lazom i Dankom otišla tog dana na plac, gde ona ne dolazi često kao ja. Došla je pošto je na godišnjem odmoru i bio je lep dan pa da deca bora e na vazduhu. Na placu je gledala decu kako se igraju, gde su joj i kola bila parkirana. Laza je tražio vodu da pije i Ivana pošto je u kući voda zatvorena da se ne bi smrzla u česmi ili cevima tokom zime, ona je otišla iz kola da uzme vodicu i dala Lazi da pije. Gledala je gde je Danka, ali nije je videla. Mislila je da je negde pozadi za drva koja su tako napakovana da iz kola gde je bila Ivana ne može imati vidik na taj deo. Kako je nije bilo pomislila je da je otišla u šumicu iza placa. I kreće potraga, pa agonija koja se proširuje - prepričava Dankin ujak.

Foto: informer

 

On je na to što je uznemiren i zbunjen zbog čitave situacije i razmatra sve mogućnosti u svojoj glavi. Sumnja da je devojčica oteta.

- Moguće je da je Ivanu sa decom neko pratio do Banjskog polja i iskoristio trenutak i zgrabio dete - kaže Stefan. 

Jedan potez majke šokirao sve

Postoje neke kontradiktornosti u izjavama i ponašanju pre svega majke Ivane.

- Ovde su svi bili šokirani postupkom majke, koja je odvela decu u pojate gde je krš, šut, granje, šiblje... Nikome nije jasno što je otišla tamo - rekla je dopisnica Informera Vesna Jović.

Da je potez majke u najmanju ruku začuđujuć može se zaključiti i iz izjave njenog rođenog brata Stefana Dragomirovića.

- Ivana je sa Lazom i Dankom otišla tog dana na plac, gde ona ne dolazi često kao ja. Došla je pošto je na godišnjem odmoru i bio je lep dan pa da deca borave na vazduhu - rekao je između ostalog Dragomirović.

Foto: MUP Srbije/facebook

 

Prve informacije veštačenja telefona majke nestale Danke

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, do kojih je došao Informer, veštačenje mobilnog telefona Ivane Ilić pokazalo je šokantne i pomalo zabrinjavajuće informacije.

- Ono što posebno čudi je što je dan uoči nestanka i na sam dan nestanka male Danke obrisano mnogo poruka i poziva iz telefona. To su utvrdili inspektori za visokotehnološki kriminal. Poruke i pozivi mogu da se obrišu iz telefona, ali ostaju u bazi - rekao je izvor Informera.

Takođe, majka je pred sam nestanak male Danke, dete slikala tri puta iz različitih uglova.

Foto: drustvene mreze telegram

 

Rezultati poligrafa

Otac Danke Ilić (2)  prošao je poligraf. 

Takođe, Dankina majka Ivana, ponovo je u policijskoj stanici u Boru gde se saslušava na sve okolnosti oko nestanka ćerke.

Pretraga Borskog jezera

U potrazi za Dankom Ilić (2) devojčicom kojoj se svaki trag u utorak u 13 sati u dvorištu pojate u Banjskom polju kod Bora vatrogasci su spremni da pretraže sve kanale koji vode do jezera u blizini Banjskog polja, a možda će tokom istrage biti potrebno da se pregleda i celo jezero.

Meštani počeli da sumnjaju

Kompletnu ispovest meštana, kao i sve njihove sumnje možete pročitati OVDE.

Kako Informer saznaje, ne odustaje se od potrage za malom Dankom Ilić. Spasioci, specijalne jedinice kao i svi raspoloživi resursi radiće na ovom slučaju sve dok se ona ne pronađe. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pozdrav iz Australije

pre 4 nedelje

CCTV Bezinska Pumpa ( gde radi) 30 dana unazad dace odgovore

zora

pre 4 nedelje

Majka ne govori istinu. Dolazak na napusteno imanje gde nije nikada bila da se deca istrce a u gradu ima gde. (nije im trebala maratonska staza). Parkiranje da je niko nevidi. Ostavljanje deteta samog u krsu gde su se nalazili da bi otisla po vodu a znamo da majka sa malim detetom to uvek ima uz sebe. Sve je trajalo dva minuta po majci a trebalo joj je samo toliko da dodje do vrata jer po njenom bratu voda je bila zatvorena u kuci. Namerno je izvedeno uz X LICE DA DETE OSTANE SAMO. Brisane poruke i slikanje deteta govore same. Videla sam i slike proslave prvog rodjendana u stilu nekoga ko ima dosta pare pa me zanima nivo zivota roditelja.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija