• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

28.04.2024

22:11

Duljaj nakon poraza: Neću dati da iko poklekne!

Starsportphoto©

Partizan

Duljaj nakon poraza: Neću dati da iko poklekne!

Podeli vest

Najlakše je reći da je sada neko kriv, poručuje trener Partizana.

Bio je Partizan tokom većeg dela sezone lider u Superligi Srbije, ali katastrofalna forma od početka marta dovela je crno-bele u ozbiljne probleme. Titula je nemoguća misija, a četa Igora Duljaja do kraja takmičarske godine ima pakleno težak zadatak da zadrži drugo mesto na tabeli domaćeg takmičenja.

Crno-beli su vezali četiri poraza, danas je čitav plen iz Humske odneo TSC. Izabranici Žarka Lazetića tako su došli na četiri boda zaostatka u odnosu na Partizan i do kraja sezone pokušaće da dođu do drugog mesta koje garantuje mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Igor Duljaj nakon novog poraza nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo. 

- Nisu to sitne greške, to su velike greške, utakmica je bila poprilično mirna, oni su kontrolisali loptu pozadi, tražili su međuprostoru gde će gurnuti loptu. Naivni smo primili golove, to se ponavlja iz utakmice u utakmicu, koliko god da treniramo, ponavljamo, da li je psihološki nekim igračima da izguraju ovo, ali neću dozovliti da padnu, da odemo dole. Ima da istrajemo, da se borimo i vratićemo se kako znamo i umemo. U četvrtak je važna utakmica, bez obzira na sve što je bilo negativno, neću dati da iko poklekne - rekao je Igor Duljaj. 

Foto: Starsportphoto©

 

Nastavio je Igor Duljaj da objašnjava ozbiljnost momenta i veliki pritisak koji osećaju njegovi igrači. 

- Uvek je najlakše reći da je neko kriv, uvek to naravno treba krenuti od mene, ali u nekim situacijama ipak, kad je nešto logično, ako vidiš igrača, moraš da napadneš loptu, da ne dozovliš da centrira, nije prvi put. Mnogo smo trenirali, radili, da li je do psihe, do pritiska, očigledno je veliki pritisak na njima. Nema predaje, moramo da se dignemo kako znamo i umemo, neću dozvoliti da ekipa padne. Još veći pritisak što navijača, što medija, to je naš život, ko ne funkcioniše pod pritiskom, niti je za ovaj posao, bolje je da promeni profesiju, izguraćemo mi ovo kako znamo i umemo - objašnjava trener Partizana. 

Za kraj, istakao je da umor nije razlog za slab nastup protiv TSC-a, kao i da stepen povreda Svetozara Markovića, KSandera Severine i Sameda Baždara nije poznat. 

- Igrate kod kuće, taj umor ne priznajem, naravno, u trenucima postoji, ali imamo veliki ulog, morate i kad je teško sami sebe da naterate da budete još agresivniji, da idete preko svog limita, jer je ulog ogroman što se tiče nas, rekao sam, veliki motiv je kvalifikacije za Ligu šampiona, koji motiv treba veći, atmosfera je spasla, nije bilo toliko ljudi. Nema predaje i izborićemo se na pošten način.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kojčić povodom odlaska Vučića u Njujork: Dobro je što će predsednik Srbije skrenuti pažnju na veće zločine od Srebrenice
Politika

Kojčić povodom odlaska Vučića u Njujork: Dobro je što će predsednik Srbije skrenuti pažnju na veće zločine od Srebrenice

Politički filozof Dragoljub Kojčić istakao je danas da je jako dobro što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić opredelio da u Njujorku lično objasni i pojmovne odnose šta je genocid, a šta ratni zločin, ali i da skrene pažnju da postoje mnogo krupniji genocidni i zločinački događaji u novijoj istoriji koji bi pre trebalo da budu procesuirani nego Srebrenica.

14.05.2024

11:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija