• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.10.2023

12:31

Er Srbija slavi prvu deceniju poslovanja: Od 2013. godine do danas prevezla više od 25 miliona putnika

printscreen

Društvo

Er Srbija slavi prvu deceniju poslovanja: Od 2013. godine do danas prevezla više od 25 miliona putnika

Podeli vest

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija danas obeležava deset godina od kada je pokrenuta pod novim imenom i sa novim vizuelnim identitetom a tokom prve decenije prevezla je više od 25 miliona putnika i obavila preko 310.000 letova.

Poslovanje kompanije u poslednjoj deceniji potpuno je transformisano, navodi se u saopštenju Er Srbije - broj destinacija u mreži je udvostručen, tako da u putničkom i teretnom saobraćaju Er Srbija leti do više od 80 redovnih i čarter destinacija u Evropi, na Mediteranu, Severnoj Americi, Aziji i Africi, a uvedene su i tri interkontinentalne destinacije Njujork, Tjenđin i Čikago.

- Kompletno je obnovljena flota kompanije i trenutno je čine dva širokotrupna erbasa A330-200, 13 uskotrupnih aviona iz porodice erbas A320, kao i sedam turboelisnih ATR aviona za regionalne letove - navodi se u saopštenju.

Tokom nedelje u kojoj se obeležava jubilej kompanije, Er Srbija je premašila broj od 3,5 miliona prevezenih putnika od početka godine, a očekuje se da bi do kraja 2023. mogao da bude nadmašen i apsolutni rekord od četiri miliona prevezenih putnika u jednoj godini, što je više nego trostruko u odnosu na poslednju godinu pre pokretanja Er Srbije.

Deset godina poslovanja Er Srbije obeležava se brojnim aktivnostima i unapređenjima, među kojima je modernizovanje veb sajta kompanije, uvođenje nove muzike za ukrcavanje u avione, kao i predstavljanje specijalne poštanske marke dizajnirane u čast desetog rođendana srpske nacionalne avio-kompanije, u saradnji sa JP Pošta Srbije.

Foto: informer.rs

 

Pod sloganom "Deset godina čuvamo vaše uspomene", tokom oktobra, organizovan je niz promotivnih aktivnosti u više gradova širom Srbije, a za večeras je planirana i specijalna svetlosna instalacija na zgradi Kule Beograd. Er Srbija pripremila je još jednu novost u svom poslovanju, koja će biti poznata svima koji budu leteli srpskom nacionalnom avio-kompanijom počev od sutra.

- Proteklih 10 godina osnažile su nas za budućnost. Kao regionalni lider, otvaramo novu deceniju poslovanja. Sa najmlađom flotom u regionu, preko 1.400 zaposlenih i jasno definisanom strategijom održivog razvoja nastavljamo u još bržem ritmu, spremni da se prilagodimo svakoj promeni na tržištu, da poslujemo profitabilno i konstantno unapređujemo uslugu u interesu naših putnika. Hvala svim putnicima koji su nam u proteklih 10 godina ukazali poverenje. Nadamo se da ćemo i u budućnosti zajedno stvarati uspomene - rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

U 2023. godini, odnosno desetoj godini poslovanja, dodaju, Er Srbija je oborila sve rekorde u broju realizovanih letova i destinacija do kojih kompanija leti.

- Od početka godine do danas, pokrenute su 22 nove destinacije i obavljeno je više od 36.000 letova, a preliminarni finansijski rezultati pokazali su da je u prvih pola godine zabeležen profit od 22,4 miliona evra, što je praktično na nivou profita za celu 2022. godinu - piše u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15