• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2024

13:18

Vašington u strahu jer zna za šta je Iran sposoban! Pakao Bliskog istoka dostiže tačku ključanja! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Vašington u strahu jer zna za šta je Iran sposoban! Pakao Bliskog istoka dostiže tačku ključanja! (VIDEO)

Podeli vest

O sukobu Irana i Izraela, govorili su gosti Info jutra, Aleksandar Gligorić Srbin iz Tel Aviva, Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku i dr Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost.

Aleksandar Gligorić Srbin iz Tel Aviva kaže da je glavno rešenje za konflikt u pojasu Gaze nestanak Hamasa.

- Život u Izraelu se odvija nesmetano, ali je zatvoren aerodrom zbog prevencije od napada, kao i škole i vrtići, ali će se već sutra otvroiti. Izraelska protivvazdušna odbrana je poskidala sve pretnje koje su došle iz Irana i ovog puta je bila spremna vojska Izraela, za razliku od brutalnog napada Hamasa. Glavno rešenje za sve ovo je nestanak Hamasa, da bi se sve sredilo. Palestinci se odgajaju od malena da treba da pobiju Jevreje - tvrdio je Gligorić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Aleksandar Gligorić

 

Dr Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost ističe da napad na konzulat u Damasku primer državnog terorizma nad Iranom, kao i da SAD zna da Iran ima nuklearno oružje.

- Ovo je prvi put da Iran direktno napadne Izrael i treba reći da je pre samo 15 dana napao konzulat Irana u Damasku. Ako bi gledali taj slučaj, ovo je klasičan primer državnog terorizma nad Iranom. Ovo je očekivan odgovor, jer je Iran morao da odgovori na ovakav čin. Izrael raspolaže sa jednom od najmoćnijih protivvazdušnih odbrana i onda su neke neutralisale pretnje iz Irana. Ovo je neka vrsta odgovora za sve buduće akcije Izraela i Iran je ovde rekao da će reagovati na sve. Vašington je ozbiljno shvatio pretnje Irana, jer znaju da Iran poseduje nuklearni arsenal - rekao je Bjegović.

Foto: Tanja Andric

Miroslav Bjegović i Ljubomir Đurić

 

Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku navodi da je Izrael odgovoran za napad u Damasku jer nije ni opovrgao taj napad. 

- Izrael je odgovoran za napad u Damasku jer nije ni opovrgao taj napad. Ovo jeste odgovor Irana na napad na konzulat, a Izrael želi da je iranski raketni napad odgovor na napad 7. oktobra. Iran nije želeo veću eksalaciju sa SAD, ali se Jordan uključio takođe za Izrael, jer su pojedini Arapi odabrali stranu Izraela. Hamas trenutno nije u mogućnosti da odgovori, ali će Iran poseredno odgovoriti ako bude potrebe - kazao je Đurić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija