• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.12.2023

17:34

Evo kako se tretiraju nekretnine koje nemaju naslednike! Advokat objašnjava: zakon je jasan u svim situacijama! (VIDEO)

Informer

Live TV

Evo kako se tretiraju nekretnine koje nemaju naslednike! Advokat objašnjava: zakon je jasan u svim situacijama! (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Pre večere" ragovarali smo sa advokatom Milanom Protićem na temu nekretnina koje nemaju naslednike. Poslednjih nekoliko godina nekretnine su postale interesantna tema među našim sugrađanima koji moraju da odu u dom.

Šta učiniti i kako doći do pravog naslednika nekretnine?

Advokat Milan Popović istakao je da ne postoji mogućnost da nekretnina ostane ničija.

-Dešava se da dođe do svađe među naslednicima. Nasleđuje se ili na osnovu zakona, ili putem testamenta. Ako testamenta nema, sud će pozvati zakonske naslednike da se izjasne da li žele da prihvate nasledstvo. Postoje nasledni redovi. Prvi nasledni red su bračni drug i deca. Ukoliko se ne nađe ni jedan naslednik u poslednjem naslednom redu, naslednik je Država Srbija, koja ne može da kaže da ne želi da bude naslednik. Prema tome svaka nekretnina mora imati vlasnika- rekao je Milan Popović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milan Popović

Advokat je posebno objasnio kakva je priroda ugovora o doživotnom izdržavanju.

-Deca imaju pravo u svakom slučaju da naslede svoje roditelje. Deca su nužni naslednici. Ugovor o doživotnom izdržavanju je poseban ugovor. Suština tog ugovora je izdržavanje. Posle smrti vlasnika, njegova imovina preći će u imovinu onoga ko ga izdržava. Mora da postoji stvarna potreba za tom negom, u suprotnom bi se izigrali zakonski naslednici. Svaki ugovor može da se obori. Ne postoji ugovor koji ne može da se obori. Najveći dokaz je da se to sve dokaže pred sudom- objasnio je Popović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Istoričar Bogdan Živković sa Balkanološkog instituta SANU ocenio je da danas da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN zato što je ta zemlja pod velikim pritiskom SAD, zato što u mnogo čemu nema suverenitet i zato što crnogorski premijer Milojko Spajić želi podršku najmoćnije svetske sile u nastojanjima da postane prvi čovek Crne Gore.

20.05.2024

20:09

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija