• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

03.08.2023

08:45

Da li Kurti ubija Srbe bez metka? Lažni premijer sprovodi čist fašizam na KiM - Svoj mandat je započeo na mržnji (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Da li Kurti ubija Srbe bez metka? Lažni premijer sprovodi čist fašizam na KiM - Svoj mandat je započeo na mržnji (VIDEO)

Podeli vest

Da li premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ubija Srbe bez metka, koliko nas deli od humanitarne katastrofe i da li će zulum u južnoj pokrajini ikad prestati?

O ovim temama u emisiji "Info jutro" govorili su predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša i glavni i odgovorni urednik Srpskog portala Dejan Vukelić

- Ne upotrebljava se direktno oružje, ali Aljbin Kurti pokušava da sve institucije stavi pod svoju kontrolu. KBC je jedina institucija koja radi u punom kapacitetu i koja pruža usluge svim Srbima. Tu se leče i drugi građani. Aljbin Kurti ne bira više sredstva, bitno mu je da svoj mandat koji je započeo na mržnji prema srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću dovede do kraja, jer je u svom programu jasno rekao šta mu je namera, da se na Kosovu očiste Srbi i da to postane etnički čista teritorija -  rekao je Beriša i dodao da su Kurtijevi potezi radikalniji nakon borvaka ministra pravde Hrvatske u Prištini.

Foto: informer.rs

 

 

- Kurti je tada rekao je da će primeniti princip hrvatske vlade, a to podrazumeva Oluju. Predsednik Vučić je više puta ponovio da Srbija nije za rat, jeste za mir, ali neće dozvoliti egzodus. Kurti neće odustati od realizacije toga. Kada govorimo o njegovoj vladi, afere koje su pokrenute, pet njegovih ministara je pod istragom sada. Na čemu se zasniva njegova vlada? Da neće nikada pristati na razgovor sa Vučićem ukoliko se Srbija ne izvini i ne prizna Kosovo. Drugo, sada se vidi na delu da je Kurti više u kriminogenim organizacijama. Sve u svemu, ova situacija je jedna od metoda da napravi cilj - proterivanje Srba sa Kosova - napominje Beriša. 

 

 

 

Na pitanje da li Aljbin Kurti ubija Srbe bez ijednog metka, glavni i odgovorni urednik Srpskog portala kaže da je to apsolutno tako i da je to čist fašizam u postupcima premijera privremenih prištinskih institucija. 

- Sutra je obeležavanje godišnjice Oluje. Izgleda da je Kurti shvatio svoj problem sa Srbima i da može i želi da to reši kao što je to uradila Hrvatska. Ovo što se danas dešava na KiM je čist fašizam. Kurti primenjuje suptilnija sredstva i pada u vodu da se obračunava sa esktremistima. Da je i to, ne piju lekove samo esktremisti, ne jedu samo esktremisti. Sve što Srbi na KiM konzmiraju je iz Srbije, koriste svoje proizvode. Ne bih rekao da ugrožava time Albance, sankcije su uvedene da se Srbi isele sa KiM - ističe Vukelić i dodaje da su Srbi na Kosmetu danas najugroženija bilo kakva grupa bilo gde na svetu.

Foto: informer.rs

 

 

- U Evropi, bez ikakve sumnje, ti Srbi su žrtve jednog strašnog terora. Kurti puca u Srbe, hapsi, prebija ih. A sad i suptilnije metode, cilj je etničko čišćenje, cilj je nova Oluja. Verovatno je dobio i savet "što ne uradiš onako kako smo mi uradili" - napominje Vukelić. 

- Kroz našu istoriju vrlo su se često dešavale neke ružne stvari našem narodu. Mart je tragičan mesec za nas, Vidovdan je tragičan dan. Kurti ima želju da bude ratni premijer, ratni vođa, jer je propustio priliku da ubija u ratu Srbe, pa želi da nadoknadi - kaže on i dodaje da uvek strahuje od godišnjice strašnog zločina koje su počinile ustaše - Oluje. 

- Ne bi me čudilo da u tom kopiranju od Hrvata, on izabere baš sutrašnji datum da uradi nešto, Kurti je neprdvidiv. Neko je njemu to dozvolio, ne bi to radio da nema zeleno svetlo. Sa te strane, mi nemamo nikakvu reakciju i razumevanje. KFOR dole služi kao PR služba, izgleda. Izgleda da je svima na Zapadu sve to u redu da jedan narod bude žrtva fašističkog terora - zaključuje Vukelić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Srbima zabranio hranu i lekove, a sad bi da zatvara srpske firme! Kurti više ne bira sredstva da bi ostvario pakleni plan: "Neće mu proći"
TEROR NE JENJAVA!

Srbima zabranio hranu i lekove, a sad bi da zatvara srpske firme! Kurti više ne bira sredstva da bi ostvario pakleni plan: "Neće mu proći"

Brutalni teror i ogoljeno nasilje režima Aljbina Kurtija, koji hoće da uništi sve srpsko, ulaze u najgoru fazu. Tako posle zabrane uvoza srpske robe na KiM, koja traje već mesec i po dana, privremene prištinske institucije nameravaju da zabrane i rad srpskih preduzeća koja u svojim nazivima sadrže reč Srbija, odnosno Kosovo i Metohija.

02.08.2023

09:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija