• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.07.2023

10:12

Sagovornici na Informer TV ujedinjeni u stavu - Muzej žrtava na KiM predstavlja veliku provokaciju i vid pritiska na Srbiju!

Zoran Sinko

Live TV

Sagovornici na Informer TV ujedinjeni u stavu - Muzej žrtava na KiM predstavlja veliku provokaciju i vid pritiska na Srbiju!

Podeli vest

Gosti Info jutra na Informer TV bili su Andrija Jorgić, direktor "Borbe", Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima, kao i narodna poslanica Danijela Vujičić i analitičar Ognjen Gogić koji su se uključili putem video poziva, a koji su govorili o nameri Prištine da na Kosovu i Metohiji otvore Muzej žrtava i da predstavi Srbe kao genocidan narod.

Na samom početku gostovanja preko video poziva uključila se narodna poslanica Danijela Vujičić koja je govorila o tome da vlasti u Prištini otvaranjem Muzeja žrtava želi da prekraja srpsku istoriju i da oni žele sve da učine, a da je protiv Srbije i srpskog naroda dole na KiM.

- Činjenica je da oni u Prištini svojim postupcima žele da relativizuju istoriju. Oni prosto žele da prekrajaju našu istoriju suprotno svim činjenicama koje su bile u prošlosti. Ovaj muzej je samo potvrda. Srpske žrtve po njima nisu žrtve, to sve vidite kada pogledate njihovu štampu i njihove društvene mreže. U nijednom dokumentu nisu pomenute srpske žrtve. Činjenica je da smo za ove dve godine vladavine Aljbina Kurtija izloženi tihom progonu i etničkom čišćenju Srba. Oni su izjavili da sve treba da rade protiv Republike Srbije i da im jedino naša država smeta. Njihov jedini cilj je stvaranje Velike Albanije. To što su SAD uveli sankcije to je jedna disciplina i mislim da se oni na ovome neće zaustaviti. Srbi na KiM žive u enklavama i opasani su žicom. Na nama je da ostanemo mirni, da mi ne izazovemo sukobe i da je dijalog jedino rešenje, od koga Kurti beži. Taj Muzej je glorifikacija svih terorista OVK - istakla je Vujičićeva.

Foto: Zoran Sinko

 

Ognjen Gogić, politički analitičar takođe se uključio putem video poziva i  istakao da je premijer lažne države izgubio svu moguću podršku i da sve ono što oni započnu nikada ne sprovedu u delo do kraja.

- Aljbin Kurti je izgubio svoju podršku zbog toga što je došao u sukob sa SAD. Ova ideja za Muzej nije nova stvar. To je na veoma dugačkom štapu, jer oni mnoge stvari ne iznesu do kraja. Treba imati puno znanja i puno resursa za sve to. To je više prazna priča po meni. Ko će da vam da podršku i resurse ako ste pod sankcijama? Vljosa Osmani kaže da je Srbija genocidna država, i to je nešto što treba da nas brine, što istrajavaju u toj priči - upozorava Gogić.

- Ova ideja oko Muzeja nije od juče. Sve je zamena teza. Svako mesto ili selo na KiM ima spomen mesto. Prištinska vlast želi da prisvoje i crkve i manastire. Nigde ne pominju Srpsku pravoslavnu crkvu. Sve ono što nisu zapalili i opljačkali to kao pripada onda njima. Koliko je Srba proterano i prognano sa KiM i sada oni pričaju o otvaranju Muzeja i spomen mestima. Sve to izgleda kao Kurtijeva samopromocija. Albanci nisu doživeli progon, već je to sve suprotno i Srbi su ti koji su proterani sa svojih ognjišta - rekao je Jorgić.

Foto: Zoran Sinko

 

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima rekao je da je sve ovo jedan vid pitiska na Srbe i da moramo da znamo da su ljudi koji žive i opstaju dole na KiM jedni veliki heroji.

- Ovo je jedan nastavak pritisak i da se Srbi proteraju. Falsifikovanje istorije. Trgovina oragnima i "Žuta kuća", gde se to pominje? Šta je sa onim Albancima koji su ubijeni, a bili su odani Srbiji? Šta je sa 1621 nestalim licem, čija se sudbina ne zna ni do dana današnjeg? Kurti opstruiše celu tu istragu. Srbija mora da pomogne narodu da ostane takav kakav jeste. Tamo nestaje struje na 4,5 sati, nema vode iako ima resursa za to. Mi moramo da znamo kakvi su ti heroji tamo koji ostaju i opstaju i žive u takvim uslovima. Srbi na KiM moraju da osete našu podršku - podvukao je Ibrahimović.

Foto: Zoran Sinko

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Streljao mi je decu! Ne mogu da sedim mirno i gledam kako mi se smeje!" Roditelji žrtava besni, veruju da se sudi njima, a ne Urošu Blažiću
Hronika

"Streljao mi je decu! Ne mogu da sedim mirno i gledam kako mi se smeje!" Roditelji žrtava besni, veruju da se sudi njima, a ne Urošu Blažiću

Uroš Blažić u sredu je, sa pancirom i lisicama na rukama i nogama, stigao u Viši sud u Smederevu, ali samo desetak sekundi nakon što je ušao u sudnicu emocije i bes porodica njegovih žrtava je kulminirao i oni su nasrnuli na njega, a samo reakcija sudske straže i policije je sprečila da on i njegov otca budu linčovani.

25.05.2024

08:10

Sport

Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)
Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)

Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

25.05.2024

09:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija