• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

14.07.2023

09:41

Kurtijev cilj je KiM bez Srba! Vučević o lažnom premijeru: Ne smemo ga potceniti, nije naivan ni glupav - živi za to što radi!

Zoran Sinko

Live TV

Kurtijev cilj je KiM bez Srba! Vučević o lažnom premijeru: Ne smemo ga potceniti, nije naivan ni glupav - živi za to što radi!

Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević u toku Jutarnjeg programa na Informer televiziji govorio je o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini. odli

- Deluje besmisleno da 25 odsto smanjuju, ne znamo čega. Sto posto su povredili sve sporazume i sto posto su napravili ovu situaciju. Ne može "vratiću vam 25 odsto ukradenih stvari, a 75 odsto ću zadržati". Banalizujem sad, ali s druge strane, Srbija mora da bude prisutna za pregovaračkim stolom, jer ako nismo za tim stolom, odlučivaće se o nama bez nas - napominje Vučević koji moli sve građane da razumeju situaciju u kojoj se Srbija nalazi. 

Mučno je i neprijatno slušati te razgovore, a da ne kažem sedeti s Kurtijem, ali zato ste birani. Uopšte ne treba zavideti Aleksandru Vučiću, ali za to smo ga birali. Mora neko da ide, on je biran da radi taj posao. Bolje je i sto dana provesti na ovakvim razgovorima. Ne busamo se u grudi, nego mi se bavimo time da budemo spremni ako treba Srbija da se brani, a da sve radimo na političkom planu da to nikako ne isprobavamo - kaže ministar odbrane. 

Vučević je podvukao da postoje kolektivna prava, ali i obaveze. 

- Mi koji smo služili vojni rok, mi smo polžili zakletvu od države. Postoje neka kolektivna prava, postoji odgovornost i obaveza da branite ta prava. Prirodno je da se braniš. Uvek je bolje tražiti političke dogovore i voditi dijalog. Kurtija ne smemo potceniti, nije naivan ni glupav, živi za to što radi. Ceo život je tome posvetio. Čovek je kodiran i programiran da provodi ovu ideologiju, imamo posla sa čovekom koji veruje u to što radi. Njegov cilj je KiM bez Srba, stalno diže lestvicu gore. Onda ga oni zaustave, pa se povuče dva koraka, a ostane tri koraka u tuđoj teritoriji, pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice. - kaže ministar odbrane i dodaje: 

- Vučić je dobar državnik i strateg, ne samo dobar šahista, ali nije samo do njega, i Srbija mora da bude na istim šinama. Ako jedni vučemo u levo, drugi u desno, onda Srbija nije stabilna -  zaključuje Vučević. 

Ministar odbrane zaključio je na kraju da je vojska savršeno spremna. 

- Vojska Srbije je spremna i obučena da izvrši svaki zadatak, savetujem da ne proveravaju da li je vojska spremna, odlučno obučena i pripremljena da izvrši svaki zadatak. Drugarski savet: Ne proveravajte, verujte nam - zaključuje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija