• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.04.2024

19:17

Ovo je 11 godina laži i sramote EU i SAD! Vučić: U udžbenicima će se proučavati kako smo se suprotstavljali onima koji su mislili da su zamena za Boga

Informer

Politika

Ovo je 11 godina laži i sramote EU i SAD! Vučić: U udžbenicima će se proučavati kako smo se suprotstavljali onima koji su mislili da su zamena za Boga

Podeli vest

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije je tokom gostovanja na TV Pink istakao da je danas 11. godišnjica Briselskog sporazuma, i dodaje da je mislio da je to težak kompromis.

- Učestvovao sam sa Dačićem, koji je to potpisao, i trpeo sam najteže napade na KiM. Mi smo uradili najbolje za zemlju u tom trenutku. To je bio jedini način da ne budemo brutalno kažnjeni. Kada to imate u vidu, jasno vam je da smo dobro izdržali sve ovo vreme da ne priznamo nezavisnost Kosova, da i dalje postojimo kao narod, a da sebe nismo ugrozili ratovima i sankcijama - dodaje on.

Predsednik kaže da je ovo 11. godina laži i sramote EU i SAD.

- Zamislite Kurtija sada zovu na 75. godina Saveta Evrope, da on priča o ljudskim pravima. I nemam problem da pričam o tome uopšte. Znate li koliko će puta da se ovo u budućnosti pušta slobodarskim narodima. Ovo što vam kažem desiće se. U udžbenicima će se proučavati kako smo se suprotstavljali onima koji su mislili da su zamena za Boga - rekao je Vučić.

Foto: Foto: Printscreen/TV Pink

 

On kaže da su juče Stejt dipartment, EU i mnogi drugi rekli da Srbija nema pravo da zadržava autobuse na granici.

- Nije bilo zadržavanja autobusa. Privedena su dvojica ili trojica Albanaca, i jedan Srbin iz KP. Jedan od njih je bio u UČK, osumnjičen za zločine nad Srbima. Za ovog Srbina bolje da ništa ne govorim. I pušteni su u roku od 24 sata. Niko nije prebijen, maltretiran... I svi drže vakelu i predavanje kako šta treba da izgleda. A ja pitam kako se nisu izjasnili zato što je Stefanović u Zubinom Potoku izubijan od batina. Obrenovića držali 7 ili 8 meseci u zatvoru, ubili su Boga u njemu! Reč nisu rekli mesecima - ističe predsednik.

I onda nam kažu nije ovo protiv Srba, ističe on, i dodaje da za Kurtija nema nikakvih sankcija.

- Pričaju nam nemojte o 1999, a tri dana kasnije saznamo da oni nas hoće da vrate u 1995. I neće oni da se vraćaju u prošlost, a mi moramo biti orijentisani ka budućnosti. To je neverovatan bezobrazluk, fascinantno licemerje. Sa time se nijedna zemlja nije suočila - rekao je Vučić.

Foto: Foto: Printscreen/TV Pink

 

Dodaje da zapadni lideri ne znaju da vode svoj brod, što se vidi u Ukrajini, ali da ne vole da vide male brodove koji plove svojim putem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija