• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K,

25.01.2024

12:43

Deset godina prijateljstva! Deca s Kosova u poseti novosadskim drugarima

S. K.

Vesti

Deset godina prijateljstva! Deca s Kosova u poseti novosadskim drugarima

Podeli vest

Osamdeset osnovaca, iz sedam opština sa Kosova i Metohije, stiglo je u Novi Sad u okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta", koji ove godine proslavlja deceniju postojanja.

Predsednik Udruženja građana "Novi Sad", Goran Bajšanski, istakao je da su ponosni povodom jubileja.
- Za deset godina smo doveli 450 đaka sa Kosova i Metohije u posetu našem gradu, a mi smo šest puta uzvraćali posetu i odveli 130 učenika na Kosovo i Metohiju. Sve to ne bi bilo moguće bez podrške Grada Novog Sada, ljudi velikog srca, ali pre svega novosadskih osnovnih škola "Dušan Radović", "Žarko Zrenjanin", "Svetozar Marković Toza" i "Dositej Obradović" čiji učenici ugoste vršnjake sa juga Srbije - kazao je Bajšanski.

Foto: S. K.

I deca iz Novog Sada imala su prilike da borave na Kosovu i Metohiji u okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta"

 

On je dodao da je cilj projekta da se stvore nova prijateljstva i veze koje su neraskidive, jer će se đaci upoznati, dobiće nove drugare i ispunjenog srca vratiće se kućama.
Mališani su uzrasta od 12 do 14 godina iz dolaze iz Štrpca (OŠ "Staja Marković"), Gračanice (OŠ "Kralj Milutin"), Lipljana (OŠ "Braće Arsić"), Donje Gušterice (OŠ "Knez Lazar"), Goraždevca (OŠ "Janko Jovićević"), Raniluga (OŠ "Veljeko Dugošević") i Šilova (OŠ "Vuk Karadžić").

Foto: S. K.

Goran Bajšanski, predsednik Udruženja "Novi Sad"

 

- Našoj dеci ova posеta znači mnogo, jеr ostaju u trajnom prijatеljstvu. Oni sе dopisuju čеsto, bilo jе prilikе da sе posеćuju, pogotovo kada ovdašnja dеca posеtе nas i vidе u kakvim ograničеnim uslovima živе njihovi drugari, s obzirom da nеmaju mnogo slobodе - kazao jе nastavnik OŠ "Braća Arsić" iz Lipljana Alеksandar Stojanović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set