• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2024

07:05

Čuo sam samo: "Ne mogu više, davim se"! Na Šumaričkom jezeru u Kragujevcu na Bogojavljenje odvijala se prava drama!

printscreen RTK

Vesti

Čuo sam samo: "Ne mogu više, davim se"! Na Šumaričkom jezeru u Kragujevcu na Bogojavljenje odvijala se prava drama!

Podeli vest

Trenutak kada je Lazar Maksimović doplivao do časnog krsta na jezeru u Šumaricama, za sve je možda bio kraj manifestacije koja je ove godine imala 92 učesnika, ali za ronioca spasioca, Nebojšu Kovača i jednog mladića borba je tek počinjala...

- Ne mogu više, davim se - pored sve buke čujem njegov vapaj. Privlačim ga na svoje grudi i pumpam prsluk, pokušavam da doprem do njega. "Ne brini, lezi na mene"...Levom rukom pokušavam da se oslobodim tegova dok desna ruka uporno traži bovu da mu je dodam i učinim ga sigurnim - to je deo detaljnog opisa dramatičnog događaja koji je ronilac Nebojša Kovač objavio na svom Fejsbuk profilu, uveče na Bogojavljenje. (pogledajte ispod teksta)

Tog dana je spasio jedan život. 

Foto: Milica Micka Kovač

Nebojša Kovač

 

- Obišao sam dečaka kojem sam pružio pomoć dok su mu radili EKG u sanitetu. Naravno nije imao pojma ko sam ja. Pogledali smo se u oči… Dobar si ti dečače, nemoj više ovo da radiš", napisao je na kraju.

Ova objava koju je Kovač započeo rečima "Kakav težak dan" privukla je veliku pažnju javnosti, a tim povodom za TV Kragujevac pričao je o zadacima spasioca kada se nađu u ovakvim situacijama.

Ledena voda od tek pet stepeni i uzbuđenje, utiču da se plivač nađe u problemu...

- Uvek u takvim uslovima može doći do nepredviđenih situacija, ali zato smo mi tu da te situacije sprečimo i da reagujemo. To se događa na mnogim mestima, nije se desilo samo na Šumaričkom jezeru - kaže skromno Kovač. 

Foto: Grad Kragujevac

Jezero u Šumaricama na Bogojavljenje

 

Prema organizaciji ovogodišnjeg plivanja za časni krst, krst nije stajao na fiksnom postolju na vodi, već ga je baš Kovač držao u rukama.

Stotinak plivača je sa obale zaplivalo ka njemu, a onda je primetio da mu sa leve strane "dolazi" mladić koji ne pliva prema krstu već, kako je napisao, kao torpedo prolazi pored njega.

Foto: S. S.

Lazar Maksimović je drugi put prvi doplivao do ćasnog krsta na jezeru u Šumaricama

Dok je drugi, ispostaviće se, Lazar Maksimović dohvatio krst i počeo da slavi svoj uspeh, Kovač je pošao za mladićem...

- Kad je prošao pored mene, krenuo sam za njim da ga uhvatim za nogu, jer ako nastavi dalje, doći će do pola jezera, izgubiće svu snagu, e onda bi tek bio problem - podsetio je Kovač...

Bio je to, za njega jedan težak dan sa srećnim krajem...Pročitajte njegovu ispovest...

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)
Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)

Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

25.05.2024

09:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set