• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2024

17:23

Prijatelj mu je poklonio sliku, a kupac bi mu produžio život! Momiru treba novac za lečenje

Novosti.rs

Vesti

Prijatelj mu je poklonio sliku, a kupac bi mu produžio život! Momiru treba novac za lečenje

Podeli vest

Slaviša Marković iz Jagodine, slikar sa umetničkim imenom Slava Markani svom prijatelju, policajcu Momiru Dodiću (48) koji boluje od malignog melanoma, poklonio je umetničko delo u nadi da će neko da ga otkupi i tako Dodiću obezbedi novac za preskupe terapije.

Momir je, kako pišu novosti.rs imao dve operacije na desnoj nozi - prvu u avgustu prošle godine u Ćupriji, a već narednog meseca na VMA u Beogradu.

Posle operacija analize su, nažalost, bile loše, pa su mu terapije jedina nada da se uspori razvoj ove podmukle i teške bolesti. Dodić, međutim, nema prava na lečenje o trošku države.

- Lekari su mi rekli da sam u nesreći imao ludu sreću, jer su falili milimetri da se kancerogene ćelije rašire po krvotoku - kaže Dodić za "Novosti".

Foto: Novosti.rs

Momir Dodić oboleo je od malignog melanoma

 

- Živeo bih mesec dana. Preporučili su mi terapiju koja sagoreva kancerogene ćelije, ali jedan tretman košta 12.000 evra. Osim nje, postoji i opdivo terapija, koja smanjuje tumore, ali jedan tretman košta 648.000 dinara. S obzirom na to da ni na koji način nisam u mogućnosti da obezbedim toliko novca, već šest meseci sam bez ikakve terapije. U međuvremenu, javile su mi se i uvećane žlezde ispod pazuha i na vratu. 

Momir sada jedini spas vidi u prodaji ulja na platnu koje mu je poklonio Slava Markani.

Ranjen na Kosovu

Momir Dodić, otac dvoje dece, je policajac SUP Đakovica u Jagodini. On je tokom NATO agresije, 7. maja 1999. godine, bio ranjen u centru Đakovice. Pripadnici diverzantsko-terorističke grupe tzv. OVK, u naselju "Stara čaršija" napali su pripadnike MUP Srbije i Vojske Jugoslavije. Tom prilikom među ranjenima je bio i Momir koji je zadobio povrede na članku desne noge. Stekao je status borca prve kategorije. On je, takođe, i sam humanitarac - višestruki je davalac krvi. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set