• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2023

06:16

INFORMER OTKRIVA ZAŠTO ĐOKOVIĆ VRAĆA PLAC GRADU! Nole u minusu zbog terena na Dorćolu!

Tenis

INFORMER OTKRIVA ZAŠTO ĐOKOVIĆ VRAĆA PLAC GRADU! Nole u minusu zbog terena na Dorćolu!

Podeli vest

Novak Đoković vraća Teniski centar gradu Beogradu jer mu se više ne isplati da ga poseduje, saznaje Informer.

Šokantna vest da se Novak Đoković odlučio na radikalan potez odjeknula je širom regiona, ali javnost nije dobila od Đokovića nijedan detalj ni tog dana, ni do zaključenja ovog izdanja. PR menadžeri koji rade za Novaka i oni čiji je posao da pokrivaju ATP turnir u Beogradu i Banjaluci nisu bili zaduženi za saopštenja u vezi sa TC.

Kum zastupnik

Otkriveni planovi

Nova lokacija TC "Novak" mogla bi biti prigradsko naselje Surčin, gde je u planu i izgradnja nacionalnog stadiona

 

Međutim, kako Informer saznaje, dobar razlog za ovu odluku i te kako postoji. Izvor Informera otkriva da Đokovićima uopšte nije isplativo da održavaju Teniski centar, u okviru kog je i restoran, te da im lokacija pored reke više ne odgovara jer nisu dobili dozvolu da se prošire.

- Odranije je poznato da su Đokovići hteli da prošire Teniski centar. Međutim, taj prostor ispod Kalemegdana nije predviđen za to. Još jedan razlog je to što Centar ne posluje u plusu i Đokovići imaju samo gubitke. Pretpostavlja se da će na drugoj lokaciji graditi terene. Gradskoj upravi svakako za sada nije stigao nikakav zahtev niti dokument o vraćanju Centra - kaže izvor Informera.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković



Ta druga lokacija mogla bi biti prigradsko naselje Surčin, gde je u planu i izgradnja nacionalnog stadiona. Tu informaciju nedavno je otkrio ministar finansija Siniša Mali, ali Đorđe Đoković, koji je sa ocem Srđanom zastupnik Teniskog kluba "Novak" i direktor Srbija i Srpska opena, nije to želeo ni da potvrdi ni da demantuje, iako je Informer poslao upit pre mesec dana.

Foto: tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

 



Kako je Sport klub preneo, Centar vraćaju gradu, a klub prestaje sa radom. Klub postoji više od 12 godina, a Teniski centar je ogranak firme "Tara S", osnovane 2018. godine. Kao zastupnici upisani su Maja Kremić, inače direktorka i Fondacije Novak Đoković, kum srpskog tenisera Neven Marković i izvesni Srđan Kisić, menadžer sa irskim pasošem, koji je i u Dablinu prvi čovek jednog teniskog kluba. Vlasnici su Novak i Jelena Đoković.

Foto: Starsportphoto

 

Uzalud renovirali

Zanimljivo je da je Đorđe Đoković ranije govorio da je turnir ove godine održan u Banjaluci kako bi se kompleks na Dorćolu unapredio za potencijalnu licencu za seriju ATP 500. Dokle su ti radovi stigli i da li su bili uzaludni s obzirom na to da TC vraćaju gradu, za sada nije poznato jer se Đokovići ne oglašavaju. Đorđe nije odgovarao na naše pozive, a Srđan je insistirao na tome da ne želi da komentariše.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 1 godinu

Nole treba da se drži reketa i tenisa dok još može da igra na profesionalnom nivou. Kada ode u penziju ako nešto dodatno želi da radi to treba da bude opet nešto što ima veze sa tenisom i mora da bude u to lično uključen maksimalno. Trener, direktor teniske škole...šta god.? Mnogi veliki isportisti naprave grešku tako što se ili upuštaju u neke biznise o kojima nemaju balge veze sa životom ili biznise prepuštaju navodno nekim pouzdanim prijteljima koji su tu verzirani. Epilog je najčešće katastrofalan. Ono što je meni neshvatljivo to je da vrhunski sportisti po zvaršetku karijere najčešće beže od izazova trenera i to rada sa klincima.? To im je sa jedne strane naporno, pošto ipak treba završiti neke trenerske škole, proći neki put novog dokazivanja isl. i valjda im je ispod nivoa.? Nole je taj koji klincima može da otkriva tajne velikih majstora i da fabrikuje vanserisjke tenisere i možda jednog dana stvori nekoga poput asa poput sebe. Tako to recimo funkcioniše kod Rusa u baletu, umetničkom klizanju isl. Prenošenje znanja je nešto najveličanstvenije u ljudskom životu i jedna od najplemenitijih i najvrednijih stvari.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Istoričar Bogdan Živković sa Balkanološkog instituta SANU ocenio je da danas da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN zato što je ta zemlja pod velikim pritiskom SAD, zato što u mnogo čemu nema suverenitet i zato što crnogorski premijer Milojko Spajić želi podršku najmoćnije svetske sile u nastojanjima da postane prvi čovek Crne Gore.

20.05.2024

20:09

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija