• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2024

19:30

Partizan u Evroligi: Kakav raspored očekuje crno-bele do kraja?

Starsportphoto©

Partizan

Partizan u Evroligi: Kakav raspored očekuje crno-bele do kraja?

Podeli vest

Navijači Partizana još uvek ne mogu da se oporave od bolnog poraza doživljenog u 26. kolu Evrolige, kada je minhenski Bajern u šokantnoj završnici u Beogradskoj areni stigao do trijumfa 79:78.

Bio je to peti poraz "parnog valjka" na svim frontovima, a treći u elitnom takmičenju čime su ozbiljno narušene šanse šampiona ABA lige da se do kraja regularnog dela bori za nastavak evropske odiseje.

Foto: Starsportphoto

 

Trojka Silvana Franciska praktično je ugasila snove "grobara" o direktnom plasmanu njihovih ljubimaca u plejof i ostavila crno-bele u nezavidnoj poziciji da se bore za plejin, gde će put ka doigravanju biti pakleno težak.

Foto: Starsportphoto

 

Možda jedina dobra stvar u košmarnom trenutku u kojem se nalaze Željko Obradović i njegovi igrači, jeste da sledi evroligaška pauza pošto je druga polovina februara tradicionalno rezervisana za završnicu nacionalnih kupova širom Starog kontinenta.

Foto: Starsportphoto

 

Partizan u nedelju (11. februar, 17.00) gostuje Igokei u Laktašima u okviru ABA lige, nakon čega sledi završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Tu će Kevin Panter i družina imati šansu da se iskupe za sve propuste načinjene u prethodnih nekoliko sedmica, a osvajanje "Žućkove levice" svakako bi podiglo samopouzdanje ekipi koja u ovom trenutku deluje potpuno izgubljeno.

Foto: abaliga.com

 

Naredni evroligaški protivnik crno-belih biće Efes koji dolazi u Beograd 29. februara. Turski velikan ima jednu pobedu manje, ali je dobio poslednja dva meča pred pauzu, pa ostaje da se vidi u kakvom raspoloženju će jedni i drugi dočekati tu utakmicu. Prostor za manevar i kikseve košarkaši Partizana maksimalno su ograničili porazima od Monaka, Virtusa i Bajerna, tako da je duel sa nekadašnjim prvakom Evrope jedan od sudbonosnih za regionalnog prvaka.

Foto: Starsportphoto

 

Nadu da ishod evropske priče može biti pozitivan daje i to što će Partizan u poslednjih osam utakmica regularnog dela čak pet puta biti domaćin. Kapitenu Panteru i ostalim momcima koji nose crno-beli dres biće neophodna pozitivna energija sa tribina, a bili smo svedoci narušavanja hemije između igrača i navijača nakon utakmice sa Bavarcima, kada su najvatrenije pristalice prvi put otkako se Obradović vratio na klupu, otvoreno kritikovale svoje ljubimce.

Foto: profimedia

 

Pobeda nad Efesom predstavlja imperativ iz još jednog razloga, nakon te utakmice slede dva gostovanja, najpre Armaniju u Milanu (8.mart) a zatim i u Barseloni (14. mart) i u ovom trenutku zaista je teško zamisliti bilo kakav ishod osim dva rutinska poraza. "Manekeni" su u prošlom kolu savladali moćni Real i pokazali da niko u njihovom domu ne može da računa na bodove, dok su Katalonci u meču sa Crvenom zvezdom demonstrirali kakav kvalitet poseduju, a u "Blaugrani" su praktično nedodirljivi.

Foto: Starsportphoto

 

Sezona će se za Partizan "lomiti" u periodu od samo devet dana, kada će prvak Evrope iz 1992. godine tri puta uzastopno biti domaćin. Najpre Baskonija mora pasti u grotlu Beogradske arene (19. mart), pošto sastav iz Vitorije ima dva trijumfa više i mogao bi biti i potencijalni rival crno-belih u plejinu.

Foto: Starsportphoto

 

Svega dva dana kasnije Partizan dočekuje Real (21. mart) i u toj utakmici mogao bi samo da profitira, odnosno da se iskupi za makar jedan od nekoliko neočekivanih poraza ove sezone. Za kraj "domaćinske" serije u Beograd stiže Olimpijakos (28. mart), tim sa kojim su se crno-beli nadigravali i na startu sezone kada su u Pireju položili oružje tek u produžetku nakon nekoliko spornih sudijskih odluka.

Foto: Starsportphoto

 

U pretposlednjem kolu "parni valjak" gostuje u Berlinu (4. april) gde pobeda nad Albom ne bi smela da se dovodi u pitanje ukoliko ostaje ambicija da se napadne neko od prvih deset mesta na tabeli. Vrlo je moguće da bi čitava sezona Partizana mogla da bude odlučena u poslednjem kolu, kada crno-beli dočekuju Valensiju 12. aprila. Kako se radi o još jednom direktnom rivalu u borbi za Top osam ili Top deset, šta god da učine do tada, puleni najtrofejnijeg trenera u istoriji evropske košarke moraće da idu na pobedu protiv rivala iz Španije.

Foto: Starsportphoto

 

Partizan dakle do kraja igra tri utakmice u kojima mora da pobedi (Baskonija, Alba, Valensija). U duelima sa Efesom, Armanijem i Olimpijakosom dve pobede bi značajno popraville šanse da se domogne makar desetog mesta, dok u utakmicama gde će biti potpuni autsajder (Barselona, Real) može samo da profitira u slučaju iznenađujućeg trijumfa.

Foto: Starsportphoto

 

Pet pobeda do kraja bi možda, a šest vrlo verovatno bilo dovoljno da se uhvati poslednji voz za nastavak evropskog puta. Ipak, preveliki broj kikseva do sada osudio je crno-bele na trnovit put, jer čak ukoliko i preskoče jednog ili dva rivala u plejinu, u četvrtfinalu ih očekuje "nemoguća misija" odnosno najverovatnije serija za madridskim Realom.

Foto: Starsportphoto

 

Mada, tako je delovalo i prošle sezone pa se svi sećamo "kralja" na konopcima i kako se Real na prljav način domogao Fajnal fora, kasnije i titule prvaka Evrope. Nema sumnje da bi nakon svih razočaranja ove sezone i igrači i navijači Partizana rado pristali na priliku za osvetu, ali potrebno je prvo izboriti se za tu priliku.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja
Društvo

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja

U narednih nekoliko godina u Beogradu će biti izgrađeno ili rekonstruisano šest muzeja, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem kod zgrade stare Glavne železničke stanice predstavio nove muzeje koji će biti izgrađeni ili rekonstruisani u Beogradu.

18.05.2024

16:32

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)
Politika

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)

Svečanom akademijom danas je obeleženo 64 godine postojanja i 50 godina imena Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a tom prilikom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je ovo doba u kome profesija inženjera nikada nije bila cenjenija, kao i da će u budućnosti za inženjere i mlade naučnike biti mnogo više posla kako bi naša zemlja postala bolje mesto za život svih građana.

18.05.2024

16:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12