• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

18.05.2024

18:00

Sjajna vest za "večite rivale"! Španski tim verovatno neće igrati Evroligu

Starsportphoto

Košarka

Sjajna vest za "večite rivale"! Španski tim verovatno neće igrati Evroligu

Podeli vest

Španski mediji pišu da postoje velike šanse da Valensija naredne sezone ne igra Evroligu, što bi značilo da će Crvena zvezda i Partizan zadržati svoje mesto u ovom takmičenju.

Španski "Relevo" objavio je opširan tekst na ovu temu, ističući da Valensija trenutno ima drugačije prioritete. Ovo bi mogla da bude sjajna vest za Crvenu zvezdu i Partizan koji žele da ostanu deo elitnog takmičenja.

"Realnost je da je rekonstrukcija Valensije u toku, ali ne gubeći iz vida da se i dalje bore da što više napreduju u plej-ofu Endesa lige. Ovaj tim koji se u prvoj rundi plej-ofa sastaje sa UCAM Mursijom, već neko vreme radi na planiranju za sledeću godinu, stoji u tekstu.

Dalje ističu da je najrealnija opcija da ovaj španski tim sledeće sezone učestvuje u Evrokpu, a da će uz to raditi na dobijanju višegodišnje licence za Evroligu. Takođe u toku su pripreme za novu dvoranu, koja bi trebalo da bude završena krajem godine.

Foto: profimedia

KK Valensija

 

"Sve ukazuje da će se Valensija vratiti u Evrokup iako sa ciljem što skorijeg povratka u vrhunsko kontinentalno takmičenje, jer klub već radi na dobijanju višegodišnje evroligaške licence, i u tom cilju priprema svoj novi dom, 'Roig Arenu'. A na mapi puta za sledeću sezonu, jedno od glavnih pitanja je da razjasni šta će se konačno desiti na klupi", piše Relevo.

Valensija je ove sezone Evroligu završila na 13. mestu sa 14 pobeda i 20 poraza. Podesetimo, novi učesnik ovog takmičenja biće Pariz, tako da svakako jedan tim mora biti elminisan. Kandidati za to su Valensija, Partizan, Crvena zvezda, Alba i Virtus, a izgleda da će to biti španski tim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Lažna smrt ga nije spasila! Ovako je Srbji izručen Milinko Brašnjović ubica kavačkog klana! (VIDEO)
Belivukov saradnik

Lažna smrt ga nije spasila! Ovako je Srbji izručen Milinko Brašnjović ubica kavačkog klana! (VIDEO)

Prema svedočenju nekadašnjeg pripadnika klana Veljka Belivuka, koji je postao svedok saradnik, Srđana Lalića, Brašnjović je bio ubica zloglasnog klana čiju su likvidaciju inscenirali i za to od "škaljarskog klana" naplatili 200.000 evra! O Brašnjovićevoj sudbini ništa se nije znalo godinama, a spekulisalo se da su ga pripadnici klana možda i ubili.

18.06.2024

17:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija