• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. V.

04.04.2024

06:20

Đoković čupa linije za Srbiju! Ivanišević: Da je Englez...

profimedia

Novak Đoković

Đoković čupa linije za Srbiju! Ivanišević: Da je Englez...

Podeli vest

Bivši trener našeg asa, Goran Ivanišević, kaže da je Novak uvek davao sve od sebe kada je igrao za svoju zemlju.

Nekadašnji osvajač Vimbldona objašnjava da je kod najboljeg tenisera sveta drugačija situacija kada je u pitanju nastup u dresu sa državnim grbom.

- On kada igra za svoju zemlju, to je takav ponos, to je takvo davanje... Novak se daje ne sto posto, nego 5.700 posto. Tako i u Australiji na Junajted kupu. Nije to neko baš bitno takmičenje, ali on bi da čupa linije. To su stvari koje njega motivišu ekstremno i zato ga je Dejvis kup toliko pogodio. Padne ti život, padne ti motivacija, misliš se – ko će opet sve iznova - ispričao je Ivanišević za "Sport klub".

Foto: Tanjug/AP

 

Hrvatski stručnjak je dodao da se Nole kojim slučajem rodio kao Englez, Francuz ili Amerikanac, vrlo izvesno bi ga odavno proglasili najboljim svih vremena, odnosno GOAT-om.

Iako je upravo Đoković rekorder po broju grend slem titula (24), još se vodi polemika o "velikoj trojci", koju zajedno s njim čine Rafael Nadal i Rodžer Federer.

- I on je to izjavio nedavno, da to ima veze s time odakle je. I niko me ne može razuveriti. Da je Englez, pored Bakingemske palate, sagradili bi mu još jednu samo za njega. Ima veze odakle si, mi iz ovih krajeva – i vi i mi – moraš da napraviš nešto puta dva ili tri puta više da bi bio priznat, to tako ide jednostavno. I slava i sve, moraš triput bolje da udariš forhend da bi to bilo priznato. Gluposti. I uvek će mu nešto naći, ali tad i tad nisi uradio to i to. Pre je bilo da su brojke važne, sada više nisu važne, već nešto drugo. On je za mene najveći, po brojkama, po tenisu, po svemu. I, ako ko gledamo veliku trojku, drugačiji su tipovi igrača i drugačija je energija. Za mene je Novak bio najveći svih vremena i pre nego što sam mu postao trener - naglasio je Ivanišević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija