• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.04.2024

14:00

Crni niz Novaka u Monte Karlu traje 9 godina! Sve oči uprte u Srbina

AP/Photo

Novak Đoković

Crni niz Novaka u Monte Karlu traje 9 godina! Sve oči uprte u Srbina

Podeli vest

Novaka Đokovića naredne nedelje očekuje takmičenje na mastersu u Monte Karlu, njegovoj "drugoj kući".

Dočekao je prvi teniser sveta sezonu na šljaci bez ijednog trofeja, što se desilo 2022. i 2018. godine. Eliminisan je u polufinalu Australijan opena, u trećem kolu Indijan Velsa, dok je propustio takmičenje u Majamiju. Predstojeći masters Đokoviću je najčešće služio kao priprema za Rolan Garos,  a sad će sve oči biti uprte u našeg asa, jer je evidentno da je u malo krizi, svi su već počeli da ga otpisuju, a  primarni cilj ove sezone, pored grend slem turnira, su Olimpijske igre. 

Srpski teniser je u Kneževini igrao 16 puta, a osvojio je samo dve titule. Đoković je rekorder po broju masters trofeja, ima ih 40, ali samo dva osvojene u Monte Karlu, pa će sad imati šansu da to promeni. Odigrao je ukupno četiri finala, dva je izgubio, a dva pobedio. Poslednje je igrao 2015. godine kada je i osvojio drugi trofej. Od tada je prošlo devet godina, u Kneževini je nakon toga igrao sedam puta i nijednom nije stigao čak ni do polufinala. Najbolji rezultat su dva četvrtfinala, 2017. kada je poražen od Davida Gofana i 2019. godine, tada je bolji bio Danil Medvedev. Prošle sezone ga je u trećem kolu zaustavio Lorenco Muzeti, pre toga 2022. godine poražen je u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine, a godinu pre toga u trećem kolu od Danijela Evansa. Finale je igrao 2009. i poražen je od Rafaela Nadala u tri seta, dok se za trofej borio i 2012, a i tada je od našeg tenisera bolji bio Španac i to ubedljivo 6:3, 6:1.

Foto: AP/Photo

Novak Đoković

 



Vreme je da Nole okonča crni niz u Monte Karlu i konačno se domogne trofeja, bila bi to sjajna najava pred početak sezone na šljaci, ali i odbio bi napade konkurencije na njegov tron. Zbog toga nas čeka  jedan od najuzbudljivijih delova sezona kada bismo mogli da vidimo smenu na prvom mestu na ATP listi. Sve što radi Janik Siner od početka godine je impresivno pa ima pol poziciju da nasledi Novaka Đokovića na tronu. Međutim, nije Srbin bez šanse, može da zadrži prvo mesto, ali i Karlos Alkaraz da se uključi u borbu iako je pao na treće mesto posle mastersa u Majamiku, a ni Danil Medvedev nije bez šanse. Novak Đoković trenutno ima 9,725 bodova, Janik Siner 8,710, Karlos Alkaraz 8,645, a Daniil Medvedev 7,165 bodova.

 

Foto: reuters

Novak Đoković

 

Novak Đoković na šljaci brani 2,315 bodova.

Našem teniseru već dugo prvo mesto nije prioritet, nego pre svega grend slem trofeji i zlato na Olimpijskim igrama. Ali, u ponedeljak je počeo 419. nedelju na tronu pa sada sve samo od njega zavisi. Na mastersu u Monte Karlu brani 90 bodova, u Rimu 180, a na Rolan Garosu 2.000. Srpska open se ove godine igra u Bukureštu, kad i Barselona, prošle godine je osvojio 45 bodova, a tu je i masters u Madridu, pa ćemo videti na kom turniru će Nole igrati nakon Kneževine.

 

Foto: EPA Images

Janik Siner

 

Janik Siner brani 585 bodova.

Italijan je pun samopouzdanja, igra sjajno, podiže formu, ne može bolje pred sezonu na šljaci. Siner je prošle sezone posle Monte Karla (360 bodova brani) igrao u Rimu i eliminisan je u četvrtoj rundi (90 bodova), u Barseloni se povukao u četvrtfinalu (90 bodova), dok je u Parizu takmičenje završio u drugom kolu (45 bodova), pa u Parizu može  da zaradi mnogo bodova. Sezonu je počeo osvajanjem Australijan opena, ne sumnjamo da će napasti i drugi grend slem u sezoni. 

 

Foto: Tanjug

Karlos Alkaraz

 

Karlos Alkaraz brani 2,265 bodova.

Karlos je malo samopouzdanje poljuljano, do Indijan Velsa je bez trofeja bio od Vimbldona, pa je poražen u Majamiju, pao je na treće mesto na ATP listi. Ali, sad želi da se dokaže i pokaže da je glavni kandidat za osvajanje grend slema u Parizu. Prošle godine je slavio u Barseloni na šljaci (500  bodova), u Madridu (1.000  bodova), dok je jedino kiksnuo u Rimu gde je ispao u drugom kolu (45). Na Rolan Garosu je takmičenje završio u polufinalu (720).

 

Foto: tanjug/ap

Danil Medvedev

 


Danil Medvedev brani 1,280 bodova. 

Znamo da Rus ne voli šljaku, ali ako bude motivisan i raspoložen kako je nedavno najavilo čeka nas spektakl, jer Medvedev može mnogo da profitira na turnirima na zemlji. Ne brani mnogo bodova i može da napreduje. Prošle godine je u Monte Karlu osvojio 180 bodova pošto je poražen u četvrtfinalu, u Madridu samo 90, jer je stao u četvrtom kolu, ali je trijumfovalo u Rimu, pa sad brani 1.000 bodova. Međutim, onda je stao u prvom kolu Rolan Garosa (10).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31