• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: B.O.

20.02.2024

22:10

Jović puca od samopouzdanja: Dok drugi spavaju ja radim, naučio sam da mogu da igram u NBA ligi!

profimedia

NBA

Jović puca od samopouzdanja: Dok drugi spavaju ja radim, naučio sam da mogu da igram u NBA ligi!

Podeli vest

Ili sam starter ili ne igram uopšte, to je ludo, priča u dahu reprezentativac Srbije.

Oduševio je Nikola Jović svet sjajnim partijama u dresu Srbije na Mundobasketu prethodnog leta. Mnogi su očekivali da će as Majamija napokon dobiti pravu šansu na Floridi, ali je na startu sezone bio u drugom planu kod trenera Erika Spolstre. 

Pominjalo se da bi Jović mogao nazad u Evropu, ali je rešio da od kluba zatraži premeštanje u drugi tim. Srpski košarkaš vredno je trenirao sa Majamijem, uporedo sa tim nastupao u Razvojnoj ligi i strpljivo čekao šansu da ponovo zaigra u NBA ligi. Najvažnije - dočekao je i iskoristio na pravi način budući da je prošlu nedelju obeležio sjajnim nastupom protiv Milvokija. 

Jović je svoj tim predvodio sa 26 poena, bio najefikasniji i pokupio simpatije javnosti, saigrača i trenera Spolstre. Preko noći srpski košarkaš postao je zainimljiv medijima, o brojnim temama govorio je za "Sun Sentiel", tom prilikom otkrio je da mu se dopada uloga u Majamiju. 

- Ludo je to, što ili sam starter ili ne igram uopšte. Sve mi se sviđa. Moram da učim i moram da budem spreman kada mi se ukaže prilika. Naporno radim kao i uvek. Verujem da svi vide napredak. Hoću da igram. Igranje je najvažnije, ali osećam da će sve uspeti sve dok oni veruju u mene i ja verujem u njih - rekao je Jović. 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Otkrio je srpski košarkaš da iza svega stoji naporan rad, te da i slobodno vreme koristi kako bi trenirao i bio što spremniji kada mu se ukaže šansa da zaigra za Majami. 

- Mnogo radim, posebno poslednjih mesec dana, poslednja dva ili tri meseca. Pre svakog šuterskog, pre svakog običnog treninga, ja sam u sali vežbam. Ne postoji dan odmora za mene. Kada ostali imaju dan pauze, ja treniram. Posle utakmice odlazim na pomoćni teren i odradim šuterski trening. Uvek želim da primenim nešto na treningu. Moj posao je da se poboljšam i pokažem svima da mogu da igram.

Dobre igre u poslednje vreme uticale su i na samopouzdanje srpskog reprezentativca. Dodaje Jović da je naučio da veruje u sebe, kao i da mu je mesto u NBA ligi. 

- Načio sam da sam osetno bolji nego što sam bio. Naučio sam da mogu da igram ovde i da sam spreman da igram - podvukao je Jović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija