• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2023

11:23

Spektakularno veče Nikole Jovića - Srbin briljirao u razvojnoj ligi! (VIDEO)

profimedia

NBA

Spektakularno veče Nikole Jovića - Srbin briljirao u razvojnoj ligi! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski reprezentativac demonstrirao svoj talenat u Americi.

Letos je u dresu reprezentacije Nikola Jović oduševio srpske navijače na Mundobasketu. Mladi as Majamija iskočio je u prvi plan i mimo svih očekivanja bio važan adut selektora Svetislava Pešića u Manili. Ostavio je momak rođen u Lesteru dobar utisak, hvalio ga je čak i njegov trener iz Majamija Erik Spolstra, najavio da će dobiti šansu, a onda... Ništa. 

Dobijao je Jović na startu nove NBA sezone minutažu "na kašičicu", vrlo brzo ga je Majami prosledio svojoj razvojnoj ekipi, a da se radi o vrhunskom košarkaši pokazao je protiv Viskonsin Herdoma. Srpski reprezentativac proveo je 33 minuta na terenu, ubacio 26 poena i vodio Siu Fols Skajforse do pobede. 

Zanimljivo, bio je ovo Jovićev debi u razvojnoj ligi i rešio je da pokaže Spolstri da se ogrešio o njega. Iz igre je šutirao 8/15, dok sa linije penala nije imao promašaj - 5/5. Na sve to dodao je po tri asistencije i skoka. 

Poslednjih dana se šuška da bi Jović mogao nazad u Evropu i to u tabor Crvene zvezde. Srpski šampion traga za krilnim centrom od kako je dogovor sa Nemanjom Bjelicom propao, a nakon sjajne partije u razvonoj ligi interesovanje crveno-belih može samo da poraste.

Ipak, pitanje je da li će Majami biti spreman da se odrekne srpskog reprezentativca budući da je protiv Viskonsina pokazao da bi u nastavku sezone mogao da bude važan adut timu sa Floride. 

Ove sezone Jović je odigrao pet mečeva u NBA ligi, prosečno je beležio 6,5 poena, 7,5 skokova i dve asistencije, uz idenks korisnosti nešto iznad 20. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija