• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2023

10:05

Blažič, "Stožice", Ljubljana... Cedevita Olimpija je Obradovićev "kriptonit"! Mogu li crno-beli da prekinu negativan niz!?

Starsportphoto

Partizan

Blažič, "Stožice", Ljubljana... Cedevita Olimpija je Obradovićev "kriptonit"! Mogu li crno-beli da prekinu negativan niz!?

Podeli vest

Crno-beli danas igraju protiv tradicionalno najtežeg rivala u ABA ligi.

Kroz svoju trenersku karijeru malo je ekipa koje su mučile Željka Obradovića kao što je to umela da uradi Cedevita Olimpija od kako se legendarni stručnjak vratio na klupu Partizana. Da stvar bude gora, ni crno-beli u "Stožicama" nisu osetili slast pobede još od 2019. godine kada su se Cedevita i Olimpija fuzionisali u jednu ekipu. 

Šansu da svoj negativan niz prekinu imaće danas, a utisak je da bilju priliku neće dobiti. Cedevita se ozbiljno muči na startu nove sezone, u ABA ligi je na skoru od pet pobeda i dva poraza, dok ni u Evrokupu situacija nije ništa bolja pošto na sadam mečeva još uvek nisu uspeli da upišu trijumf.

Ipak, jasno je da će biti silno motivisani da nanesu crno-belima drugi vezani poraz u regionalnom takmičenju. Partizan je protiv Mege, potom i Igokee, pokazao da je ranjiv, tradicija je na strani Cedevita, a o svemu tome govorio je Željko Obradović u najavu utakmice. 

- Pred nama je utakmica u Ljubljani, gde smo prošle sezone dva puta izgubili i gde tokom poslednjih nekoliko godina Partizan veoma teško dolazi do pobede. Cedevita Olimpija ima dobar tim, imaju dosta iskustva i sigurno nas čeka jako težak zadatak. Ništa novo neću reći ako ponovim da energija i koncentracija tokom svih 40 minuta utakmice donose prevagu. A na nama je da učinimo sve kako bi te stvari bile na našoj strani - rekao je Obradović. 

Foto: Starsportphoto

 

Istini za volju, legendarni strateg nije imao ni sreće protiv Cedevita Olimpije koja je protiv Obradovića u triler završnicama upisala sve tri neizvesne pobede u "Stožicama". 

Problem za Partizan predstavlja i sve bolja forma Jake Blažiča koji je, po tradiciji, silno motivisan protiv crno-belih. Slovenački reprezentativac se u Cedevita Olimpiju vratio 2019. godine, a iste sezone je beogradskom velikanu na dva meča ubacio čak 33 poena. 

Godinu dana kasnije bio je još motivisaniji budući da je u Beogradu crno-belima "sasuo" 24 koša, a u Ljubljani 28. Ni 2022. nije bilo ništa bolje po Partizan, u "Areni" postigao je 19 koševa, da bi u "Stožicama" vodio svoj tim do poede sa 25 poena. 

Bilo kako bilo, jasno je da crno-bele očekuje pakleno težak zadata u "Stožicama" posebno što Obradović ima problema sa povredama, a van sastava su Kevin Panter i Uroš Trifunović, dok nastup Balše Koprivice i Alena Smailagića još uvek nije siguran. Meč u Ljubljani na programu je danas od 17:30. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija