• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

09.03.2023

14:00

SUKOB TRAJE GODINAMA! Užasna izjava Atamana o ubijenom navijaču započela rat Srba i turskog trenera!

Starsportphoto

Košarka

SUKOB TRAJE GODINAMA! Užasna izjava Atamana o ubijenom navijaču započela rat Srba i turskog trenera!

Podeli vest

Poznati turski trener Ergin Ataman (57) kukao je posle poraza svog Efesa od košarkaša Crvene zvezde na navijače beogradskog kluba, ali se očigledno ne seća da je on taj koji je na jeziv način započeo sukob sa Srbima!

Crveno-beli razbili su aktuelnog šampiona Evrope u 27. kolu Evrolige sinoć u dvorani "Pionir" rezultatom 94:75, ali kao po običaju, kontroverzni Ataman je taj koji je davao sve od sebe da bude u centru pažnje. 

Isključen je zbog dve tehničke greške, a onda poručio da su "delije", tačnije uvrede koje su mu upućivali sramota za sport i Evroligu, a očigledno je zaboravio šta je pričao kada su navijači njegovog tadašnjeg kluba Galatasaraja ubili navijača Zvezde Marka Ivkovića.

Foto: Starsportphoto©

Sramne reči Atamana o tragično nastradalom Marku: "Delije" i dalje čuvaju sećanje na navijača

Tog 21. novembra 2014, dvadesetpetogodišnji momak iz Zemuna zadobio je smrtonosan ubod u srce od strane turskog navijača, a Ataman je nazvao Srbe teroristima (?!).

- Grupa od 300 navijača Zvezde bez karata organizovala se u vojnu formaciju. Gađali su bakljama i kamenjem policiju i naše navijače. To nisu navijači, već teroristi. Evroliga hitno treba da ih kazni - bez blama je poručio Ataman.

On se posle pravdao da u tom momentu nije znao da je mladić izgubio život. 

- Izjave koje sam dao na osnovu nedovoljnih saznanja o incidentima koji su se desili, definitivno nisu bile na mestu i izazvale su posledice koje mi nikako nisu bile namera - poručio je, između ostalog, Ataman.

To mu nije pomoglo pa je svaki put dočekan zvižducima, a vreme nije pomirilo Atamana i Srbe. Naprotiv, produbilo je sukob i to nedavno u Beogradu, 14. novembra. Tada je reprezentacija Srbije dočekala Tursku u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. u važnoj utakmici.

Foto: Starsportphoto©

Ataman mu nije dao da igra za Srbiju: Vasilije Micić

Ekipi Svetislava Pešića (73) trebalo je da se pridruži i MVP Evrolige Vasilije Micić, koji je već imao kupljenu kartu za Beograd. Međutim, Ataman, koji vodi i Efes i Tursku, zabranio je Miciću da igra jer se "istrošio u Evroligi".

Foto: Starsportphoto

Pobedio ga i zapušio mu usta: Svetislav Pešić

Ovakav nesportski potez mu nije pomogao jer je Srbija svakako pobedila (77:76) i nedavno obezbedila plasman na Mundobasket, dok je Turska ostala bez vize.

Međutim, takva bruka i neodlazak na SP nije ga sprečila da posle tog meča udari čak i na starijeg kolegu, selektora Srbije Svetislava Pešića.

- Trener takvog renomea ne bi trebalo da provocira. Ja prvi ne pričam sa protivničkim trenerima, već sa sudijama. Ali, razumem, on je pod pritiskom zbog ranog ispadanja na Evropskom prvenstvu - rekao je tada Ataman usred Beograda i navukao gnev.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija