• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2023

06:41

KALKULACIJE! Ludnica počinje, za Zvezdu je svaki meč finale ako hoće u TOP 8! (FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

KALKULACIJE! Ludnica počinje, za Zvezdu je svaki meč finale ako hoće u TOP 8! (FOTO)

Podeli vest

Crvena zvezda uhvatila je poslednji voz za plej-of! Crveno-belih su u sredu u "Pioniru" razbili aktuelnog prvaka Evrope, ekipu Efesa, sa 94:75 u 27. kolu Evrolige, čime su zadržali minimalne šanse za plasman u top osam.

Ekipu sa Malog Kalemegdana do trijumfa u elitnom takmičenju vodio je maestralni Fakundo Kampaco sa 22 poena. Došli su crveno-beli do 12. trijumfa, uz 15 poraza, pa sada imaju bolji međusobni skor od turskog tima. 

Zvezda je prekinula je negativan niz od dva vezana poraza i vratila se u život, i dalje ima šansu da se plasira u četvrtfinale elitnog takmičenja. Mada, ne odgovaraju joj slavlja Makabija i Žalgirisa, koji su zadržali dve pobede viška u odnosu na crveno-bele.

Foto: Starsportphoto

 

Do kraja regularnog dela Evrolige ostalo je još sedam kola. Ako hoće u top 8, puleni trenera Duška Ivanovića ne smeju sebi da dozvole kiks. Svaki meč je finale za crveno-bele do kraja takmičenja.

 Mi imamo cilj i želju i želimo da se borimo za Top 8. Za prethodne utakmice nema nikakvog opravdanja i neću više da se vraćam na to. Večeras smo imali potrebno strpljenje koje je potrebno kada se igra protiv ovako kvalitetnih ekipa. Imali smo šansu da podelimo dodavanje više i nađemo prave šuteve - rekao je trener Ivanović posle pobede protiv Efesa.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Prvi naredni meč je onaj u Atini, gde u petak gostuju Panatinaikosu. Potom sledi gostovanje Barseloni 17. marta, dok će 23. dočekati Baskoniju s kojom se bori za TOP 8. Šest dana kasnije u Beograd dolazi Valensija. Krajem marta Zvezdu čeka gostovanje Lionu, dok u Beograd u poslednja dva kola stižu Olimpijakos i Fenerbahče. Tim iz Pireja je trenutno prvi na tabeli, dok je Fener trenutno na 16-10.

Kada je u pitanju tabela, Partizan i Baskonija imaju skoro 15-12 na šestom i sedmom mestu, Makabi je osmi sa 14-13 koliko ima i Žalgiris, Valensija je na skoru 13-14, Efes ima 13-13 i meč manje, a 12-15, Zvezda i Virtus.

Foto: Starsportphoto

 

Naredno kolo počinje u četvrtak. Partizan od 20.30 gostuje Olimpiji u Milanu, a u slučaju pobede napraviće ogroman korak ka završnici takmičenja. Crvena zvezda u petak (20.00) ide na noge Panatinaikosu, i mora da pobedi.

 

ZVEZDIN RASPORED

28. kolo Panatinaikos - Crvena zvezda (10.03.)
29. kolo
Barselona - Crvena zvezda (17.03.)
30. kolo Crvena zvezda -
Baskonija (23.03.)
31. kolo Crvena zvezda -
Valensija (29.03.)
32. kolo
Asvel - Crvena zvezda (31.03.)
33. kolo Crvena zvezda -
Olimpijakos (06.04.)
34. kolo Crvena zvezda -
Fenerbahče (13.04.)

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bezobrazluk! Papreno letovanje u Crnoj Gori: "Za 13.000 dnevno, očekivala sam bar parking mesto i ležaljke"
Društvo

Bezobrazluk! Papreno letovanje u Crnoj Gori: "Za 13.000 dnevno, očekivala sam bar parking mesto i ležaljke"

ZA 110 evra (oko 13.000 dinara) koliko plaćamo hotelu dnevno očekivala sam da barem imam obezbeđeno parking-mesto besplatno i da ne nosim novčanik na plažu da bih platila ležaljke - požalila se Maja S, Beograđanka, koja je bila neprijatno iznenađena kada je shvatila da uprkos ol inkluziv paketu u jednom od luksuznih hotela u Budvi, nisu obezbeđeni parking niti besplatno korišćenje ležaljki na plaži.

11.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Potresne scene u sudnici, za ubicu iz Novog Sada traže doživotnu robiju
Hronika

Potresne scene u sudnici, za ubicu iz Novog Sada traže doživotnu robiju

U novosadskom Višem sudu završeno je suđenje Bojanu Jovičiću (45) osumnjičenom da je na svirep i podmukao način, kao i iz koristoljublja, u novosadskom naselju Adice 24. januara 2023. ubodima nožem usmrtio Jovana Janićijevića (46). Tužiteljka Jelena Stojaković Mustakas i punomoćnik oštećene porodice Saša Josifović zatražili su da se okrivljenom izrekne najstroža kazna - doživotna zatvor. Izricanje presude zakazano je za petak.

11.05.2024

10:56

Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija