• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.09.2021

09:59

TONI KUKOČ I ZVANIČNO U KUĆI SLAVNIH! Hvala Džordanu i Pipenu što su me razbili!

tanjug/ap

Košarka

TONI KUKOČ I ZVANIČNO U KUĆI SLAVNIH! Hvala Džordanu i Pipenu što su me razbili!

Podeli vest

Nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa Toni Kukoč i zvanično je primljen u Kuću slavnih u Springfildu

Toni Kukoč je postao peti Hrvat u društvu košarkaških besmrtnika. Pre njega ta je čast ukazana Krešimiru Ćosiću 1996, Draženu Petroviću 2002, Mirku Novoselu 2007. i Dinu Rađi 2018. godine.

Kukoča je u Kuću slavnih uveo njegov bivši saigrač iz dana provedenih u Čikago Bulsima, Majkl Džordan.

- Hteo bih zahvaliti gospodinu koji sedi ovdje. Hvala Majklu Džordanu i Skotiju Pipenu što su me razbili na Olimpijskim igrama 1992. i naterali me da radim još više kako bih bio važan član Bulsa - kazao je Toni.


Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u NBA ligi je proveo 13 godina, a one najbolje u za mnoge najboljoj NBA ekipi svih vremena, igrajući uz rame sa Džordanom, Pipenom, Rodmanom...

Foto: tanjug/ap

 

Na ceremoniji u Springfildu bili su članovi njegove porodice , ali i prijatelji i bivši saigrači poput Dina Rađe i Vlade Divca ,te Ivice Dukana.

- Počeo sam da se bavim sportom s osam godina, igrao sam stoni tenis i fudbal, a s 15 godina sam se uhvatio košarke. Karijeru su mi definisale dve ekipei dva grada. Moj rodni grad Split u Hrvatskoj i moja ekipa Jugoplastika te Čikago i tamošnji Bulsi. Za mene je Split jedan od najvećih sportskih gradova na svetu, dao je tako puno vrhunskih sportista u mnogim sportovima. U mojim počecima najvažniji su bili treneri Igor Karković, Petar Bezelj i Zoran Grašo. Slavko Trninić naučio me osnovama košarke i to je bio ključ u mom razvoju u igrača kakav sam postao. Imao sam sreće što sam imao mnoge sjajne trenere poput pokojnog Krešimira Ćosića, Moke Slavnića i dvojice s kojima sam osvojio sve u Evropi, Božidara Maljkovića i Željka Pavličevića.

Foto: tanjug/ap

 


Kukoč je jedini košarkaš u istoriji koji ne samo da je triput osvajao Evroligu i NBA prsten, nego je to činio po tri godine zaredom.

Tri puta je proglašen najboljim igračem fajnal-fora (sa Jugoplastikom dva puta i sa Benetonom jednom), devet puta je osvojio dve najcjenjenije evropske individualne nagrade ("Euroscar" i Mister Europa"). Osvojio je i četiri prvenstva, te dva kupa Jugoslavije, kao i talijansku ligu i kup.

Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je olimpijsko srebro u Barseloni 1992. te dve evropske i jednu svetsku bronzu, a sa Jugoslavijom je takođe bio olimpijski vicešampion 1988.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija