• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Perišić

24.04.2024

07:00

Brodarac ima gol-mašinu! Ognjen posle het-trika za pamćenje: Nisam mogao ni da zamislim...

Privatna arhiva/Ognjen Ivković

Fudbal

Brodarac ima gol-mašinu! Ognjen posle het-trika za pamćenje: Nisam mogao ni da zamislim...

Podeli vest

Fudbaleri Brodarca pobedili su ekipu Kikera iz Kraljeva 5:0, zahvaljujući sjajnom 15-godišnjem Ognjenu Ivkoviću koji je na tom meču bio četvorostuki strelac. Prvi gol je postigao tokom prvog poluvremena, a het-trik u poslednja tri minuta sudijske nadoknade.

- Ušao sam u utakmicu kao i svaki put i nisam mogao ni da zamislim kakav će da bude krajnji ishod meča. Prvi gol sam postigao u 40. minutu iz bočnog prekida na centaršut, lopta se odbila od travu i ušla pravo u gol. Zatim sam sledeća tri pogotka postigao u sudijskoj nadoknadi - započeo je Ivković priču za "Informer". 

Tokom drugog poluvremena njegov saigrač Jovan Trac je duplirao vođstvo protiv Kraljevčana i taj rezultat bio je aktuelan do 90. minuta i sudijske nadoknade. A onda je utakmica produžena tri minuta, koja će po svemu sudeći biti nešto što će Ognjen dugo da pamti. 

- Sve se brzo odigralo. Prvi od tri gola sam postigao odmah na početku nadoknade, presekao sam protivnički napad i šutirao, a lopta se praktično odbila od njihovog igrača i ušla u gol. Centaršut saigrača sam pretvorio u sledeći gol, šutirao sam otprilike sa ugla peterca, dok je poslednji u seriji došao posle akcije Studena i Jašarija. Vodio sam loptu po levoj stari, zatim šutirao, a golman je bio nemoćan - objasio je Ognjen. 

Foto: Privatna arhiva/Ognjen Ivković

Ognjen Ivković

Dodao je Ivković da je sličnu situaciju imao krajem prošle godine, kada je postigao het-trik za trijumf nad ekipom iz Žarkova.

- Moram priznati, nije nešto što se viđa svaki dan i veoma mi je drago što sam postigao ovako nešto već na startu karijere. Nikada mi se nije desilo da dam tri gola u nadoknadi vremena, ali već sam jednom postigao het-trik na utakmici. Bilo je to u novembru prošle godine kada su naši mlađi kadeti savladali Žarkovo rezultatom 4:3 - dodao je mladi fudbaler. 

Foto: Privatna arhiva/Ognjen Ivković

Ognjen Ivković

Ne skriva Ognjen ambicije da u jednom trenutku ode u inostranstvo. Ističe i da je zvezdaš, pa bi voleo da zaigra u klubu iz Ljutice Bogdana, ali bi nakon toga da nastavi karijeru na tlu Apenina ili u Kataloniji. 

- Još sam u kadetskom timu, jer imam 15 godina. Za početak, želeo bih da pređem u seniorsku ekipu, a da posle dobro odigranih utakmica odem i "preko". Voleo bih da igram u Crvenoj zvezdi ukoliko mi se za to ukaže prilika, a kasnije da igram u nekom od klubova iz "liga petice". Najviše pratim Englesku, Španiju i Italiju i voleo bih tamo da se oprobam, a kada bih birao konkretno klub mislim da bi to bila Barselona ili Juventus - objašnjava Ivković.

Ivković je prognozirao i derbi između Crvene zvezde i Partizana u polufinalu Kupa Srbije, ali mladi "delija" ističe da su crveno-beli daleko kvalitetniji od ekipe Igora Duljaja. 

Što se tiče Kup derbija, siguran sam u to da će Crvena zvezda pobediti, ali i u finalu. Jači su i u boljoj formi, imaju dosta kvalitetnih igrača. Priželjkujem da bude goleada kao i na prethodnim utakmicama i da na terenu pre svega bude dobar fudbal. Kada je reč o pojedincima, voleo bih da utakmicu reši fudbaler crveno-belih Šerif Ndijaje - istakao je 15-godišnji fudbaler. 

Foto: Privatna arhiva/Ognjen Ivković

Ognjen Ivković

Na kraju razgovora, mladi bek je istakao kako bi voleo da jednog dana dobije poziv selektora Jovana Damjanovića i da se priključi kadetskoj reprezentaciji. 

- Nisam reprezentativac, ali bih se vrlo rado odazvao pozivu. Pratim i mlađe selekcije, a naravno i A tim, svakom fudbaleru je san da jednog dana brani boje nacionalnog tima - podvukao je Ognjen. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija