• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

22.04.2024

23:10

Interu derbi Milana i titula Serije A!

EPA

Fudbal

Interu derbi Milana i titula Serije A!

Podeli vest

Fudbaleri Intera su savladali MIlan u derbiju sa 2:1 i tako obezbedili titulu Serije A posle tri godine "posta".

Na najbolji mogući način je četa Simonea Inzagija zaokružila izvrsnu sezonu - pobedom u jednom od najvećih derbija u svetu fudbala, poznatom kao "Derbi dela Madonina".

Do kraja prvenstva ostalo je još svega pet kola, ali "nero-azuri" imaju čak 17 bodova više od Milana, tako da je naslov prvaka matematički obezbeđen.

Foto: EPA

Markus Tiram proslavlja pogodak sa saigračima

Prednost su stekli vrlo rano, već u 18. minutu. Federiko di Marko je centrirao, Pavar odlično prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je spremno čekao Frančesko Ačerbi.

Gol uopšte nije usporio pakleni ritam koji su gosti nametnuli, naprotiv. Izabranici Simonea Inzagija dodali su gas i uz pomoć odlične solo akcije Markusa Tirama udvostručili prednost.

Već tada se činilo da je sve gotovo, pošto je Milan delovao kao da je odustao i osim poneke situacije u kojoj bi Rafael Leao zapretio, bili su daleko inferiorniji rival.

Kao grom iz vedra neba usledio je pogodak Fikaja Tomorija u 80. minutu, koji je dao vetar u leđa igračima Stefana Piolija. Stvaran je pritisak pred golom Jana Zomera, a poslednje minute susreta obeležile su i nepotrebne čarke i sukobi među igračima. 

Sudija Kolombo je, usled fizičkog obračuna nekolicine fudbalera, bio prinuđen da isključi iz meča Tea Ernandeza i Davidea Kalabriju iz Milana, odnosno Denzela Dumfrisa iz Intera.

Foto: EPA

Sukob Rafaela Leaa i Lautara Martineza

Inzagijev tim će u poslednjih pet kola igrati za svoju dušu, ali i biti u prilici da kroji sudbinu ekipama sa dna tabele, pošto će gostovati Sasuolu, Frozinoneu i Veroni. Na "Đuzepe Meaci" će dočekati nešto bolje rivale,  Torino i Lacio.

Veliki uspeh u domaćem prvenstvu znatno će umanjiti bol zbog nesrećnog ispadanja u osmini finala Lige šampiona od Atletiko Madrida, kao i izgubljen trofej u Kupu Italije. Tada je, takođe u 16 najboljih Interu glave došla Bolonja.

Ipak, Serija A osvojena je manje-više rutinski. U dosadašnja 33. kola poraženi su samo od "davljenika" Sasuola i to u Milanu. Dva puta su savladali gradskog rivala (5:1 i 2:1) i Romu (1:0, 4:2), po jednom Juventus (1:1, 1:0), Napoli (3:0, 1:1) i Lacio (2:0).

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija