• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

22.04.2024

22:35

Nole poslao jaku poruku svetu! Sport nas ujedinjuje! Nema veze koje smo boje kože i kojim jezikom govorimo

profimedia

Novak Đoković

Nole poslao jaku poruku svetu! Sport nas ujedinjuje! Nema veze koje smo boje kože i kojim jezikom govorimo

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković po peti put proglašen je za najboljeg sportistu sveta u izboru Laureus akademije.

Prvom igraču sveta je nagrada dodeljena na svečanoj cereomoniji u Madridu, a priznanje mu je uručio veliki prijatelj i legenda NFL lige Tom Brejdi. 

Đoković je prilikom dodele nagrade održao govor koji je sve oduševio. 

- Počastvovan sam. Poslednjih sat i po gledam neverovatne sportiste ovde u prostoriji. Svi koji su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini, svi koji inspirišete ljude na svetu. Želim da odam priznanje svima koji su ovde. Čestitam svima. Laureus je posebna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike 2012. godine da primim ovu nagradu. Zahvalan sam na tome što su ljudi koji su osnovali ovu Akademiju, prepoznali kakav i koliki uticaj na život ima sport. Mi vidimo svakodnevno da sport može da promeni svet. Deca ga biraju kako bi razvili krucijalna znanja i krenuli u pravom smeru u životu. Velika mi je čast što sam deo nečega što ujedinjuje svet i ljude, što mladima pokazujemo kako bi trebalo da se odnose prema životu. Nema veze koje smo boje kože, odakle smo i kojim jezikom govorimo. Sport nas sve ujedinjuje - poručio je Novak prilikom dodele nagrade. 

Foto: profimedia

 

Đoković se potom obratio i svojim teniskim kolegama Rafaelu Nadalu, Karlosu Alkarazu, Martini Navratilovoj i Gabrini Muguruzovoj, koji su takođe bili na svečanosti u Madridu.

- Ovde ima i nekih sjajnih tenisera Rafa, Karlos, Martina, Gabrinje mi smo pojedinačni sport, ali složićemo se da sve uspehe dugujemo svojim porodicama i svojim timovima. Želim da pošaljem poljubac mojoj supruzi, braći, timu, oni su najzaslužniji za moje uspehe - zaključio je Đoković, koji se tako izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je do sada bio rekorder po broju osvojenih Laureus priznanja. 

Inače, Novak je na svečanost u Madridu stigao u društvu supruge Jelene, koja je blistala na crvenom tepihu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija