• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Gligorić

21.11.2023

12:00

Ne pomišljajte da smenite Piksija! Tole Karadžić ekskluzivno za Informer: Prate nas vanzemaljske sile

Starsportphoto

Fudbal

Ne pomišljajte da smenite Piksija! Tole Karadžić ekskluzivno za Informer: Prate nas vanzemaljske sile

Podeli vest

Nekadašnji čelnik Fudbalskog saveza Srbije ekskluzivno za Informer komentarisao plasman reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo u Nemačku!

Tomislav Karadžić (84), koji je bio na čelu srpskog fudbala od 2008. do 2016. godine, poručuje da je uprkos lošoj igri naš nacionalni tim ostvario veliki uspeh plasmanom na EURO.

Srbija je prekjuče u Leskovcu odigrala razočaravajućih 2:2 sa Bugarskom u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali i taj bod bio joj je dovoljan da izbore vizu za Nemačku. Nacija je, blago rečeno, razočarana izdanjem "orlova", pošto je igra bila ispod svakog nivoa, a pohvale na račun igre nema ni počasni predsednik Tomislav Karadžić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Na posebnom udaru velikog broja navijača je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. Stručnjaci su uglavnom uzdržani i s vremena na vreme ga potkače sa izjavama, ali komentari na društvenim mrežama su brutalni, pošto velika većina traži promenu na klupi.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Karadžić kaže da bi to bila najveća greška.

Vidi, Stojković je uneo autoritet i bio je velik igrač. Za njegov dolazak i boravak na klupi treba vezati rezultate, to ga krasi. Ko se plasira na Svetsko, a potom na Evropsko prvenstvo, mora da dobije visoku ocenu. Dajem mu jako visoke ocene. Slušam razne komentare o njegovoj budućnosti i smatram da bi bila najveća greška da pravimo promene. To smo učinili sa Muslinom, pa napravili ogromnu grešku. Na tom planu ne treba da se razmišlja - ističe Karadžić za Informer.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Popularni Tole bez zadrške govorio je o problemima koje ima naš nacionalni tim, ali je, uprkos svemu, pohvalio Savez i selektora Dragana Stojkovića Piksija što su otišli na EURO nakon 24 godine.

- Pre svega, s obzirom na to da srpski fudbal ima poteškoća, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu, ovo je lep uspeh. Najvažnije je da smo se plasirali na Evropsko prvenstvo posle dužeg perioda. Obavljao sam funkciju predsednika Saveza i mogao je da se dogodi plasman na ovo takmičenje i mnogo ranije. I verujem da bi bio, da nam se nisu dešavali slučajevi "Đenova" i "dron". Pratile su nas neke vanzemaljske sile koje nam nisu omogućile da ranije odemo na EURO. Sve u svemu, ovo sada je dobro. To je neka vladajuća ocena fudbala, a reprezentacija je lokomotiva razvoja ovog sporta. Verujem da će ovaj plasman uticati i na normalizaciju odnosa među klubovima - kaže Karadžić za Informer.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nekadašnji funkcioner ne libi se da ukaže na jasne probleme koje ima reprezentacija na terenu.

- Vidite, cele kvalifikacije praćene su sa određenom dozom zabrinutosti. Imali smo mnogo problema sa prosečnom reprezentacijom Bugarske. I tamo i u revanšu. Sa prosečnom Mađarskom, takođe. Ali, svi napreduju, igraju fudbal, vidim da i Bugari napreduju. Ne može se reći da su to lagane utakmice. Ipak, što se tiče same igre, mora to mnogo bolje. Selektor Stojković ima punu korpu briga oko kvaliteta igrača u pojedinim linijama - dodaje Karadžić.

 

Partizanu bolje bez predsednika

Osvrnuo se Tomislav Karadžić i na stanje u fudbalskom klubu Partizan, koji je prvi na tabeli sa šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, ali sa vidljivim problemima unutar i oko kluba.

- Partizanu želim da nastavi ovako. Napravio je dobar tim, zasad ima dobre rezultate. Nadam se da će nastaviti. Izgleda je mom Partizanu najbolje kad nema predsednika - kroz osmeh poručuje Karadžić.

 

Naravno, fokus je na očajnoj odbrani, koja je ponovo kapitulirala protiv slabijeg rivala.

- Naša defanziva zabrinjava. Ona u dužem periodu nije na dobrom nivou. Ali, videćemo koliko ćemo imati sreće na žrebu za Evropsko prvenstvo. Sad idemo u 4. šešir. To podrazumeva težu grupu nego što bismo imali inače. Do Evropskog bi trebalo pogledati šta to imamo u odbrani. Imamo vremena da se spremimo. Očito po kvalitetu individualno mi posedujemo kvalitet, tako da se nadam da ćemo do EP bolje izgledati. Ipak, što se tiče samog žreba, verujem da ćemo dobiti mnogo tešku grupu - ističe Tole.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija