• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2023

11:31

ŠOKIRAO JE JUGOSLAVIJU, DIGAO NA NOGE DELIJE I GROBARE, A SADA PORUČIO: Drag mi je Partizan, ali Zvezda je SVETINJA...

printscreen

Fudbal

ŠOKIRAO JE JUGOSLAVIJU, DIGAO NA NOGE DELIJE I GROBARE, A SADA PORUČIO: Drag mi je Partizan, ali Zvezda je SVETINJA...

Podeli vest

Proslavljeni makedonski napadač Milko Đurovski progovorio je o svom transferu iz Crvene zvezde u Partizan o kojem se i dan danas priča.

Kada je 1986. godine prešao sa jedne na drugu stranu Topčiderskog brda, Milko Đurovski je podigao nezapamćemu buru. Bio je to prvi transfer koji je kasnije utabao put retkim igračima da pređu iz Crvene zvezde u Partizan, ili obrnuto.

- Dokle god postoje Crvena zvezda i Partizan pitaće se ljudi zašto sam to uradio. Ima svega tu, najviše toga što sam bio drugačiji, pare me nisu zanimale. Dinamo mi je nudio kuću na Pantovčaku, ja sam želeo da me pamte, tako sam razmišljao. U Crvenoj zvezdi je tada bilo tako, dođe neko sa strane i njemu sve daju, naša deca čekaju - rekao je Đurovski za "Glas Srpske".

Nije nikada krio Đurovski kome pripada njegovo srce.

- Uvek navijam za Crvenu zvezdu, tako je bilo i kad sam bio u Partizanu. Čim se završi utakmica, ja pitam šta je radila Crvena zvezda. Zvezdaš sam okoreli, ne mogu navijati za Partizan iako sam četiri godine tamo proveo, drag mi je, ali to se ne može porediti. Zvezda je za mene svetinja, ali ona do 1991. godine. Mene je napravila, obožavam je. Moraš shvatiti, u nekadašnjoj Jugoslaviji ako igraš za Crvenu zvezdu to je vrh, kakav Real Madrid, kakvi bakarači. Italijani, Španci, ma nebitno, sve bi fudbaleri dali da su igrali za Crvenu zvezdu tada.

Milko kaže da mu ostaje žal što nije zaigrao za splitski Hajduk.


Sportski govorim, žao mi je što nisam igrao za Hajduk. Tad me Ante Mladinić želeo. Posle Zvezde, u bivšoj Jugi za mene je Hajduk najveći klub. Ne znate da sam odbio da putujem u Milano protiv Intera kada je Branko Stanković bio trener. Tada sam mogao da dođem u Split. Međutim, bata Stane nije bio zlopamtilo i već sledeću utakmicu me stavio u igru. 'Bili' imaju sjajne navijače, ali danas bi se oni petljali u vođenje kluba, slično je i u Zvezdi i Partizanu. U Dinamu nije, tamo je sve posloženo. Mamić je to sredio, ali su ga sklonili. To će se odraziti i na reprezentaciju Hrvatske. Oni će sad početi polako da padaju. Naš problem je mentalitet. Kad sam igrao za reprezentaciju Jugoslavije, na ta okupljanja smo išli da se malo zezamo. Hrvati su bili u početku drugačiji, napravili su uspeh, ali to je isti mentalitet, stigne te to pre ili kasnije. Teško će ponovo nešto napraviti u budućnosti jer je za*e*an taj naš mentalitet -zaključio je Milko Đurovski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Kovač

pre 1 godinu

Partizan se voli za Zvijezdu se navija

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija