• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.01.2024

11:34

Terzić bez dlake na jeziku o Baharu, Partizanu, tituli...

Starsportphoto

Crvena zvezda

Terzić bez dlake na jeziku o Baharu, Partizanu, tituli...

Podeli vest

Crvena zvezda će biti šampion i ove sezone, kaže generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić. On konstatuje da je Partizan radio odlično, mada je imao pomoć sudija, kao i da je sada doveo samo nepoznate igrače. O Šerifu Ndijajeu ima reči hvale, a Baraku Baharu je zahvalan što je gurnuo mlade igrače u vatru.

Prema njegovim rečima, dolazak Vladana Milojevića za trenera rezultiraće titulom. 

- Milojević zna šta je Crvena zvezda, šta je Superliga, kako se osvajaju titule, pobeđuju utakmice, zna da se ide korak po korak. Takođe, zna da drži svlačionicu, da priđe svakom igraču, ozbiljan je psiholog i verujem da se oseća da je ekipa utegnutija na treningu i da će tako biti u prvenstvu. Nemam dilemu da Crvena zvezda ima najbolji tim u Srbiji i dolaskom Milojevića ćemo zaokružiti priču da osvojimo titulu - kaže Terzić za "Sportal".

U prvom delu sezone ekipu je vodio Barak Bahar, ali nije uradio ono što se od njega očekivalo. Eliminisan je iz Lige šampiona sa samo jednim osvojenim bodom i okončao je polusezonu u Superligi na drugom mestu, sa bodom manje od Partizana. Terzić naglašava da mu se takav rezultat nije mogao oprostiti. 

Foto: crvenazvezdafk.com

 

 - Rezultati su jedino merilo kvaliteta. Ako Zvezda ima bod manje od neke ekipe, neke stvari nisu dobre. Da budemo realni, Baharu se sve svelo na dve utakmice. Da smo materijalizovali bolju igru u Bernu protiv Jang bojsa i protiv Partizana u Superligi, mi bismo danas imali pet bodova više i zimovali u Evropi, ali mu je i sreća okrenula leđa. Neke stvari nisu funkcionisale na najbolji način, očigledno da strancima treba vremena da se adaptiraju na naše uslove - ističe direktor crveno-belih.

Ipak, zahvalan je Izraelcu što je dao šansu mladim igračima u elitnom takmičenju. 

– Ne kažem da je Bahar potcenio ligu, ali nije razumeo svlačionicu i naš karakter i mentalitet. Komunikacija je bila odsutna sa igračima i to je naišlo na njihovo isčuđavanje. Moguće da u inostranstvu ne morate tako, ali znate da kod nas detetu morate pet puta da kažete da bi šesti put nešto uradilo. Hvala mu što je bio hrabar, gurnuo je mlade igrače, Zvezda ima mnogo veću tržišnu vrednost nego pre njega - objašnjava Terzić. 

Desni bek Nedeljković već je napustio Crvenu zvezdu i otišao u Aston Vilu, dok se očekuje da u ovom prelaznom roku put Njujorka krene napadač Jovan Mijatović. Prvi čovek kluba apeluje na sve mlade igrače da samo od njih zavisi u kom pravcu će im otići karijera.

- Od njih samih to zavisi, Nedeljković i Mijatović su najbolji primer kako se koristi šansa. Crvena zvezda žudi i vapi za talentovanim igračima koji mogu da odgovore šampionskim i visokim zahtevima. Imamo Kneževića, koji je već igrao Superligu, imamo braću Mituljikiće, Kahvića, Radojevića koji je odlično odigrao dve utakmice ovde i pojavio se kao prirodna alternativa na levom boku. Imamo i dvojicu 2007. godište Milosavljevića i Maksimovića, Šljivić je dao gol... Svi oni su biseri u pravom smislu te reči i neverovatno su brzo su se adaptirali, svi oni će dobiti šansu, biće prostora i od njih zavisi - kaže Terziić.

Foto: Starsportphoto

Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović

 

On je stavio jasan zadatak pred omladinsku školu.

- Rekao sam ljudima u omladinskoj školi: "Nemojte da vam se desi da vam izmakne ijedan talenat u Srbiji". Crvena zvezda mora da poklopi sve što vredi u Srbiji, 14, 15, 16, pa i više godina... I nema veze koliko košta! Da li trošimo tri i po, četiri ili pet miliona u školu, sve što vredi dovodite. Naravno da se desi pubertet, iznenadan rast, nekome rastu kosti brže nego mišićna vlakna, zato promaknu pojedinci kao što su Uroš Sremčević iz Lučana, Matija Popović u Partizanu, Jovan Milošević u Vojvodini, dešava se da promakne mimo naše škole. Intencija mora da bude sve što vredi da bude u Zvezdi - naglašava direktor. 

Iako nema striktnog pravila u kojem pravcu će čija karijera otići, on veruje da će Kosta Nedeljković daleko da dogura. 

– Nema pravila, sve je individualno. Vlahović je skoro bez utakmica u prvom timu otišao u Fjorentinu i napravio sjajnu karijeru. Svedoci smo da mnogi mladi nisu ostvarili ono što su zamišljali preko granice. Imamo uspešne i neuspešne primere. Tako sam ubeđen za Kostu Nedeljkovića sa njegovim fizičkim predispozicijama i mentalnim sklopom, posvećenost radu i fokusiranost, da će napraviti karijeru - ističe Terzić. 

 

PARTIZAN JE IMAO POMOĆ SUDIJA, ALI ČESTITAM DULJAJU NA USPEHU

Poseban osvrt napravio je Terzić na Partizan, glavnog rivala u borbi za titulu. Crno-beli su jesenju polusezonu okončali kao lideri, a odlučujući meč bio je derbi u Humskoj (2:1).

- Kada pobediš 13 utakmica zaredom to zaslužuje poštovanje. Iznenadio me je Partizan zbog te serije, jeste se mučio i bio poguran sudijama u mnogim utakmicama, ali moram da odam prizananje Duljaju i igračima. Prvi put u poslednjih deset godina su bili oslobođeni evropskih utakmica, fokusirani samo na ligu i spremali su se od subote do subote, dok je nama upalo šest jakih mečeva u Ligi šampiona i odvlačilo nam je pažnju. Napravili smo kikseve, Partizan je to iskoristio - obrazložo je Terzić. 

Foto: Zoran Sinko

Igor Duljaj

 

On je prokomentarisao i pojačanja koja su crno-beli ove zime doveli.

- Sve su to nepoznati igrači. Stranci će tek pokazati kakav su izbor napravili u Partizanu - zaključuje Terzić.

 

ZVEZDA NIKAD NIJE IMALA OVAKO KVALITETNE STRANE, NDIJAJEU JE POTREBNO VREME, KRASO MORA NA DRUGU POZICIJU

Crvena zvezda ima jako kvalitetne strance, ali je nekima poput Šerifa Ndijajea potrebno vreme, kaže Zvezdan Terzić.

- Nikada Crvena zvezda u istoriji nije imala ovako kvalitetne strance, oni su za ponos i tome svedoči da su četvorica na Afričkom kupu nacija i još jedan na Azijskom kupu. Kada se na to dodaju Olanjinka i Kanga, imamo jako dobre strance. Videćemo šta će biti sa Ndijajeom, Milojević je prezadovoljan kako izgleda na utakmicama i trenira, možda mu je potrebno još vremena - ističe prvi čovek kluba.

Posebno je prokomentarisao Žan Filipa Krasoa, koji u Obali Slonovače igra klasičnog špica. 

- Krasoa smo doveli da igra "devetku" ili "devet i po", ali izgubio je poziciju kod Bahara, verovatno i samopouzdanje, a ruku na srce imamo i veliki broj igrača, pa su se često menjali. Vidimo da u reprezentaciji igra klasičnu "devetku", to bi nama najviše odgovaralo da ga tako namestimo - jasan je Terzić.

Foto: Starsportphoto

Žan Filip Kraso

On je na kraju poručio da Crvena zvezda nema pomoć države, kako se često može čuti. 

- Zvezda nije na državnim jaslama i nema nikakvu startnu poziciju od Vojvodine ili Radničkog iz Niša, da ne govorimo o Partizanu. Imamo potpuno ista primanja i tretma unutar Srbije od države. Zvezda je bolje organizovan klub, bolje koristi resurse i potencijale i vode je najkvalitetniji ljudi koji su uspeli da je dovedu na nivo Lige šampiona - zaključio je Terzić.

Crvena zvezda nema nijednog državnog sponzora, mada će sledeće nedelje potpisati ugovor sa Telekomom.

- Mora da se zna, kada Zvezda potpiše ugovor s državnom kompanijom, to nije kao da je država samo dala pare Zvezdi, nije donacija, imamo tržišnu vrednost. "Dojče Telekom" je sponzor Bajerna sa 50 miliona evra godišnje, potpisali su ugovor na pet godina vredan ukupno 250 miliona. Dres Bajerna vredi, tako i Zvezde, posebno u Ligi šampiona gde je vidljivost ogromna i promovišemo Telekom u evropskim okvirima, pa i na teritoriji Engleske. A znate kolika je gledanost utakmice Mancester siti - Zvezda... Nije baš da država samo daje pare Crvenoj zvezdi, već i klub daje Telekomu. Zvezda je maltene deset godina besplatno davala TV prava Telekomu, a u strukturi prihoda svih klubova 30 ili 40 odsto ide odatle. Zvezda se u dobroj meri revanširala Telekomu i državi - jasan je Terzić. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija