• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.10.2023

17:01

Biće frke posle Zvezdine pobede! Šampion pobedio 4:3, očekuje se službeni rezultat 3:0

Starsportphoto

Crvena zvezda

Biće frke posle Zvezdine pobede! Šampion pobedio 4:3, očekuje se službeni rezultat 3:0

Podeli vest

Zvezda dobila 4:3, al' izvesno je da će biti registrovano 3:0 u korist crveno-belih.

Foto: Starsportphoto

 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kragujevački Radnički 4:3 (3:2) u gostima u meču 11. kola Superlige Srbije. U potpuno ludom meču domaćin je prvi poveo golom Matije Gluščevića u 21. minutu. Usledila su dva gola Pitera Olanjinke u 29. i 33. minutu. Taman kad je delovalo da se Zvezda razgoropadila i da joj izabranici Feđe Dudića neće ništa više moći, usledilo je izjednačenje golom Džefrija Činedua u 38. minutu. Tu nije bio kraj preokretima u prvom poluvremenu, pošto je novi preokret i vođstvo gostiju doneo Mirko Ivanić u 44. minutu fantastičnim golom. U 67. minutu Ivanić je postigao još jedan fantastičan gol, dok je konačnih 4:3 postavio Luka Zorić u 94. minutu. 
Međutim, izgleda da se ključni momenat utakmice desio u 48. minutu. Želeo je trener Dudić da napravi jednu izmenu i u igru je uveo Miloša Vidovića umesto Andrije Radovanovića. Međutim, Vidoviča nije bilo u protokolu i morao je da napusti teren, na koejm je prethodno proveo 23 sekunde. Po pravilima fudbalske igre, takve stvari ne smeju da se dešavaju i trebalo bi meč da bude registrovan u korist drugog tima, odnosno u ovom slučaju u korist Crvene zvezde. 
U najjačem sastavu otišao je Barak Bahar na noge ekipi iz Kragujevca. Mnogi su se pitali kako će Zvezda uopšte izgledati, jer je centralni događaj u svetu rat u Izraelu, a osim Bahara koji je Izraelac, u timu srpskog šampiona su još i golman Omri Glazer i još nekoliko članova stručnog štaba. Dan pre utakmice, trener čak nije mogao ni da govori o meču, jer je mislima bio u Izraelu. 

Međutim, svi su delovali kao profesionalci, što se odrazilo na ceo tim. Raspoloženi su od prvog momenta bili Ivanić, Hvang, Bukari i ekipa, željni dokazivanja nakon remija sa Jang bojsom na "Marakani" u ligi šampiona. Iza njih je loš period kad je reč o rezultatima, i ubedljiva pobeda bila im je neophodna kao kiseonik, da se psihički oporave. 

Foto: Starsportphoto

 

Početno odmeravanje snaga nije im išlo na ruku, a prvi nagoveštaj dobre igre imali su negde u 16. minutu, kada je na proigravanje Ivanića, Šerif Ndiaje promašio gol sa nekoliko centimetara. Tačnije u dva navrata nije uspeo da savlada golmana Lekovića, koji je ležao na zemlji. Potpuni šok usledio je u 21. minutu, kada je Gluščević doveo svoj tim u vođstvo. Nekoliko puta ove sezone bili smo svedoci Zvezdine igre kojom ne uspeva da se izvuče i ovo je delovalo kao repriza. Međutim, ubrzo je tim sa "Marakane" pokazao da je ipak otišao po pobedu. Bukari je ćušnuo loptu u šesnaesterac, a ona je stigla do Ndiajea, koji ju je prosledio do Olanjinke. Igrač je lako prevario golmana Lekovića za izjednačenje. Samo četiri minuta kasnije opet je Olanjinka dao gol i doneo Zvezdi vođstvo. I kako to obično biva, kad Zvezda u Superligi preokretne, ne može niko da je stigne. Ipak, Radnički je imao drugačije planove. U 38. minutu Činedu je irmio loptu na ivici peterca, okrenuo se ka Glazeru i dao gol. Ipak, kratko se radovao domaći tim, pošto je Mirko Ivanić prelepim golom doneo Zvezdi novo vođstvo.
U drugom poluvremenu malo je pao tempo igre, a velikih 4:2 Zvezdi doneo je Ivanić u 67. minutu. Ko zna koji put ispostavlja se da je on pokretač ekipe i da kad njemu ide - ide celom timu. Ipak, da ne bude mirno, postarao se Zorić u 4. minutu nadoknade drugog poluvremena. Luka Zorić je pogodio za 4:3 i uneo neizvesnost u redove Crvene zvezde. Istovremeno, raspalio je navijače Radničkog, koji su po svaku cenu tražili još jedan gol. Tri minuta do kraja meča, jednima su delovala kao večnost, a drugima su bila isuviše kratka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 6 meseci

U clanu je lepo navedeno da se registruje 3:0 ukoliko rezultat ide na stetu ostecenog kluba a to ovde nije slucaj jer je Zvezda svakako pobedila. Cak registrovanjem 3:0 bila bi jos veca steta jer bi bili ponisteni golovi Olajinki i Ivanicu. Takodje ovi sa kvarnim namerama mogu da koriste to u svoje propagandne svrhe da bi se nastavili nizovi izmisljenih penala. Klub treba da izjavi da nije osctecen i da nece sluzbeni rezultat.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija