• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.05.2023

17:21 >> 18:59

CRVENA ZVEZDA JE U POLUFINALU ABA LIGE! Crveno-beli u finišu slomili Zadrane i nastavili pohod ka odbrani trona!

Starsportphoto

Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA JE U POLUFINALU ABA LIGE! Crveno-beli u finišu slomili Zadrane i nastavili pohod ka odbrani trona!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar sa 74:63 i plasirali se u polufinale ABA lige.

Ekipa Duška Ivanovića će, kako je to bilo i očekivano, igrati u polufinalu ABA lige protiv ekipe Budućnosti. Crveno-beli su u jednoj slaboj košarkaškoj predstavi savladali Zadar u gostima sa 74:63 i tako sa 2:0 krenuli u pohod ka odbrani trona.

Foto: Starsportphoto

 

Zvezdu su do trijumfa vodili Luka Mitrović sa 13 i Fakundo Kampaco sa 12 poena, ali najvažnije poene na meču postigao je Stefan Marković! Iskusni plejmejker je u finišu četvrte četvrtine sa dve dalekometne trojke doneo crveno-belima plus 11 i tako raspršio sve nade Zadrana da mogu do preokreta.

Domaćina je predvodio sjajni Luka Božić, koji je pre meča dobio nagradu za MVP ligaškog dela takmičenja. Sjajni univerzalac postigao je 17 poena, a ispratio ga je Sani Čampara sa 15. Ipak, njih dvojica nisu bili dovoljni da domaćin dođe do senzacije i savlada uz Partizan, jednog od dva favorita za osvajanje regionalnog takmičenja.

Meč je počeo u dominaciji Crvene zvezde, koja je na krilima Fakunda Kampaca došla čak do 14 poena prednosti u prvoj četvrtini. Činilo se da će Beograđani dominirati od početka do kraja, a onda se probudio hrvatski sastav i pred kraj poluvremena izjednačio - 30:30. U jednom momentu je i poveo sa 33:31, što je bilo njihovo jedino vođstvo na meču. Zahvaljujući Vildozi Zvezda je vratila prednost i na pauzi je bilo 35:33.

Treća deonica počela je u boljoj igri Zvezde, koja je prednost održavala od šest do devet razlike. Igralo se koš za koš i u nekoliko navrata čak konfuzno, o čemu svedoče žestoki promašaji Bena Bentila i Arijana Lakića.

U poslednju deonicu šampion je ušao sa komfornih 53:44, a Zadar se u jednom navratu vratio do minus pet. U finišu je meč rešio Stefan Marković sa dve trojke sa devet metara, a tačku na pobedu i plasman u polufinale stavio je Ognjen Dobrić, trojkom za konačnih 74:63.

Ekipa Duška Ivanovića dobila je prvi meč sa ubedljivih 100:73.

 

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 63:74 (12:19, 21:16,11:18,19:21 ) 

Zadar: Dejvis 11, Klarica, Škirić, Žganec, Čampara 15, Matulina, Lakić 4, Drežnjak 7, Božić 17, Ramljak 6, Šantelj 3.

Crvena zvezda: Vildoza 9, Lazareić, Kampaco 12, Mitrović 13, Lazić 1, Martin, Dobrić 9, Ilić, Nedović 7, Marković 7, Petrušev 11, Bentil 5.

TOK MEČA:

 

ČETVRTA ČETVRTINA

 

Poslednju deonicu otvorio je trojkom nekadašnji đak Crvene zvezde, a sada as Zadra Arijan Lakić - 47:53. Ipak, uzvratio je Luka Mitrović za plus osam - 47:55.

Zadrane je u životu održavao Luka Božić svojim poenima, dok je Crvena zvezda pokušavala da nekako prelomi meč u svoju korist i reši pitanje plasmana u polufinale.

Nekoliko napada i jednih i drugih završavani su komično. Primera radi, Ben Bentil je prilikom otvorene trojke ispalio "er-bol", dok je Arijan Lakić promašio polaganje kada ga niko od gostujućih igrača nije ometao.

Seriju grešaka prekinuo je Luka Božić novim poenima, koji su Zadar vratili u meč - 53:58.

Zvezda je nekako uspevala da održava prednost, iako nije briljirala. Plus devet crveno-belima doneo je Stefan Marković dalekometnom trojkom za 55:64.

Luka Mitrović je pogodio za plus 11 (55:66), ali u narednom napadu Sani Čampara je pogodio trojku za 58:66.

Ipak, Stefan Marković je novom trojkom iz ogromne daljine doneo Zvezdi plus 11 na dva i po minuta do kraja, što je razbesnelo trenera domaćih Danijela Jusupa - 58:69.

Luka Mitrović je košem na ulasku u poslednji minut za 60:71 praktično rešio pitanje pobednika, iako je nekoliko sekundi kasnije Šantelj vratio trojku za 63:71.

Trojka Ognjena Dobrića za 63:74 bio je poslednji koš na meču za trijumf crveno-belih u Dalmaciji.

 

 

 

TREĆA ČETVRTINA

 

Crvena zvezda se malo stabilizovala početkom treće četvrtine i povela sa pet poena prednosti 35:40. Loptu je u ruke uzeo Fakundo Kampaco, najbolji igrač Beograđana, koji je maltene svaki napad preuzimao odgovornost na sebe. 

Nakon njegovih penala Zvezda je povela 37:42.

Nastavak trećeg perioda doneo je tvrdu košarku, sa nekoliko promašaja na obe strane, a Zvezdu su predvodili Kampaco i Ognjen Dobrić, dok je puls domaćina održavao MVP ABA lige Luka Božić.

Crveno-beli su otišli na plus sedam (39:46), ali su u nekoliko napada propustili priliku da povedu devet ili deset razlike.

Konfuznu košarku na obe strane prekinuo je takozvanim "put bekom" Filip Petrušev, za ponovo komotno vođstvo Beograđana - 39:48.

Nakon jednog iskorišćenog slobodnog bacanja Stefana Markovića, aktuelni šampion regiona ponovo je došao do dvocifrene prednosti - 39:49.

Duško Ivanović je potom izveo iz igre Kampaca da odmori i ubacio Nemanju Nedovića i Luku Vildozu, koji su uspeli da održe prednost. Treća deonica završena je prednošću Beograđana 44:53.

 

 

 

 

DRUGA ČETVRTINA

 

Ekipa Duška Ivanovića bolje je otvorila drugu četvrtinu, pošto je već u prvih minut i po napravila seriju 7:0 i povela 26:12.

Odmah je reagovao tajm-autom trener domaćih Danijel Jusup, koji je pokušao da spreči potpuni debakl svoje ekipe. 

Napravio je Zadar seriju od 6:0, pala je koncetracija košarkašima Crvene zvezde (25:28). Duško Ivanović je zatažio odmah tajm-aut.

Novi promašaj Crvene zvezde, kaznio je Čampara trojkom i tako je izjednačio rezultatat (28:28).

Prekinuo je Filip Petrušev iz kontre  košem od tablu sjajnu seriju domaće ekipe  i tako je doneo noviu prednost crveno-belima, ipak već u sledećem napadu pogađa Dejvis (30:30).

Isti igrač je u narednom napadu pogodio za vođstvo domaćina, koji se u potpunosti vratio u meč i pripretio!

Domaći su u poslednji minut ušli sa prednošću 33:31, ali onda je usledilo sa po dva napada na obe strane koji nisu okončani poenima. 

 

 

Zvezdi je sa linije penala izjednačenje doneo Luka Vildoza 33:33, a isti igrač je, takođe sa penala, vratio crveno-bele u vođstvo na kraju druge četvrtine - 33:35.

Iako ima prednost na pauzi, Crvena zvezda ne može biti zadovoljna, jer je ispustila prednost od čak 14 poena razlike.

 

PRVA ČETVRTINA

 

Dobro je Zvezda započela ovaj meč i odmah su puleni Duška Ivanović igrom naglasili da žele što pre da obezbede polufinale.

Na startu meča, Crvena zvezda je napravila seriju od 5:0, a zatim su živnuli igrači hrvatskog tima.

Ipak, Zvezda je celo vreme držala prednost,  a pri +7 (14:9), posle ubačenih slobodnih bacanja Drežnjaka, Duško Ivanović je zatražio tajm-aut.

 

 

Zvezda je do kraj uspela da održi prednost, pa je prva četvrtina okončana rezultatom 19:12.

17.20 - Pratite tekstualni prenos utakmice Zadar - Crvena zvezda iz dvorane "Krešimir Ćosić"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Opet litije u Crnoj Gori! Narod ustao protiv Spajića, zakazan skup
Politika

Opet litije u Crnoj Gori! Narod ustao protiv Spajića, zakazan skup

Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod, navode u izjavi za IN4S portal organizatori protesta.

20.05.2024

21:41

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Istoričar Bogdan Živković sa Balkanološkog instituta SANU ocenio je da danas da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN zato što je ta zemlja pod velikim pritiskom SAD, zato što u mnogo čemu nema suverenitet i zato što crnogorski premijer Milojko Spajić želi podršku najmoćnije svetske sile u nastojanjima da postane prvi čovek Crne Gore.

20.05.2024

20:09

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija