• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

24.04.2024

21:20

Američka tajna služba na nogama, mora da zaštiti Trampa i u zatvoru! Bivšeg lidera SAD od ćelije deli samo jedna odluka!

Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Vesti

Američka tajna služba na nogama, mora da zaštiti Trampa i u zatvoru! Bivšeg lidera SAD od ćelije deli samo jedna odluka!

Podeli vest

Američka tajna služba, koja ima zadatak da zaštiti vršioce dužnosti i bivše američke predsednike, razmatra kako da postupi ako Donald Tramp završi iza rešetaka, rekli su izvori Njujork tajmsu.

U utorak je sudija Huan Merčan nije saopštio da li će Trampa okriviti i za nepoštovanjem suda. Trampu se sudi za krivična dela falsifikovanja poslovnih zapisa kako bi se sakrila isplata novca zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels uoči predsedničkih izbora 2016.

Nije jasno kada će Merchan objaviti presudu. NIT u članku naglašava da će sudija verovatno izdati upozorenje ili izreći novčanu kaznu pre nego što preduzme "ekstremni korak" - da republikanskog predsedničkog kandidata zatvori na mesec dana u ćeliju u zgradi suda.

Tužioci, koji tvrde da je Tramp ovog meseca najmanje deset puta napao svedoke i druge ljude povezane sa njegovim slučajem na društvenim mrežama kršeći naredbu o "gegu", trenutno traže novčanu kaznu za bivšeg lidera SAD.

Međutim, zvaničnici Tajne službe i drugih agencija za sprovođenje zakona održali su sastanak o tome kako da se presele i zaštite Trampa ako sudija na kraju naredi da bude smešten u ćeliju suda, izjavile su za list dve osobe upoznate sa ovim pitanjem. .

Pitanje o tome kako bezbedno zatvoriti bivšeg predsednika ako ga porota proglasi krivim i bude poslat u stvarni zatvor. List naglašava da će, ako se to dogodi, to postati "zastrašujući izazov" i "logistička noćna mora" za sve uključene agencije.

Tramp, koji je prvi vršilac dužnosti ili bivši američki predsednik kome se sudi, mogao bi da se suoči sa do 136 godina zatvora zbog četiri krivična postupka protiv njega.

Prema rečima zvaničnika, ukoliko bi bivši šef države zaista bio zatvoren, on bi morao da bude držan odvojeno od ostalih zatvorenika, a sva njegova hrana i drugi lični predmeti će biti podvrgnuti pregledu. Da bi se to postiglo, pojedini agenti bi morali da rade 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji Vatreno oružje je strogo zabranjeno u američkim zatvorima, ali bi ti agenti „ipak bili naoružani", tvrde izvori.

Portparol Tajne službe potvrdio je za NIT da agencija čuva bivše predsednike, ali je odbio da razgovara o bilo kakvim konkretnim "zaštitnim operacijama".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Gem, set i meč za Putina! Moskva gazi, a pokušaji Vašingtona da nanese fatalnu štetu Rusiji su neviđen fijasko!
Daglas Mekgregor jasan

Gem, set i meč za Putina! Moskva gazi, a pokušaji Vašingtona da nanese fatalnu štetu Rusiji su neviđen fijasko!

Pokušaji Vašingtona da nanese fatalnu štetu Rusiji i destabilizuje njenu vladu ne samo da su propali već su doveli do drastičnog slabljenja NATO i poljuljanog imidža Sjedinjenih Država širom sveta - sukob u Ukrajini je pokazao da ni američka moć ni njeni resursi nisu neograničeni, piše bivši savetnik Pentagona Daglas Mekgregor za "Amerikan konzervativ".

24.04.2024

19:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija