• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2024

14:04

Objavljena šokantna mapa, crtaju se nove granice! Više niko ne veruje u američki narativ!

Shutterstock/logo

Vesti

Objavljena šokantna mapa, crtaju se nove granice! Više niko ne veruje u američki narativ!

Podeli vest

Korisnici veb sajta "Redit" inspirisani brojnim krizama i žarištima u svetu, kao i licemernom pristupu međunarodne zajednice svetskoj politici, napravili su satiričnu mapu kako ona zapravo izgleda i na koga se odnosi.

Naime nejednako percipiranje pravde i popustljivost prema određenim državama poput Ukrajine i Izraela i radikalnoj osudi država poput Srbije, Irana i Rusije navele su pojedine korisnike sajta "Redit" da naprave kako oni smatraju, "realnu mapu" međunarodne zajednice.

Jedan od korisnika je šaljivo napisao:

- "Međunarodna zajednica" ili kako oni sebe vole da zovu "slobodan svet", verovatno jer su zarobili ostale, ko zna... - napisao je korisnik.

Foto: printscreen/Reddit

 

Na mapi koja je imenovana pod navodnicima "Međunarodna zajednica" pokazuje kako korisnici doživljavaju realno stanje na terenu.

Naime plavom bojom obeležene su zemlje pod upravo tim satiričnim nazivom, zbog činjenice da kad god se pominje Međunarodna zajednica i njene odluke, monopol nad tim terminom i dobrim delom odluka drže baš te zemlje, poput, Francuske, Velike Britanije, SAD i Nemačke.

Crvenom bojom obeležene su zemlje o kojima tzv. "Međunarodna zajednica" najviše priča, a tu se nalaze zemlje poput Ukrajine i Rusije zbog tekućeg konflikra kao i Kine i Severne Koreje koje su direktni rivali Zapadnih interesa.

Ostale države označene su sivom bojom pod nazivom "Ne postoji" to su države koje sile poput gore navedenih, ne vide kao dovoljno bitne da bi se o njima govorilo ili da smatraju da njima mogu rukovoditi po ličnom nahođenju, među kojima se našla i Srbija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija