• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.04.2024

22:00

Iran napao Izrael u šokantnim razmerama! Bela kuća i Pentagon izrazili sumnje, Tel Aviv neće moći da odbije rakete?!

Reuters

Vesti

Iran napao Izrael u šokantnim razmerama! Bela kuća i Pentagon izrazili sumnje, Tel Aviv neće moći da odbije rakete?!

Podeli vest

SAD su iznele pretpostavku kako Izrael neće moći da odbije iranski vazdušni napad 14. aprila, a razmere napada je Bela kuća nazvala "šokantnim". O tome piše američki list Volstrit Džurnal, pozivajući se na izvore.

Prema rečima jednog od sagovornika lista, napad su pratili američki zvaničnici u operativnom centru Bele kuće i Pentagona. Nisu bili sasvim sigurni da će se izraelski PVO sistem nositi sa napadom, a zatim ga i odbiti.

Kako navodi Volstrit Džurnal, razmere iranskog napada premašile su očekivanja američkih zvaničnika. Neki od obavještajnih izveštaja govorili su o mogućim napadima Teherana na izraelske diplomatske objekte i iznvan zemlje. Postepeno, američke i izraelske obaveštajne službe su došle do zaključka da je napad planiran na teritoriji države.

Podsetimo, Iran je u noći 14. aprila napao Izrael koristeći stotine raketa i dronova. Većina ciljeva je oborena na prilazu. Jedan od udara pogodio je bazu na jugu Izraela.

Zapadni mediji su pisali da su iranske diplomate obavestile Tursku o pripremi udara na Izrael. Zauzvrat, Ankara je obavestila Vašington.

Prema pisanjima lista, Sjedinjene Američke Države, Britanija, Francuska i druge zapadne i arapske zemlje pomogle su Izraelu da obori iranske rakete i bespilotne letelice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija