• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.04.2024

09:40

(VIDEO) Šta je ovo?! Iranci objavili šok satelitski snimak! Nakon izraelskog napada primećeno nešto veoma čudno!

Printscreen/SkyWatch/Google/Epa/Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Šta je ovo?! Iranci objavili šok satelitski snimak! Nakon izraelskog napada primećeno nešto veoma čudno!

Podeli vest

Iranski opozicioni medij ''Iran International'' objavio je fotografije iranske vojne baze u Isfahanu pre i posle napada izvedenog u petak na tu bazu, a satelitski snimci ukazuju da je pogođen centralni deo sistema PVO, prenosi Tajms of Izrael.

Dva iranska zvaničnika izjavila su da je u napadu pogođen sistem PVO ruske proizvodnje i istakla da Iran nije otkrio upade dronova, raketa ili aviona u vazdušni prostor zemlje.

BBC Verify analizirao je dve fotografije koje takođe pokazuju da je oštećen deo sistema protivvazdušne odbrane na aerodromu u Isfahanu.

Satelitska slika napravljena nakon napada pokazala je oštećenje i krhotine oko jedne komponente, verovatno radara, kome je pozicija malo pomerena, tvrdi BBC.

Međunarodna agencija UN za atomsku energiju saopštila je da "nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama", ali za sada nema dostupnih snimaka iz nuklearnih postrojenja u Isfahanu.

U petak je izveden napad na vojni aerodrom u blizini grada Isfahana u centralnom Iranu, a iranski mediji javili su da su iznad Isfahana oborena tri drona.

Neimenovani američki zvaničnici rekli su američkim medijima da je Izrael izveo napad u Iranu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar
Politika

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar

Čast mi je što sam Vučićev savremenik, što od njega svakodnevno učim i nazivam ga svojim prijateljem. Sve što sam u politici postigao, postigao sam zahvaljujući upravo njemu, baš kao i svaki drugi funkcioner u Srbiji u poslednjih 12 godina", rekao je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

07.05.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija