• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.04.2024

22:24

(UŽIVO) Rusija spremna za "završni udarac", u Ukrajinu iz SAD stiže "atakams"!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusija spremna za "završni udarac", u Ukrajinu iz SAD stiže "atakams"!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 788 dan.

Ropke: Nemaju više kako da se brane od ruskih aviona

Ukrajina nema više sisteme PVO u blizini Časovog Jara (DNR),zaključio je analitičar BILD-a Julian Ropke, nakon što je proučio jedan od snimaka sa bojnog polja.

Na snimku je ruski jurišni avion Su-25 izvodio napad na Časov Jar, preletevši selo Ivanovsko (Krasno), za koje se trenutno vode borbe. Ukrajinske oružane snage drže otprilike polovinu sela. Su-25 se kretao na maloj visini iz pravca Artjomovska (Bahmuta). Letelica se približila pozicijama Oružanih snaga Ukrajine na manje od 3 km. Međutim, niko nije ni pokušao da je obori.

Ropke ovaj događaj naziva „dramatičnim“.

- Pre nekoliko meseci bilo je nemoguće zamisliti da će ruski jurišni avion preleteti iznad grada koji kontrolišu ukrajinske oružane snage i da ga ne obore protivvazdušni raketni sistemi - podseća analitičar.

Prema njegovim rečima, ranije se verovalo da su Oružane snage Ukrajine naoružane hiljadama američkih "Stingera i njihovih sovjetskih analoga.

- Ali izgleda da im je došao kraj - kaže Ropke i dodaje:

- Veoma je zabrinjavajuće što Ukrajina očigledno nema više protivvazdušnih projektila da se brani.

 

Odao gde sledi najveća bitka od početka rata! Ukrajinske snage ukopavaju položaje, za Lavrova i Ruse ovaj grad je ključan!

 

Najbolja haubica uništena

Ruska vojska je u zoni specijalne vojne operacije uništila nemačku samohodnu haubicu Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) koja se smatra "najboljom" na svetu, piše portal "Rg.ru".

Nemačku haubicu uništila je artiljerija zasebne gardijske motorizovane brigade ruskog Lenjingradskog vojnog okruga u borbama kod Časovog Jara u DNR, piše jedan Telegram kanal na koji se portal poziva.

 

 

PzH 2000 smatra se jednom od najboljih savremenih samohodnih haubica na svetu. Njene karakteristike su mobilnost, domet, otpornost i velika brzina gađanja različitim tipovima savremene municije. Ona drži svetski rekord u dometu gađanja mete.

Ističe se da ukrajinske snage aktivno koriste artiljeriju NATO u okolini Artjomovska (Bahmuta).

 

Udarno! Pentagon šalje do sada najveći broj vojnika u Ukrajinu! To nije sve - u Kijev stižu i oni, i biće na specijalnom zadatku!

 

Orban: U Evropi vlada ratno raspoloženje, Brisel se "igra vatrom"

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da u Evropi vlada ratno raspoloženje, da se priprema za rat i da politikom EU dominira ratna logika, upozoravajući da se Brisel "igra vatrom" i da bi vrtlog rata mogao da odvuče Evropu u propast. Orban je napisao na Fejsbuku da u EU postoji većina koja je za rat i da se Zapad nalazi na korak od toga da pošalje trupe u Ukrajinu.

- Mi Mađari znamo kakav je rat. Bili smo deo toga dovoljno puta. Ubeđen sam da se moramo kloniti ovog rata. Ovo nije naš rat. Ne želimo rat i ne želimo da Mađarska ponovo postane igračka velikih sila. Zato se moramo zalagati za mir - kod kuće, u Briselu, Vašingtonu, UN i NATO-u - istakao je Orban.

Prema njegovim rečima, generalni sekretar NATO-a želi da uspostavi misiju NATO-Ukrajina. Orban navodi da su evropski lideri već ušli u rat slanjem vojne i finansijske pomoći Ukrajini i uvođenjem sankcija prema Rusiji. Mađarski premijer ukazuje da slanje oružja i finansijske pomoći ne popravlja situaciju u Ukrajini, već je samo pogoršava.

 

Gađan Harkov!

Eksplozija je odjeknula u Harkovu, javljaju ukrajinski mediji. Šta je bila meta napada, nije saopšteno.
 

Rusija spremna za završni udarac

Rusija ima sve neophodne resurse da zada „završni udarac“, koji će dovesti do poraza kijevskog režima, piše Global Tajms.

- Nezavisno od toga, da li će za to biti potrebne nedelje, meseci ili godine, Rusija ima sve mogućnosti politički, ekonomski i vojno da zada završni udarac (u Ukrajini) - navodi se u tekstu.


Napominje se da bi vojni poraz bio najgori scenario za evropske i američke izbore i da bi potkopao poverenje u dotične političare. Autor članka smatra da bi racionalna opcija bila da se Zapad okrene diplomatiji i da ispravi katastrofalnu trajektoriju situacije u Ukrajini.

- Ako se sva zaobilazna rešenja zaista pokažu kao ćorsokak, onda je bolje požuriti sa priznanjem realnosti na terenu nego da se odlaže - zaključeno je u tekstu.

 

Vašington poslao Ukrajince u mlin za meso! Poljanski otkrio, ukrajinski pakt sa SAD ima cenu - to je ova cena!

 

Stiže "atakams" u Ukrajinu

Sjedinjene Države bi do kraja naredne nedelje mogle da počnu sa novim isporukama oružja Ukrajini, uključujući operativno-taktičke rakete "atakams", izjavio je šef komiteta za obaveštajne poslove Senata Mark Vorner u intervjuu za Si-Bi-Es.

On smatra da će senatori u utorak-sredu usvojiti i poslati na potpis američkom predsedniku Džozefu Bajdenu predlog zakona o izdvajanju 61 milijarde dolara Kijevu, koji je u subotu usvojio Predstavnički dom.

On je potvrdno odgovorio na pitanje da li će isporuke uključivati i oružje dugog dometa, podsećajući da se predlogom zakona direktno nalaže predsedniku SAD da isporuči "atakams" Ukrajini.

- Koliko ja znam, administracija se pripremala poslednjih nekoliko meseci, za isporuke "atakamsa". To je uključeno u ovaj predlog zakona - rekao je senator.


 

Bajden stavlja potpis! U Ukrajinu stiže novo oružje

 

Volodin: Ukrajina je u dužničkom ropstvu – Sav novac za oružje moraće da vrati

SAD odlukom da odobre Ukrajini novu vojnu pomoć teraju ovu zemlju da ratuje do poslednjeg Ukrajinca, napisao je na svom Telegram kanalu predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

- Svojom odlukom Sjedinjene Američke Države primoravaju Ukrajinu da se bori do poslednjeg Ukrajinca, sahranjujući njenu privredu i lišavajući je budućnosti. P.S. Ali ovo neće promeniti situaciju na bojnom polju. Zločinački kijevski režim će pretrpeti poraz - istakao je on.

Volodin je skrenuo pažnju da predsednik SAD Džozef Bajden ne krije da će odobrena sredstva prvenstveno otići američkim kompanijama.

- Ali glavna stvar je drugo: čak i novac koji stigne u Kijev moraće da bude vraćen. To je dužničko ropstvo iz kojeg se ne može pobeći - naglasio je predsednik Državne dume.

Predstavnički dom SAD odobrio je 20. aprila predloge zakona o pružanju vojne pomoćiUkrajini, Izraelu i Tajvanu, konfiskovanju zamrznute imovine Rusije za njihovu faktičku predaju Kijevu, kao i uvođenju dodatnih sankcija Kini.

Obim paketa je 95 milijardi dolara i uključuje, između ostalog, 60 milijardi dolara za Ukrajinu, 26 milijardi dolara za Izrael i humanitarnu pomoć civilima u zonama sukoba, uključujući i Pojas Gaze.

Sada predloge zakona mora da odobri američki Senat, a njihovo razmatranje počeće 23. aprila.

 

Uzbuna na ruskoj granici! Aktivirana "žarišna tačka", množe se NATO vojnici, a sve predvode SAD!

 

Blumberg: SAD će upozoriti Kinu da ne podržava Rusiju u Ukrajini

Američki državni sekretar Entoni Blinken će u predstojećoj poseti Kini od 24. do 26. aprila upozoriti Peking da su SAD i njeni saveznici protiv kineske pomoći Rusiji u ratu u Ukrajini, rekao je neimenovani zvaničnik SAD za Blumberg.

On je naveo da je Blinkenova namera da ovo upozorenje prenese lično i da "detaljno objasni implikacije za evropsku sigurnost" ako se kineska pomoć Rusiji nastavi, prenosi Blumberg.

Blinken je u petak izjavio da Kina najviše doprinosi ruskoj vojnoj industriji i upozorio da ona ne može da održi dobre odnose sa Zapadom ako istovremeno podržava rat Rusije. 

Foto: Reuters

Blinken

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning je odgovorio na tu kritiku tvrdeći da je partnerstvo Pekinga i Moskve "normalna saradnja". Blumberg piše da je Kina tokom ruske invazije Ukrajine povećala saradnju sa Moskvom, čime je poremetila pokušaje Zapada da oslabi rusku ekonomiju i vojnu idustriju sankcijama.

 

(VIDEO) Gori ruski brod?! Kijev uz pomoć Britanaca i NATO raketa izveo napad?

 

Amerika sama sebi pucala u noge! Krađom ruskih milijardi, uništiće sebe!

 

Zelenski: O nacrtu zakona o pomoći SAD Ukrajini što pre da se glasa u Senatu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je danas izglasavanje nacrta zakona u Predstavničkom domu Kongresa SAD kojim se Ukrajini daje paket vojne pomoći od 60 milijardi dolara i pozvao da taj nacrt pretvori što pre u zakon glasanjem u Senatu.

- Mislim da će ova podrška ojačati oružane snage Ukrajine i imaćemo šanse za pobedu - rekao je Zelenski u intervjuu za američki En-Bi-Si i pozvao da se nastavi sa dostavljanjem oružja, naročito protivvazduhoplovnih sistema odbrane.

On je dodao da je neophodno da predlog zakona bude odobren i u Senatu kako bi Ukrajina "dobila opipljivu pomoć za vojnike na frontu što pre, a ne za šest meseci".

Zelenski je naveo da bi usvajanje ovog zakona poslalo snažnu poruku Rusiji da "Vašington stoji uz Kijev" i da Ukrajina neće biti "drugi Avganistan".

Dvostranačka većina u Predstavničkom domu američkog Kongresa usvojila je juče nacrt zakona kojim se Ukrajini, Izraelu i američkim saveznicima u regionu Indopacifika dodeljuju dodatna novčana sredstva u iznosu od ukupno 95 milijardi dolara. Od ukupno 95 milijardi dolara, 60,84 milijarde namenje su Ukrajini, prenela je agencija Rojters.

Za Izrael je predviđeno 26,38 milijardi dolara, od čega će 9,1 milijarda biti iskorišćena za obezbeđivanje humanitarne pomoći stanovništvu u Gazi. Za područje Indo-pacifika planirano je izdvajanje u iznosu od 8,12 milijardi dolara.

 

Kakav udarac! Rusi razneli važnu metu! Dok su Ukrajinci ručali, balističke rakete poletele ka Odesi!

 

Pentagon najavio slanje pomoći Ukrajini 7 dana od usvajanja zakona u Kongresu

Nakon što američki Kongres odobri paket vojne pomoći za Ukrajinu, zvanični Kijev bi mogao da dobije američko oružje za manje od nedelju dana, saopšteno je danas iz Pentagona. Američko ministarstvo odbrane će isporučiti deo naoružanja ukrajinskim snagama za manje od nedelju dana po okončanju svih zakonskih procedura za usvajanje zakona o vojnoj pomoći, potvrdili su neimenovani vojni izvori izveštaču Vašington Posta, prenosi Ukrajinska Pravda.

Pentagon je ranije upozoravao da će Ukrajina, bez hitne akcije na Kapitol Hilu, postepeno gubiti na bojnom polju od ruskih snaga i imati značajne gubitke. Za sada nije jasno kakve će tačno biti isporuke američkog naoružanja i vojne opreme Ukrajini iako bi gotovo sigurno bila isporučena preko potrebna atriljerijska municija na koje se najviše oslanja ukrajinska vojska, uključujući artiljerijske granate kalibra 155 milimetara koji se i u NATO snagama koriste za artiljerijske udare srednjeg dometa.

Takođe je verovatno da će Pentagon poslati novu seriju opreme za protivvazdušnu odbranu, ključni element odbrane od ruskih vazdušnih napada na civilnu infrastrukturu u Ukrajini.

 

Kakav preokret! Lider sa Zapada poslao Putinu neočekivano pismo! Nešto krupno dolazi: Vreme je...

 

Rusija zarobila još jedan "leopard"


Ruski novinar Vladimir Solovjov objavio je snimak kako ruska vojska odvlači sa ratišta zarobljeni ukrajinski tenk „leopard 2“.
„Sledeća stanica – park ‘Patriot’“, napisao je Solovjov ispod snimka.
 

 

 


Park „Patriot“ je vojno-patriotski park kulture i rekreacije, koji se nalazi u blizini grada Kubinkau Moskovskoj oblasti. U parku površine od više od 5 hiljada hektara nalazi se muzej avijacije (uključujući vazduhoplovnu bazu „Kubinka“), muzej oklopnih vozila, muzej artiljerije i sportski objekti.
 

Rusija na nogama! "Voz smrti" kreće iz Nemačke ka Ukrajini! Moskva neće sedeti skrštenih ruku! "Za kratko vreme..."


Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak zauzimanja ukrajinskih položaja na kupjanskom pravcu
 

 

 

 

Hitno povlačenje! Ukrajina mora da napusti ceo Donbas?! Situacija gora nego na početku rata: Odoše i Zaporožje i Herson?!

 

Eksplozije na jugu Ukrajine

U Odesi je odjeknula eksplozija, javljaju ukrajinski mediji.

 

(VIDEO) Pobeda i prodor! Rusi zauzeli Bogdanovku! Pukla odbrana velikog grada, Putinove trupe upadaju sa svih strana!

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u šest oblasti Ukrajine: Odeskoj, Nikolajevskoj, Kirovogradskoj, Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj i Harkovskoj.

 

Najstrašnije vesti! Putin pokreće staljinistički udar protiv Evrope?! Čovek koji sve pogađa zaledio svet: Počinje kontranapad veka!

 

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije

Jedinice grupe „Zapad“ zauzele su povoljnije položaje. Poginulo je i ranjeno do 50 ukrajinskih vojnika, a uništeno je borbeno vozilo pešadije i dva automobila. Tokom kontrabaterijske borbe uništena je haubica M777 i dva artiljerijska oruđa M119, dve haubice „msta B“, samohodno artiljerijsko oruđe „akacija“ i samohodno artiljerijsko oruđe „gvozdika“, četiri haubice D-30, protivtenkovski top MT-12 „rapira“, borbeno vozilo za raketni sistem „grad“ i radarska stanica AN/TPKu-50;

Jedinice „Južne“ grupe snaga oslobodile su selo Bogdanovka u Donjeckoj Narodnoj Republici i pobošljale položaje u prvim redovima. Takođe su odbijena dva kontranapada kod Časovog Jara i Krasno u DNR. Poginulo je i ranjeno do 440 ukrajinskih vojnika, a uništena su tri automobila i vozilo raketnog sistema „osa AKM“. Tokom kontrabaterijske borbe uništeno je artiljerijsko oruđe D-20, borbeno vozilo raketnog sistema „grad“, dve stanice za radioelektronsko ratovanje „nota“ i pet poljskih skladišta municije ukrajinske vojske;

Grupa snaga „Istok“ zauzela je povoljnije položaje i uništila ljudstvo ukrajinske brigade i teritorijalne odbrane. Poginulo je i ranjeno do 100 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva oklopna vozila, pet automobila, pet haubica FH-70, haubica D-30 i dve stanice za radioelektronsko ratovanje „nota;

Jedinice snaga „Centar“ poboljšale su taktički položaj i odbile osam kontranapada. Ukrajinske snage izgubile su do 360 vojnika, oklopno vozilo i osam automobila, haubicu M777 i skladište goriva za vojnu tehniku;

Jedinice grupe „Dnjepar“ uništile su mesto koncentrisanja ljudstva brigade ukrajinske garde i teritorijalne odbrane. Poginulo je i ranjeno do 50 ukrajinskih vojnika, a uništena su četiri automobila i samohodno artiljerijsko oruđe M107;

U protekla 24 časa oboren je ukrajinski vojni avion MiG-29 na aerodromu „Dnjepar“, kao i komandni punk, radar i lanser za sistem S-300PS;

Ruske PVO snage su tokom proteklog dana uništile osam raketa „hajmars“ i „uragan“ i 194 ukrajinska drona.
 

 

(VIDEO) Cela Evropa shvatila! Objavljen dokaz: Putin bio u pravu! Pogledajte koga sve Ukrajina šalje na Rusiju!​

 

Odbijen napad protivbrodske rakete

Ruska vojska u Sevastopolju je na jednom od brodova odbila napad protivbrodske rakete. Od fragmenata koji su pali izbio je manji požar, saopštio je gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev.

 

Rusija jasna, Zelenski prodao sve! Brutalna poruka Moskve: Nema čemu da se raduje, kraj će biti neslavan...

 

Oborene tri ukrajinske letelice

Tri ukrajinske bespilotne letelice uništene su iznad Vigoničkog, Dubrovskog i Navlinskog okruga Brjanske oblasti, saopštio je gubernator oblasti Aleksandar Bogomaz. On je dodao da u napadu dronova nije bilo žrtava i materijalne štete.

 

Prekipelo! Evropa ustaje protiv SAD! Ako ovo urade Rusiji, Putinova odmazda će biti nezamisliva!

 

Razgovarali Trudo i Duda

Kanadski premijer Džastin Trudo i poljski predsednik Andžej Duda razgovarali su o pružanju dalje pomoći Ukrajini, saopštila je pres služba šefa kanadske vlade.

Strane su „potvrdile svoju stalnu podršku Ukrajini“ i razgovarale o opcijama za pružanje dalje pomoći Kijevu, precizira se u saopštenju.

 

Šok za šokom! Dok se Ukrajinci raduju vestima iz SAD, stiglo ovo?! Britanci pokvarili slavlje: Na prvoj liniji fronta...

 

Ruske haubice uništile oklopne ciljeve

Haubice „msta B“ Istočne grupe ruskih snaga uništile su na južnodonjeckom pravcu oklopne ciljeve Oružanih snaga Ukrajine preciznom municijom „krasnopolj“.

 

(VIDEO) Užas! Počelo razaranje Krima! Ameri oduševljeni, Kongres odmah izlgasao - dolazi još!

 

Sistemi PVO oborili dve ukrajinske letelice

Sistemi PVO oborili su dve ukrajinske bespilotne letelice u Brjanskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Dugin zatresao svet: Za sat vremena kreće rat Rusije i NATO! Jata crnih labudova lete, nemamo više kud...

 

Grupa "Zapad" zauzela povoljnije položaje

Vojnici 1. gardijske tenkovske armije grupe snaga „Zapad“ su na kupjanskom pravcu zauzeli položaje Oružanih snaga Ukrajine i zarobili ukrajinske vojnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

 

Udarno otkriće! Zbog ovog Makron hoće Odesu! Postalo poznato šta čeka francuske trupe u Ukrajini: Samo 2 dana...

 

Rusi zauzeli Novomihajlovku

Ruske snage, 155. divizije mornaričke pešadije zauzele su posle višemesečnih krvavih borbi Novomihajovku i otvorili put ka Ugljedaru.

 

Nije dobro! Najmoćnije države sveta će ovo uraditi Rusiji?! Moskvi upućen sramotan uslov: Dok ovo ne uradite...

 

Novi zveštaj sa fronta: Ruske jedinice napredovale na više mesta, zauzete Novomihjlovka i Semjonovka (MAPA/VIDEO)

Veliki nalet dronova Oružanih snaga Ukrajine na ruske regione zabeležen je ujutro. Osim toga, civili u Belgorodskoj oblasti su poginuli u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga.

Ruska vojska je zauzvrat napala Zaporošku fabriku za popravku električnih lokomotiva, uništavajući radionice. U Dnjepropetrovsku ponovo je oštećena železnička infrastruktura. U Družkovki (DNR pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine) pogođena je tačka raspoređivanja VSU. U Konotopu u Sumskoj oblasti pogođena je vazdušna baza.

U pravcu Hersona, avijacija Oružanih snaga Rusije pogodila je tačku razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali Dnjepra. Ukrajinske oružane snage napale su Dnjeprjan i druga sela.

Artiljerijski dueli ne prestaju na zaporoškom pravcu. Oružane snage Ukrajine koriste kasetnu municiju – ruska vojska odgovara na položaje Oružanih snaga Ukrajine u desantima svim puškama, gađajući opremu Oružanih snaga Ukrajine dronovima. Na ovom delu fronta ukrajinski dron je ubio dopisnika Izvestija Semjona Eremina.

U pravcu južnog Donjecka naša vojska napreduje sa istočne strane Ugljedara autoputem Sladkoe-Vodjanoe – ovo nije isto što i Vodjanoe kod Pervomajskog, bliže Donjecku.

 

 

Na Donjeckom frontu, Oružane snage Rusije jurišaju na zapadnu periferiju Novomihajlovke, gde su ostale grupe Oružanih snaga Ukrajine. Osim toga, ruske snage su uspele da napreduju na liniji Sladkoje-Novomihailovka. Vazdušno-kosmičke snage Rusije gađaju položaje Oružanih snaga Ukrajine u susednoj Paraskovjevki. Ruska vojska je dobro napredovala u zasadima od Pobede do južne periferije Georgijevke. Da podsetim da su u samoj Georgijevki ruske snage zadobile uporište na severu. Napredovanje ruske armija ovde će pomoći da se izvrši veći pritisak na grupaciju Oružanih snaga Ukrajine u Krasnogorovki, gde ruska vojska napreduje u jugoistočnom delu, ukopavši u blizini zgrade železničke stanice i njenoj okolini.

 

Sa Avdejevskog fronta stižu informacije o oslobođenju Semjenovke. Izgleda da su ruske snage i ovde završile posao. U Netajlovu Oružane snage Rusije zaobilaze položaje Oružanih snaga Ukrajine na desnoj strani duž reke. Kod Jasnobrodovke se vode borbe, a napreduju i u Umanskom. U Berdičiju ruska vojska gura Oružane snage Ukrajine do skretanja puta za Novobahmutovku. Juče su u Očeretinu izbile borbe za trafostanicu, a danas je ruska vojska proširila front za 300m na južnoj periferiji. Sa fronta se javlja da su se ruske jedinice učvrstile u kućama na istočnoj periferiji. Oružane snage Ukrajine aktivno prikupljaju rezerve.

Na pravcu Artemjovska vode se borbe u Časovom Jaru, gde je ruska vojska suočena sa zadatkom da se kreće duž bokova kako bi stigla do vodenog kanala Severski Donjec – Donbas. Jurišni odredi Oružanih snaga Rusije napredovali su 500 metara severno od mikrookruga Kanal. Vode se borbe na bokovima severno od Časovog Jara, u Kalinovki, kao i kod Klešćejevke, Andrejevke i Bogdanovke.

Sa Severskog sektora izveštava se o napredovanju ruskih oružanih snaga kod Veselog. Ruske jedinice su očistile branu i zauzeli skoro sve ključne visove, nastavljajući da se kreću duž železničkog nasipa do Usjeka.

Na Kupjanskom pravcu, ruska vojska je uspela da zauzme nove položaje između Červonopopovke i Ternia, napredovanje do Terna bilo je oko 1 km.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo
Politika

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo

Povodom drugog dana Vaskrsa gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i prof. dr Vеsna Turkulov danas su darivali i posеtili tеrapijsku zajеdnicu „Zеmlja živih” na Čеnеju, koja jе osnovana 2005. godinе pod okriljеm Svеtoarhangеlskog manastira iz Kovilja, uz blagodlov vladikе Irinеja i patrijarha Porfirija.

06.05.2024

18:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija