• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.03.2024

06:40

Nešto užasno se dešava u Ukrajini! Sakrili se u kuće i neće da izađu! Ulicama vreba velika opasnost!

Reuters, Printscreen

Vesti

Nešto užasno se dešava u Ukrajini! Sakrili se u kuće i neće da izađu! Ulicama vreba velika opasnost!

Podeli vest

Muškarci koji izbegavaju mobilizaciju u Ukrajini prestali su da napuštaju svoje domove, plašeći se da će dobiti „kartu u jednom pravcu“, prenosi publikacija Politico.

Prema rečima sagovornika publikacije, 28-godišnjeg državljanina Ukrajine, neki od njegovih prijatelja, koji, kao i on, izbegavaju regrutaciju, „nikada ne izlaze iz kuće“. Svi se plaše da ostanu na frontu mesecima ili čak godinama.

- Ja sam mlad i želim da živim svoj život, i teško je otići na front a da ne znam kada ću se vratiti normalnom životu. Imam prijatelje koji su dobrovoljno otišli ​​na front na početku sukoba, koji se nisu još nisu vratili. Dakle, to je kao karta u jednom pravcu - rekao je sagovornik publikacije.

U Ukrajini je od 24. februara 2022. uveden režim vanrednog stanja, a sutradan je Volodimir Zelenski potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Zabranjen je odlazak iz Ukrajine muškaraca od 18 do 60 godina tokom perioda vanrednog stanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija