• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2023

20:56

VELIKI POKRET VOJNIH TRUPA U AMERICI! Snimci izazvali paniku na mrežama: "Ovo nije vežba, ovo je ratna priprema!" Šta se dešava?!

Printskrin

Vesti

VELIKI POKRET VOJNIH TRUPA U AMERICI! Snimci izazvali paniku na mrežama: "Ovo nije vežba, ovo je ratna priprema!" Šta se dešava?!

Podeli vest

Snimci premeštanja američkih trupa i vojne opreme širom zemlje izazvali su paniku na društvenim mrežama.

Svi se pitaju šta se dešava i otkud toliko kretanje američkih trupa, vojne tehnike i ljudstva. Veliki pokret vojnih snaga navodno je primećen i na teritoriji Kanade.

Zvaničnih saopštenja vojnog sektora za sada nije bilo, što je otvorilo prostora za brojne spekulacije i sumanute teorije o navodnoj pripremi SAD za rat.

 

 

Snimci na različitim platformama, pretežno Tviteru, navodno prikazuju premeštanje vojne opreme, vozila, aviona u više američkih gradova, a pojavile su se "tvrdnje" da je ovakvo kretanje zabeleženo u čaak 27 američkih država.

Na jednom snimku se vidi kako roj vojnih aviona leti iznad naseljenih područja.

 

 

Pojavile su se i fotografije američkih vojnih vozila koja se kreću po međudržavnom autoputu posebno dizajniranom za američki vojni transfer, ali nije poitvrđeno da su to fotografije načinjene ovih dana.

To nije omelo jednog korisnika Tvitera da podseti da je ovaj sistem autoputeva izgradio i dizajnirao predsednik Dvajt Ajzenhauer sa strateškim ciljem brzog raspoređivanja i disperzije američkih snaga.

Vojna vozila su, kako se tvrdi, viđena i u Filadelfiji. U San Dijegu, ogroman broj aviona je navodno leteo ljudima tik iznad glava, a jedan korisnik je napisao: "Ovo nije normalno."

 

 

Veliki broj korisnika Tvitera tvrdi da je raspoređivanje vojske preventivno jer se "očekuje sajber napad koji će ciljati električne i internet mreže širom SAD i svih njihovih zapadnih saveznika".

 

 

Neki korisnici Tvitera dele izjavu Hala Tarnera, belog suprematiste sa dosijeom: "Razgovarao sam sa nekoliko vojnih izvora koji mi kažu da ovo nije vežba, vežbe se najavljuju. Ovo je ratna priprema."

 

 

Drugi korisnici su takođe podelili video zapise koji prikazuju slične, kako su naveli, "zabrinjavajuće“ vojne pokrete i širom Meksika.

Uprkos histeriji na mrežama, malobrojni mejnstrim mediji u SAD koji su se bavili ovom pojavom navode da je najverovatnije reč o vojnim vežbama i da nema mesta panici, kao ni teorijama o pripremama za rat.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Shedow

pre 10 meseci

Pa posto se sve vise prica o bankrotstvu Amerike,onda vojska mora da se rasporedi svuda da nebi doslo do Anarhije koja je poznata kod njih u takvim situacijama,i normalno vojska ce bogate i mocne da cuva,samo neznaju kako da objave bankrot pa to vesto provlace kroz medie da ce biti hakerskih napada(pogotovo od strane Rusa)jer su im oni postali nocna mora.Ko nezna Amerikance suvim zlatom bi ih platio.....

vladimir

pre 10 meseci

Vučićeviću to je za tebe "značajna" vojska, silna "holivudska armada" kojoj si svojevremeno i bio simpatizer, a sada delimično osvešćen daješ na "značaju"!? Za razliku od tebe ja NIKADA nisam "robovao" beznačajnoj američkoj sili jer bila je ZANEMARLJIVA! I veruj mi RADOVAO bi se prostoru i državi gde bi oni na "frontu" intervenisala! Ti jesi novinar, i imaš "cenzus" izraza, u tvojim novinama, koji ja nemam - amerikanci NIJEDAN rat na frontu nisu dobili, a ti to ne znaš! Ja ZNAM da ti to ne znaš jer i sve "pristalice" DOS kojoj si i sam PRIPADAO su verovale u "američku demokratiju"! Znam da ti se ne dopada istina O TEBI i ako to ne objaviš "zatvori" Informer jer nisi vredan uloge novinara i slobodne reči! Baš kao što traži "jalova" opozicija! A što se tiče odbrane srpskog naroda, bez fraza, floskula, narativa ....pitaj za savet, jer moje vreme je uvek "otvoreno" a nemam kancelariju!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija