• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.04.2020

18:25

PLANIRATE ODMOR U INOSTRANSTVU?! OD TOGA NEMA NIŠTA, ZABORAVITE! NI U SOPSTVENOJ ZEMLJI NEĆETE MOĆI KUDA HOĆETE!

Vesti

PLANIRATE ODMOR U INOSTRANSTVU?! OD TOGA NEMA NIŠTA, ZABORAVITE! NI U SOPSTVENOJ ZEMLJI NEĆETE MOĆI KUDA HOĆETE!

Podeli vest

Češka je zabranila svojim građanima da letuju u inostranstvu zbog pandemije koronavirusa. Zamenik ministra zdravlja te zemlje Roman Primula poručio je Česima da ne planiraju letnje odmore u stranim zemljama i istakao da će tokom leta verovatno biti otvoreni domaći hoteli

U Češkoj je od sredine marta na snazi zabrana putovanja, a Primula je najavio da ona neće uskoro biti ukinuta.

- Nemojte planirati odmore u inostranstvu. U zavisnosti od potencijala virusa, nadam se da će u nekom trenutku tokom leta biti otvoreni hoteli i turistički pansioni, kao i da će ponovo biti organizovane ture po dvorcima. Tako će građani moći da imaju bar neki odmor - izjavio je Primula.

On je dodao da će na putovanja po zemlji morati da se ide po strogo definisanim pravilima.

- Maske će biti obavezne, kao i držanje odstojanja među ljudima. Kad dođe vreme, onda ćemo dati detaljna uputstva. Trenutno raspravljamo o tome na koji način i pod kojim uslovima možemo da otvorimo restorane i barove - naveo je Primula.

Češki političar je upozorio da virus neće nestati, te da bi građani mogli da nose maske još jako dugo.

- Škole sigurno neće raditi najmanje do kraja juna. Međutim, nije isključeno ni da će u septembru, kad bude počela nova školska godina, deca morati da nose maske i da drže odstojanje - naveo je zamenik ministra zdravlja.

Češka je, inače, evropska zemlja koja je prva reagovala i uvela najstrože mere za sprečavanje širenja zaraze. Ona je prva zemlja Šengena koja je uvela zabranu izdavanja viza Kinezima. To je uradila još u januaru, dok je epidemija koronavirusa u Kini bila u jeku. Kasnije, 15. marta, uvela je strogi karantin u zemlji. Zabranila je rad svim firmama koje nisu od vitalnog značaja i naredila je da svi zaposleni koji to mogu rade od kuće. Zabranjena je čak i prodaja hleba koji nije u omotu, kao i taksi usluge i gradski i međugradski prevoz, te građani ni unutar zemlje ne mogu da se kreću. Prošle nedelje neke prodavnice ponovo su otvorene, a češka vlada najavljuje da će biti vrlo oprezna sa ublažavanjem mera protiv širenja zaraze.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Istoričar Bogdan Živković sa Balkanološkog instituta SANU ocenio je da danas da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN zato što je ta zemlja pod velikim pritiskom SAD, zato što u mnogo čemu nema suverenitet i zato što crnogorski premijer Milojko Spajić želi podršku najmoćnije svetske sile u nastojanjima da postane prvi čovek Crne Gore.

20.05.2024

20:09

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija