• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/informer.rs

30.04.2022

22:10

GRAĐANI CRNE GORE SU TAOCI STRANIH STRUKTURA! Andrija Mandić OTKRIO i šta je učinio ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ odmah posle izbora...

Balkan

GRAĐANI CRNE GORE SU TAOCI STRANIH STRUKTURA! Andrija Mandić OTKRIO i šta je učinio ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ odmah posle izbora...

Podeli vest

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da su građani Crne Gore taoci međunarodnih struktura i da u formiranje manjinske vlade nije bio upleten samo domaći, već i strani faktor, koji, kako je kazao, predstavlja jedino vezivno tkivo poslanika koji podržavaju novu vlast

Mandić je u intervjuu za Žurnol Prve tv. rekao da je sednica parlamenta na kojoj je vlada izabrana zakazana u suprotnosti sa Ustavom i Poslovnikom i da se iz nelegitimne Skupštine rodila nelegitimna vlada.

Ključan je problem da ovo nije problematika samo domaćeg terena i od strane domaćih aktera. Mi od početka priče o formiranju manjinske vlade imamo lobiranje međunarodnog faktora stranih ambasada, sekretara pa i same ambasadore koji su se brutalno umešali u unutrašnje stvari Crne Gore. Alternativa toj ideji je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora koje bi sprovela tehnička vlada, što je bilo superiorno rešenje u odnosu na ovo što smo dobili“, precizirao je Mandić.

Došlo je, kaže, vreme da se o ovome mora progovoriti i obavestiti građane Crne Gore da se nalaze u ulozi taoca međunarodnih struktura.

Bitno je, ističe, uperiti prstom u onoga koji ne želi da sprovede volju većinskog naroda Crne Gore.

„Mislim da vreme pred nama treba da pokaže da mi želimo saradnju sa međunarodnom zajednicom, da budemo deo EU, ali da ne želimo da ova zemlja nema svoju vlast, da građani izlaze na izbore a da u konačnom to što su glasali za nekog ništa ne znači“, kazao je Mandić.

Na pitanje koliko će trajati manjinska vlada Mandić smatra da će ona trajati onoliko koliko je akteri sa strane budu održavali.

„Oni su vezivno tkivo ovih raznorodnih struktura. Videli ste na Cetinju kada se održavalo zasedanje koliko je bilo mržnje prema onima koji podržavaju vladu. Desilo se to i nama. Mi treba da priznamo i naše greške. Naš nosilac liste Zdravko Krivokapić tri dana nakon izbora opredelio se da ga više ne interesuje lista koju je nosio, niti građani koji su ga glasali...", rekao je Mandić i istakao da je isti slučaj tiče da je isti slučaj sa akterima manjinske i sa onima koji su formirali manjinsku vladu.

Ne zna, dodao je, šta je njihov cilj.

„Neko želi na ovom malom, ali veoma važnom prostoru Balkana da iskoristi resurse sa kojima raspolaže Crna Gora, kao i njena teritorija. Teško je predvideti našu budućnost, ali svakako, ono što znamo, jeste da međunarodni faktor ima svoje izvođače radova“, kazao je Mandić.

Komentarišući nedavna hapšenja ljudi bliskih DPS-u, Mandić je kazao da je Glavni specijalni tužilac počeo da radi svoj posao i da je to bilo za očekivati, ako Crna Gora želi u EU, preneo je podgorički portal Borba.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MEŠTANI MURINA OTERALI DRITANOVE MINISTRE!
Balkan

MEŠTANI MURINA OTERALI DRITANOVE MINISTRE!

Meštani Murine sprečili su danas ministre Socijalističke narodne partije (SNP), koja je deo nove vlade premijera Dritana Abazovića, da polože venac i poručili im da se tim činom ne može zavarati narod Crne Gore i da njima kao akterima NATO vlade nije mesto na Murini

30.04.2022

21:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Istoričar Bogdan Živković sa Balkanološkog instituta SANU ocenio je da danas da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN zato što je ta zemlja pod velikim pritiskom SAD, zato što u mnogo čemu nema suverenitet i zato što crnogorski premijer Milojko Spajić želi podršku najmoćnije svetske sile u nastojanjima da postane prvi čovek Crne Gore.

20.05.2024

20:09

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija