• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

19.11.2023

12:55

Dobro ćete razmisliti o masturbaciji pre spavanja! Ako često ovo radite svašta vam se događa u telu

pexels.com

Zdravlje

Dobro ćete razmisliti o masturbaciji pre spavanja! Ako često ovo radite svašta vam se događa u telu

Podeli vest

Nesanica je sve češća pojava kod mnogih ljudi, a proces masturbacije pred spavanje čini da imate miran i čvrst san.

Svi znamo da malo brige o sebi znatno pomaže da se dobro naspavate, a da li ste znali da to uključuje i "intimno vreme"? Iako postoji mnogo načina da se uspavate, otkriveno je i da masturbacija pre spavanja ima umirujući efekat koji vam pomaže da utonete u opušten san.

Evo kako vam ona pomaže!

Kada masturbirate, vaše telo oslobađa hemikalije koje rade zajedno na smanjenju nivoa stresa i obezbeđivanju da spavate čvrsto. Jedan od hormona je prolaktin, koji pomaže da doživite duži period sna u kom spavate neometano i duboko. Drugi je endorfin, hormon sreće, koji se oslobađa kada vežbate.

Foto: pexels.com

 

Intimni odnosi oslobađaju oksitocin ili "hormon nežnosti", koji pomaže u regulisanju mnogih funkcija mozga, uključujući i san. Naravno, masturbacija ima isti efekat i oslobađa hormon nežnosti, čak i ako se ne mazite ni sa kim.

U isto vreme, dobar orgazam takođe pomaže u smanjenju hormona stresa, zvanog kortizol, koja omogućava našem umu da bude opušteniji.

Još jedna stvar koju vredi napomenuti u vezi sa orgazmom je da oni pomažu u smanjenju bola. Dakle, masturbacija tokom menstrualnog ciklusa može smanjiti grčeve povećanjem dotoka krvi u matericu. Kada imate manje bolova, verovatno ćete i bolje spavati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija