• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2023

19:20

Da budu kao salivene! Izaberite čizme prema građi tela

Shutterstock

Moda i lepota

Da budu kao salivene! Izaberite čizme prema građi tela

Podeli vest

Na dečačko telo idu stileto-čizme, visokima odgovaraju jahačke, a kruškolikim najbolje pristaju one do kolena...

Ako ste u potrazi za novim čizmama, imajte na umu da ćete pogrešiti ako kupite one koje su vam se dopale zbog modernog dizajna i savršene boje. Svaki model odgovara određenom obliku tela, pa je pre kupovine najvažnije proučiti koje su tačno namenjene vama, savetuje američka stilistkinja slavnih Lejla Vulford.

Žene kojima pri kupovini čizama problem predstavljaju jaki listovi trebalo bi da biraju one od rastegljive kože ili drugog takvog materijala, s kopčama ili pertlama, što omoguće potkolenici da "diše". Tankim listovima takođe će odgovarati fleksibilnije čizme, ali i one izražajnih boja poput tamnoljubičaste ili sive, koje će noge učiniti zaobljenijima, tvrde stilisti.

Male i skladne

Sitnim ženama odgovara model koji izdužuje nogu. Čizma s visokom štiklom ili platformom učiniće ih višima, što je posebno važno ako nose haljine ili suknje koje su ispod kolena. Ako više volite pantalone, potrudite se da budu iste boje kao čizme. Trikom "jedne boje" vizuelno ćete izdužiti noge, savetuje Vulfordova.

Dečačko telo

Ženama dečačke građe odlično pristaju stileto-cipele, odnosno vrlo ženstvene čizme s visokom štiklom. Stileto-cipele učiniće dečačko telo, bez istaknutih oblina, ženstvenim. One takođe savršeno izgledaju na ženama s tankim listovima i uskim zglobovima.

Foto: Shutterstock

Ženama dečačke građe odlično pristaju stileto-cipele

Peščani sat

Figuru peščanog sata najlepše će "nositi" čvrste i glomazne čizme. Figura peščanog sata zahteva i zaobljeni vrh čizme, koji "imitira" obline i podseća na modu 50-ih godina prošlog veka, kad su se raskošna tela smatrala idealom lepote.

Jabuka

Jabukolikoj građi, ženama sa širokim ramenima i većim grudima, najbolje će odgovarati čizme s punom petom.

Foto: Shutterstock

Jabuke je važno "usidriti" čizmom ili cipelom

- One vizuelno deluju poput sidra, što je posebno važno za "jabuke" s tankim nogama. Zbog njih su stopala ponekad neuočljiva, pa ih je vrlo važno "usidriti" čizmom ili cipelom - ističe Vulfordova.

Visoke i mršave

Visokim i vitkim ženama Vulfordova preporučuje jahačke čizme s ravnom petom.

Foto: Shutterstock

Viske i mršave sebi mogu da priušte čizme preko kolena

- Pošto im visina nije potrebna, mogu uživati u najudobnijim modelima. Ako ipak žele da odskaču, trebalo bi da probaju čizme koje prelaze visinu kolena. S dugim i vitkim nogama to sebi mogu da dopuste - zaključuje stilistkinja.

Kruška

Ženama kruškolike ili punije građe preporučuje se da izbegavaju čizme do zglobova i da nose one koje sežu tačno do ispod kolena, kaže Lejla Vulford.

- Polučizme mogu učiniti da noge izgledaju još jače i zdepastije, a one do visine kolena, pogotovo ako su jednobojne, vizuelno izdužuju noge - objašnjava ona.

Kako da vam se stopala naviknu na novu obuću

* Čizme je najbolje nositi po kući s dodatnim parom čarapa. On će vas zaštititi od žuljeva i ubrzaće proces prilagođavanja stopala.
* Kad ne nosite čizme, stavite u njih urolani peškir kako bi se rastegle. Ovo je takođe odličan način da sačuvate oblik čizmica, jer se posle nekog vremena opuste i više ne stoje uspravno kao kad su kupljene.
* Poprskajte čizme, kao i njihovu unutrašnjost mešavinom alkohola i vode u istoj razmeri. Možete iskoristiti bocu za prskanje cveća ili od sredstva za čišćenje. Ovaj trik koriste proizvođači obuće da bi rastegli i opustili kožu.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija