• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2023

16:50

DIGITALNA PREVARA! Evo kako društvene mreže utiču na vernost u vezi!

Shutterstock

Ljubav

DIGITALNA PREVARA! Evo kako društvene mreže utiču na vernost u vezi!

Podeli vest

Mobilni telefoni, društvene mreže i aplikacije za dopisivanje su postali neophodni alati za komunikaciju, ali i sredstva kojima se mogu prekršiti granice vernosti u vezi.

Svaka tehnologija ima svoje prednosti i mane, ali upotreba mobilnih telefona i aplikacija za dopisivanje može predstavljati pravi izazov za održavanje vernosti u vezi. Ukoliko se ne koriste na pravi način, ovi alati mogu dovesti do digitalnog varanja.

Foto: Freepick

Aplikacije za dopisivanje poput WhatsApp-a, Viber-a i Messenger-a su odličan način za održavanje komunikacije sa partnerom, ali one takođe nude i mogućnost za dopisivanje sa drugim osobama. Ovo može dovesti do razmene neprimerenih poruka, flertovanja, pa čak i emotivne veze sa drugom osobom, što sve zajedno predstavlja oblik digitalnog varanja.

Slično tome, društvene mreže kao što su Instagram, Facebook i Twitter takođe mogu predstavljati pretnju za vernost u vezi. Ukoliko se previše vremena provodi na ovim platformama, može se desiti da se upustimo u emotivnu vezu sa drugom osobom, bez obzira na to da li smo svesni toga ili ne.

Iako je tehnologija donekle kriva za digitalno varanje, najveća odgovornost ipak leži na samim ljudima. Ako postoji nedostatak poverenja u vezi ili ukoliko je partner sklon varanju, onda će tehnologija biti samo dodatni alat kojim će se ovaj oblik preljube izvršiti.

Ukoliko želite da održite vernost u vezi u digitalnom dobu, važno je da pravilno koristite tehnologiju. Budite otvoreni sa partnerom i postavite granice u vezi upotrebe mobilnih telefona i aplikacija za dopisivanje. Takođe, važno je da izgradite poverenje u vezi i održavate zdravu komunikaciju sa partnerom.

Foto: pexels.com

U današnjem digitalnom svetu, održavanje vernosti u vezi može predstavljati izazov, ali uz prave alate i pristup, to je i dalje moguće postići.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija