• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

18.01.2024

08:10

Ovo se viđa jednom u 200 miliona trudnoća! Žena je rodila trojke, a doktori su se skamenili kada su videli kako izgledaju (FOTO)

Facebook/Katie Ellis

Dom i porodica

Ovo se viđa jednom u 200 miliona trudnoća! Žena je rodila trojke, a doktori su se skamenili kada su videli kako izgledaju (FOTO)

Podeli vest

Tridesetogodišnjoj Kejti Krou iz Velsa u Velikoj Britaniji desila se trudnoća koja je toliko retka i neobična, da se ponavlja tek jednom u 200 miliona slučajeva.

Mladu mamu je čak i doktor ubeđivao da je takva mogućnost gotovo nepostojeća, pa je progutao svoje reči nakon porođaja, dok je Kejti postala planetarno popularna mama tri identična preslatka dečaka.

Kejti i njen partner Rob Elis doslovno su pali u nesvest kada su od velških doktora čuli da će postati roditelji trojki. Trojke u najvećem broju slučajeva nisu identične i nastaju kada se dve jajne ćelije oplode, pa od jedne kasnije nastanu blizanci.

Ipak, u Kejtinom slučaju stvari su bile drugačije - postala je jedna od tek nekoliko žena u Britaniji i jedna u 200 miliona žena na svetu koje imaju identične trojke, poznate kao monozigote, gde se oplođena jajna ćelija deli na tri nakon začeća.

Tako su u februaru 2020. godine rođeni Tomi, Džoš i Edi, dok je par tada već imao četvorogodišnjeg sina Džejkoba. Kada je o najmlađim članovima porodice reč, zbunjeni roditelji su u početku morali da stave bolničke etikete mališanima da bi ih razlikovali.

 

 

Plašili se kako će finansijski izdržati trojke

- Kada sam saznala da sam trudna sa trojkama, pomislila sam: "Ne možemo da priuštimo veliki auto ili veću kuću. Plakala sam, a Rob je bio beo kao čaršav. Ipak, sada su oni ovde, osećam se kao da sam u balonu sreće. Oni su apsolutno fantastični - izjavila je Kejt za "Dejli mejl".

Kada se seti trudnoće, jedan od težih momenata desio se u 26. nedelji. Tomi, koji je bio najbliži porođajnom kanalu, izgledao je kao da ne dobija na težini. Kejti je dobila injekciju steroida i zakazala pregled stručnjaka za višestruke porođaje u liverpulskoj bolnici. Tamo su doktori rekli da misle da je malo verovatno da će trojke biti identične, kao i da su u bolnici u Velsu kolege napravile grešku.

- Kada je shvatio da su identični, čak je i on bio zadivljen. Rekao je da će progutati svoje reči jer je to nešto što nikada ranije nije video, sem u udžbenicima - ispričala je Kejti koja se carskim rezom porodila u 32. nedelji.

Foto: Facebook/Katie Ellis

 

Sve bebe zdrave

- Nijedna od beba nije imala nikakvih problema, iako mnoge imaju, tako da se osećam stvarno srećnom - dodala je Kejti za britanske medije, pa posebno istakla ljubaznost i uviđajnost komšija, koji su čak anonimno ostavljali pakete pelena i drugih potrepština na kućnom pragu kako bi finansijski pomogli mladom paru.

Ove identične trojke uskoro će napuniti četiri godine, stariji brat je uvek tu sa njima i uz njih, a ponosni roditelji često kače njihove preslatke fotografije na svoje društvene mreže.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja
Društvo

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja

U narednih nekoliko godina u Beogradu će biti izgrađeno ili rekonstruisano šest muzeja, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem kod zgrade stare Glavne železničke stanice predstavio nove muzeje koji će biti izgrađeni ili rekonstruisani u Beogradu.

18.05.2024

16:32

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)
Politika

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)

Svečanom akademijom danas je obeleženo 64 godine postojanja i 50 godina imena Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a tom prilikom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je ovo doba u kome profesija inženjera nikada nije bila cenjenija, kao i da će u budućnosti za inženjere i mlade naučnike biti mnogo više posla kako bi naša zemlja postala bolje mesto za život svih građana.

18.05.2024

16:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Stojić kao Nikola Jokić! Prespavao Piksijev spisak!
EURO 2024

Stojić kao Nikola Jokić! Prespavao Piksijev spisak!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković saopštio je preliminarni spisak od 35 igrača koji su kandidati za put na Evropsko prvenstvo! Polako pristižu i prve reakcije sa raznih strana na spisak koji je doneo neka iznenađenja!

18.05.2024

16:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12