• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2023

10:09

(VIDEO) Puče opozicioni mehur od sapunice! MUP objavio udarne podatke, sada je sve jasno: Priča o fantomima alibi za debakl na izborima!

Tanjug/printscreen

Vesti

(VIDEO) Puče opozicioni mehur od sapunice! MUP objavio udarne podatke, sada je sve jasno: Priča o fantomima alibi za debakl na izborima!

Podeli vest

Opoziciona podvala o takozvanim fantomskim biračima u gradu Beogradu, koju je u ime tajkunske koalicije Dragana Đilasa lansirao "komunikolog" Đorđe Miketić, u potpunosti je pala u vodu nakon što je MUP Srbije na svom portalu objavio uporedne podatke o kretanju aktivnih prebivališta u prestonici.

Kako se može videti iz podataka koje je objavio MUP, tvrdnje opozicije da vlast u Beograd "dovlači fantomske birače" iz drugih krajeva Srbije i Republike Srpske je potpuna izmišljotina kreirana kako bi mogla da posluži kao alibi za izborni poraz.

Prema podacima MUP, broj prijavljenih građana u prestonici ne odstupa u značajnoj meri, naprotiv, u vreme strahovlade "žutih" promene u broju prebivališta su izrazitije.

Foto: Informer

 

O ovome je gostujući u Info jutru na televiziji Informer govorio i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

- Poslednjih para dana bilo je priče o tome koliko se građana doselilo u Beograd. 36.000 ljudi je 2011-2012. su ti isti prijavili u Beogradu. Ovde se radi o ekonomskim migracijama. Beograd je svetska metropola i naravno da iz manjih sredina, pa i iz mog Kruševca, žele da dođu i žive u Beogradu. Njihova najava da bi našli alibi za gubitak na izborima 17. decembra jeste upravo to - da pokažemo i zatalasamo - rekao je između ostalog Gašić, što možete pogledati i u video snimku od 22.38

 

 

 

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić nedavno je govorila o optužbama opozicije da postoje liste fantomskih glasača.

- Elektronska evidencija MUPa Srbije u slučaju koji je Đorđe Miketić (poslanik Zajendo) izneo 6. novembra ove godine nije pronašla nikakve neregularnosti u prijavama stanara na toj adresi - rekla je premijerka odgovarajući na tvrdnje Miketića da su nepoznate osobe prijavljene na njegovoj adresi.

 

Foto: Printscreen/Nova S

 

 

Brnabić je izjavila da je manipulacija biračkim spiskovima danas, zbog digitalizacije, nemoguća, jer se, kako navodi, birački spiskovi sami ažuriraju.

Ona je naglasila da je do 2012. godine svaka lokalna samouprava bila zadužena za vođenje svog biračkog spiska i „to je sve bilo u papirima".

- Nije postojala nikakva kontrola, moglo je da se desi da jedan birač bude upisan više puta. Niste mogli da imate uvid u birački spisak. Li smo mi od 2019. godine, već povezali matične knjige sa biračkim spiskom i kada lice premine automatski se briše sa biračkog spiska, ili kasa promeni prezime nakon venčanja, automatski se ažurira - rekla je premijerka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Đurđa

pre 6 meseci

Đilas je lopov, lažov, prevarant i nasilnik. Ovi što se lepe za njegove pokradene pare takođe se vrlo lako inficiraju. Prvo počinju da lažu. To im je ulaznica za Đilasovo poverenje i dalje napredovanje u Đilasovoj hirerahiji.

sledeća vest

Vesti

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Istoričar Bogdan Živković sa Balkanološkog instituta SANU ocenio je da danas da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN zato što je ta zemlja pod velikim pritiskom SAD, zato što u mnogo čemu nema suverenitet i zato što crnogorski premijer Milojko Spajić želi podršku najmoćnije svetske sile u nastojanjima da postane prvi čovek Crne Gore.

20.05.2024

20:09

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija