• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2024

16:11

Postajemo ozbiljna politička sila! Brnabić: Zahvaljujući Vučiću glas Srbije se danas čuje!

Tanjug

Politika

Postajemo ozbiljna politička sila! Brnabić: Zahvaljujući Vučiću glas Srbije se danas čuje!

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija od 2014. godine do danas prošla kroz tri faze razvoja – fazu konsolidacije, fazu ekonomskog jačanja i treću fazu u kojoj je sada nalazimo i postajemo politička sila.

Ona je za jutarnji program televizjie Hepi rekla da je za sve to zaslužan predsednik Aleksandar Vučić te da je Srbija danas zemlja čiji se glas čuje i prema kojoj morate da pokažete poštovanje.

- Pritisci na Srbiju su nezabeleženi, jer vodimo samostalnu i nezavisnu politiku u cilju sopstvenih interesa, vođeni Aleksandrom Vučićem. To vidimo i po ovom nasilnom guranju takozvanog Kosova u Savetu Evrope i rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. Ja pitam, šta bi se desilo da se ovde nešto pita opoziicja, stranke bivšeg režima? Srbija ne bi ni smela da kaže da je protiv. Samo bismo ćutali baš kao i 2004. na pogrom na Kosovu i Metohiji, kao što smo ćutali na jednostrano proglašenje nezavisnosti. Da se vodimo time da će proći još jedan dan i nikom ništa. A sada, Srbija je pokazala da neće samo da legne i umre, nego će se boriti. Boriće se za pavdu i istunu. To neće raditi iz prikrajka, već će otvoreno reći da će se protiv toga boriti. Aleksandar Vučić radi dan i noć, kapa dole za borbu. On razgovara sa svim svetskim državnicima, bori se za zaštitu naših nacionalnih interesa. On je pre dve godine u Ujedinjenim nacijama najavio da se mir i sloboda šire svetom. A dans vidite da je bio u pravu. Sve više zemalja u svetu ne želi više da trpi ovo, ovakav odnos moćnika prema njima. Ne znam kakav će ishod biti, ali znam da ćemo se boriti do kraja i da smo u nekim stvarima već sada pobedili. Srbija je sada ipak zemlja prema kojoj morate da pokažete poštovanje - rekla je Brnabić.

Kako je dodala, čini se da ulazimo u narednu fazu razvoja naše zemlje.

- Meni se čini da smo mi ušli u neku sledeću fazu našeg razvoja. Kada je Aleksandar Vučić postao predsednik Vlade 2014. godine počela je prva faza, to je bila faza konsolidacije. Da spasete zemlju od bankrota i izgradite temelj. I on je to kao premijer uradio u prve dve godine. Onda smo ušli u drugu fazu – fazu ekonomskog rasta i razvoja. Polako, da dovodimo investirtore i jačamo našu zemlju. Sada smo na pola koraka do investicionog rejtinga, što nije bilo zabeleženo nikada u istoriji. Sada je u toku ta treća faza transformacije Srbije u ozbiljnu političku silu, za prilike ne samo Balkana nego Centralne i Jugoistočne Evrope. Zemlja smo koju treba slušati, koja ima glas koji može da se čuje od Pacifika, do Kariba, preko Latinske Amerike do Evrope. Mislim da svako od nas pojedinačo treba da se ponoisi svojojm zemljom. Od mene joše jednom velika zahvalnost Aleksandru Vučiću za sve što je uradio - izjavila je predsednica parlamenta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Crne vesti za Zelenskog stigle iz SAD! Gotov je?! Sve se rešava 20. maja!
Planeta

Crne vesti za Zelenskog stigle iz SAD! Gotov je?! Sve se rešava 20. maja!

Ako Zelenski ostaje na funkciji, on će biti podložan optužbama da je iskoristio rat da podriva demokratiju tako što je preuzeo kontrolu nad medijima, sklanjajući svoje kritičare i rivale i uzdižući svog "prijatelja", Andrij Jermaka, iznad karijernih državnih službenika i diplomata, piše Vašington Post.

19.05.2024

10:00

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12