• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

19.05.2024

15:00

Mitrović bi bez glave igrao za Srbiju! Dika Stojanović o atmosferi i situaciji sa Svilarom

Starsportphoto

Fudbal

Mitrović bi bez glave igrao za Srbiju! Dika Stojanović o atmosferi i situaciji sa Svilarom

Podeli vest

Stevan Dika Stojanović, direktor reprezentacije Srbije, obradovao je navijače pred Evropsko prvenstvo.

Počelo je zagrevanje za šampionat Starog kontinenta, polako reste uzbuđenje, a selektor Dragan Stojković Piksi, saopštio je širi spisak od 35 fudbalera. 

Navijači, kao i uvek, očekuju pobede od "orlova", nadaju se mnogo boljem izdanju nego na minulom Svetskom prvenstvu u Kataru, a direktor našeg nacionalnog tima kaže da je atmosfera u ekipi sjajna, te da možemo barem do drugog kruga.

- Ambijent je dobar, kao i svih ovih godina. Pitajte svakog igrača da li ima neki problem sa selektorom, sa direktorom, sa ljudima iz sportskog sektora – siguran sam da će reći da nema. Atmosfera je sjajna, a momci su fenomenalni. Pavlović, Bleki Milenković, Saša Lukić, Maksimović, Mladenović… Uvek su tu! Da ne nabrajam sad sve. Mitrović bi bez glave igrao za Srbiju! Tadić ne bi propustio utakmicu nikad, nema šanse. Jel možeš? Mogu. Trening? Mogu. Sve! Pravi kapiten. I zato mislim da možemo da napravimo iskorak, barem da odemo u sledeći krug -  rekao je Mozzartsport  Stevan Dika Stojanović.

Selektor je pre nekoliko nedelja rekao da Mileta Svilara više neće zvati, pošto je hteo da igra za Belgiju, ali ga je uvrstio na širi spisak od 55 igrača koji je poslat UEFA, mada ga nije bilo na skraćenom od 35 igrača.

 

Foto: Starsportphoto

Stevan Dika Stojanović

 

- Kad smo u martu pripremali utakmice, plan je bio da Petrović brani prvu u Rusiji, a da Svilar na Kipru. Pošto Vanja i Rajko nisu sporni, standardni su, čisto da i drugu dvojicu promovišemo, da im se ukaže šansa, da se vidi da su budućnost, jer su mlađi od ove dvojice. Znači, to su ta četvorica golmana oko kojih bi se vrtelo sve. E sad, neko je uticao na Svilara, ne znam ko, da može da brani za reprezentaciju Belgije. Odmah sam rekao da znam da to nema šanse. Belgijanci su stvarno poslali zahtev da vide da li može brani za njih, FIFA im je odgovorila da može da nastupa samo za Srbiju. Tako da… Ali, Svilaru ništa nismo uzeli za zlo. Neko je tu oko njega lovio u mutnom. Mlad je, za njega vreme radi i mislim da mu pripada da bude u ova četiri golmana.

Stojanović poručuje da treba spustiti loptu.

- Svilar je bio na najširem spisku koji smo poslali UEFA. Selektor nije ljut, samo je to rekao, da ga neće zvati, zato što je Svilar tako izabrao. Treba spustiti loptu. Evo, neka selektor kaže, ja sam insisitirao i kada Mile nije branio u Benfiki da ga zovemo. Rekao sam da ima kvalitet, da sam to video kroz treninge, da je budućnost srpskog fudbala. Malo su se zaleteli ti njegovi savetnici, ali bilo bi glupo da on ne iskoristi ponovo šansu, jer mislim da pripada ovde. Dobar je golman i dobar je momak. Da malo spustimo loptu. Nego, ima tu još kandidata među golmanima, recimo, Jovanović dobro brani u Partizanu.

Foto: Starsportphoto

Mile Svilar

 

 

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi C zajedno sa Danskom, Engleskom i Slovenijom. Dika ima sjajne vesti pred spektakl.

- Osam puta bolji. Jer, tada smo imali osmoricu povređenih igrača. To je bilo strašno… Opet, ne možeš da ne zoveš te momke za Mundijal, jer su oni izborili plasman, deo su tima. I svi su bili ne na 50 odsto mogućnosti, nego možda i ispod toga. A, koga god da pitaš od njih može li da igra – može! Svako hoće, svako želi i mi smo ih razumeli. Iako vidimo da ne mogu, da nije to to. Videlo se to i po selektoru. Sećam se, poslednji trening pred utakmicu sa Brazilom, sedimo na klupi i selektor mi kaže: “Diko, ovo mi je prvi put da dan pred utakmicu ne znam sastav. Ne znam koga da stavim”. Od osmorice povređenih, šestorica su bili starteri. Zove on tad na treningu Vlahovića, pita ga može li, Dušan odgovora: “Mogu selektore, kidam za Srbiju, spreman sam”. A, vidimo da nije, da je na 30-40 odsto svojih mogućnosti - rekao je Dika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Španski sudija traži od Srbije podatke o automobilu supruga Ane Knežević
Hronika

Španski sudija traži od Srbije podatke o automobilu supruga Ane Knežević

Amerikanac srpskog porekla, David Knežević, optužen je za nestanak supruge Ane Knežević, s kojom je bio u postupku razvoda. To je podrazumevalo i podelu imovine vredne 15 miliona dolara što David Knežević nije želeo da dopusti. Ana nije nađen do danas a sada španski sud traži pomoć našeg tužilaštva.

02.06.2024

12:58

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00