• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2024

14:24

Istina je i da pokušavate da zaplašite građane! Mali jasan: Nikeziću bolje nemojte da pratite medije ovih dana, da vas ne boli glava od dobrih vesti

Tanjug

Politika

Istina je i da pokušavate da zaplašite građane! Mali jasan: Nikeziću bolje nemojte da pratite medije ovih dana, da vas ne boli glava od dobrih vesti

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali oglasio se na društvenim mrežama povodom uspeha Srbije koji definitivno smeta Dušanu Nikeziću.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti: 

- Dušana Nikezića je toliko zaboleo moj jučerašnji odgovor koji se tiče dolaska predsednika NR Kine Si Đinpinga u Beograd, da je stigao da se dotakne i bugarskih grafologa, jer u ovoj našoj priči, oni su izgleda ključni. Mogao bih i ja da se dotaknem svih malverzacija vašeg oca i njegovog hapšenja, ali neću, jer mislim da je važno da se držimo naše teme.

A tema je da ste za vreme svoje vlasti rasprodali u bescenje sve što ste mogli, da ste doveli zemlju do prosjačkog štapa, a narod ostavili na ulici.

Baš zahvaljujući vašoj “ekspertskoj” politici i Železara i RTB Bor su bili na ivici ponora, jedva se održavajući u životu. I da nije bilo te, kako nazivate, nesposobne SNS vlasti, hiljade i hiljade porodica u Smederevu i Boru, ali i okolini, ostalo bi bez posla, prihoda, bez jednog jedinog dinara. Toliko ste uništili zemlju da nismo mogli sami dva velika giganta, u vaše vreme pretvorene u ruine, da izvadimo iz pepela. Svojom “ekspertizom” skroz ste ih urušili.

Prijatelji, koje vi niste imali, koji vas nisu cenili ili vam pre nisu verovali, svojim ulaganjem pomogli su nam da spasemo Železaru Smederevo i RTB Bor. Naši kineski prijatelji spasili su 5.000 radnih mesta u Železari Smederevo, kao i 5.000 radnih mesta u RTB Bor, spasili su proizvodnju, a zaslužni su i za povećanje našeg ukupnog izvoza u svet. I to je istina.

Istina je i da pokušavate da zaplašite građane, da li zbog neznanja ili samo zato što ne možete da podnesete uspeh Srbije, da će Sporazum o slobodnoj trgovini dodatno pogoršati poziciju naše zemlje i naneti joj nesagledive posledice po privredu. To je još jedna vasa velika izmišjotina i laž. Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom je ogroman uspeh za našu zemlju. Zahvaljujući baš tom sporazumu naše domaće firme imaće na raspolaganju ogromno tržište za slobodan izvoz, a Srbija će postati najbolje mesto za ulaganje u ovom delu Evrope.

Nakon stupanja na snagu, sporazum će predstavljati dodatni podstrek za dalje unapređenje privredne saradnje, i značajno će doprineti povećanju konkurentnosti srpske privrede, izvoza i zaposlenosti, uključenju srpskih kompanija u kineske i međunarodne lance snabdevanja, ali i povećanju zajedničkih investicija.

Ako govorimo o kineskim investicijama, reći ću vam da je, poređenja radi, u 2012. godini udeo kineskih stranih direktnih investicija u Srbiji iznosio svega 0,1% sa 1,3 miliona evra. Godine 2021. Kina je sa uloženih 640,4 miliona evra dospela na prvo mesto po stranim direktnim investicijama u Srbiji . Već 2022. godine Kina je investirala čak 1,4 milijardi evra u Srbiju, dok su ova ulaganja u prva tri kvartala 2023. iznosila 817,3 miliona evra. Time je Kina već treću godinu u nizu ima značaj najvećeg stranog investitora u Srbiji. Na ovaj način je zaposleno blizu 30 hiljada ljudi.
Kada je reč o izvozu, u periodu od 2012. do 2022. godine izvoz Srbije u Kinu je povećan čak 185 puta - sa 6.4 miliona dolara u 2012. godini uvećan je na 1,2 milijarde dolara u 2022. godini.
I tako dalje, mnogo je razloga zašto nam je Kina važan strateški partner, i isto tako mnogo razloga za vašu glavobolju. Ponosni smo na naše čelično prijateljstvo, koje će dodatno da bude učvršćeno posetom predsednika Si Đinpinga.

I zato Nikeziću bolje nemojte da pratite medije ovih dana, da vas ne boli glava od dobrih vesti - napisao je ministar Mali
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Vozio kamion pijan i drogiran! Policajci mu oduzeli vozilo
Incident u saobraćaju

Vozio kamion pijan i drogiran! Policajci mu oduzeli vozilo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju podneli su prekršajnu prijavu protiv dvadesetšestogodišnjeg vozača teretnog vozila koji je vozio bez vozačke dozvole, pod dejstvom amfetamina i sa 1,91 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i tom prilikom je nastala manja materijalna šteta na vozilu.

19.05.2024

16:22

Sport

Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!
Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!

Vest da je helikopter koji je prevozio iranskog predsednika Ebrahima Raisija imao problema pri sletanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Postoje dve verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

19.05.2024

15:55

Berlin podiže "na noge" vojsku od 4,2 miliona vojnika!? Samo, mora da "upali" neki od tri scenarija!
PISTORIJUS IMA PLAN

Berlin podiže "na noge" vojsku od 4,2 miliona vojnika!? Samo, mora da "upali" neki od tri scenarija!

Mladi Nemci će po uzoru na svoje vršnjake iz nordijskih zemalja uskoro morati da ponovo obuku uniformu Bundesvera – 13 godina pošto je kancelarka Angela Merkel ukinula obavezno služenje vojnog roka. Ministar odbrane Boris Pistorijus bi do juna trebalo da obelodani na koji način će se povećati broj pripadnika oružanih snaga najjače evropske ekonomije.

19.05.2024

13:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12