• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.05.2024

16:08

Tribunal krije pravo zdravstveno stanje Ratka Mladića! Sin generala otkrio: Daju nam šture informacije, a ne mogu adekvatno da ga leče

Shutterstock/Beta

Politika

Tribunal krije pravo zdravstveno stanje Ratka Mladića! Sin generala otkrio: Daju nam šture informacije, a ne mogu adekvatno da ga leče

Podeli vest

General Ratko Mladić se pre nešto više od dve nedelje našao u kritičnom zdravstvenom stanju i bio je prebačen u bolnicu, izjavio je danas njegov sin Darko Mladić i istakao da su najpre o tome dobili samo kratku informaciju da je imao ozbiljan problem.

- Kasnije, posle nekoliko dana smo dobili informaciju da se nalazi u životno opasnoj situaciji i do dan danas on se polako oporavlja od tih problema. Međutim, mi smo jako zabrinuti s obzirom na to da je prošlo dve nedelje i nismo dobili nikakve konkretne nalaze oko toga šta se desilo. Znamo samo da ne može da ustane iz kreveta, da jedva govori i znamo dijagnozu, međutim ne bih trenutno da je saopštavamo javnosti, ali uglavnom on se nalazi u situaciji u kojoj mu je ugrožen život- rekao je Darko Mladić u izjavi za Radio Republike Srpske.

Sin Ratka Mladića je dodao da ne dobijaju nalaze da bi se uverili koliko je ta situacija ozbiljna i da su iz tog razloga tražili da se general prebaci na lečenje u Srbiju.

- Dobili smo neke šture povratne informacije, ali mi i dalje ne dobijamo ono što je suštinski jako bitno, a to je da dobijamo tačne nalaze kad je prebačen u bolnicu, kao i kakvo je sadašnje stanje. On je sad nešto bolje, ali nama je i dalje, iz ovoga što smo videli do sada, jasno da su potrebne određene metode lečenja koje on tamo ne može da dobije - rekao je Darko Mladić i istakao:

- Na neki način medicinska služba Tribunala krije od nas te nalaze, što nije prvi put. Zato smo se obratili sudu, tražili smo prebacivanje lečenja u Srbiju jer izgleda da tamo ne može više da dobije potrebnu negu. Tražili smo i da nam se dostave hitno svi njegovi nalazi što je on odobrio, složio se, ali evo mi još uvek nemamo nikakve nalaze od toga osim nekog, da kažem, opisa koji je nedovoljan.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12