• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.05.2024

12:38

Darko Mladić o zdravstvenom stanju oca: Ratko je u životnoj opasnosti, lekari tvrde da je prestar za dijalizu! Podneli smo zahtev za hitno puštanje iz zatvora! (VIDEO)

Reuters/Tanja Andric

Politika

Darko Mladić o zdravstvenom stanju oca: Ratko je u životnoj opasnosti, lekari tvrde da je prestar za dijalizu! Podneli smo zahtev za hitno puštanje iz zatvora! (VIDEO)

Podeli vest

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, uključio se u program Informer TV i otkrio najnovije informacije o zdravstvenom stanju svog oca.

- U ponedeljak smo dobili informaciju da je u životnoj opasnosti i da oni uopšte nemaju ideju kakvi su mu izgledi. Ovo je treći put ove godine kako je moj otac prebačen u bolnicu. Ovaj put je imao nove probleme. Jutros smo konačno dobili informacije. Popodne letim za Hag da ga obiđem. Mojoj majci je rečeno da je on prestar za dijalizu. Zbog takvih stvari mi nemamo poverenje u taj sistem tamo. On nije bio ni u stanju da govori. Bez tuđe pomoći, on sad ne može ni da ustane iz kreveta. Taj čovek nije u stanju za zatvorske uslove. Ja neću unapred da govorim, iz prostog razloga što smo mi podneli zahtev za hitno puštanje u petak. Svestan sam da je politički pritisak na ovom predmetu ogroman, ali mislim da pravo mora biti jače od pritiska. Svačije pravo na život mora biti sačuvano. Tačna dijagnoza je zatvorena informacija od strane suda. Suština je da je to nešto što on dosad nije imao. Sad je sve na sudiji. Mi smo podneli zahtev, sudija je odredio stepen tajnosti, šta je za javnost, a šta nije. Mi smo podneli sve naše argumente. Sad je na sudu da se odredi. Oni sad većaju o tome. Predsednica suda donosi odluku, ona je jedina nadležna za to. Čekamo njenu odluku - rekao je Mladić.

Podsetimo, portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova reagovala je ranije danas po ovom pitanju i istakla da general Ratko Mladić u Hagu ne dobija adekvatnu medicinsku negu.

Uprkos činjenici da se srpskom generalu Ratku Mladiću pogoršalo zdravstveno stanje, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju nastavlja da zanemaruje njegova osnovna prava, među kojima je pravo na adekvatnu medicinsku negu - izjavila je ona.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Osuđen Damjan Roganović! Krijumčario kokain, otac mu bio u klanu "Amerika"
Kriminalne grupe

Osuđen Damjan Roganović! Krijumčario kokain, otac mu bio u klanu "Amerika"

Damjan Roganović, koji je uhapšen u Holandiji kao pripadnik kavačkog klana, a u sklopu velike međunarodne akcije kojom je rukovodilo beogradsko Tužilaštvo za organizovani kriminal i u kojoj je zaplenjeno 115 kilograma kokaina vrednog 11 miliona evra, nepravosnažno je osuđen pred sudom u Belgiji na 11 godina zatvora i novčanu kaznu od 400.000 evra.

19.05.2024

21:42

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12